bazylms Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 Aż szkoda do niego z pędzlem startować - no chyba że jesteś w tym dobry (ja nie umiem - tylko aero). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 23 Maja 2012 Autor Share Napisano 23 Maja 2012 Wcześniej modele malowałem tylko pędzlami(brak kasy na aero), ale teraz trochę się boje jednak nie tak malowania co filtrów sidoluxów i washy w tym jestem zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 Wszystko co wymieniłeś poza sido robię pędzlem, a co do sido to pewno są tu jacyś fachmani którzy poradzą jak to najlepiej zrobić pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 23 Maja 2012 Autor Share Napisano 23 Maja 2012 No tak, widzisz kolego malunku pędzlem się nie boje bo tylko tak maluję swoje modele. Chodzi mi o to że w filtrowaniu i nakładaniu washa moja wiedza jest czysto teoretyczna,a już chyba najbardziej martwi mnie że po sido mogą zostać jakieś nierówności czytaj ślady po pędzlu.A przyznam się że jak do tąd z tetki jestem bardzo zadowolony i nie chciałbym jej z kopać na koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 Dobrze Ci idzie ,szkoda ,że nie masz psikadełka. Co sido to nic nie bój ja maluję pędzlem/z czystego lenistwa / i nie ma żadnych smug tylko musisz położyć kilka cienkich warstw i broń boże go nie rozcieńczaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 23 Maja 2012 Autor Share Napisano 23 Maja 2012 Dobrze Ci idzie ,szkoda ,że nie masz psikadełka.Co sido to nic nie bój ja maluję pędzlem/z czystego lenistwa / i nie ma żadnych smug tylko musisz położyć kilka cienkich warstw i broń boże go nie rozcieńczaj. Jasne żadnego rozcieńczania, zresztą on jest rzadki jak diabli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 25 Maja 2012 Autor Share Napisano 25 Maja 2012 Witam. Nie dość że prace idą po woli to w dodatku wczoraj podczas obrubi beczek do teciaka uciachłem palucha skalpelem i skonczyło się na dwóch szwach tak więc puki co działam jedną ręką masakra heh. Koszmarne beczki skończone, do tego udało mi się złożyć jedną stronę gąsek oto fotki Dla informacji, błotniki nie są jeszcze przyklejone, koła również( nie są nawet sklejone w pary), a gąski złożone są jako dwa elementy. Chodzi o to że muszę jeszcze mieć dostęp do tych wszystkich miejsc(malowanie,brudzenie itp.) więc kadłub z wierzą, kompletne już błotniki oraz gąski składające się z dwóch części każda, połączone będą razem dopiero w końcowej fazie prac malarskich. Co do ułożenia gąsienic to może są trochę zbyt luźno ułożone ale z kilkudziesięciu fotek teciaków znalazłem jednego tylko z takimi i powiem że bardo mi się spodobało Pozdrawiam wszystkich i czekam na wasze opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Bardzo ładnie Ci idzie .I obcinaj plastik a nie palce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Kurde, naprawdę kawał ładnej maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 26 Maja 2012 Autor Share Napisano 26 Maja 2012 Pozdrawiam forumowiczów. Gąski poklejone i wyprofilowane błotniki trochę jeszce trzeba szlifnąć gdzieniegdzie(przód prawie dotyka gąsienic). puki co chyba wezmę się za wieżę ale dopiero jutro zaraz zabieram się na grila I pare fotek, Naprawiła się kamerka więc daję trochę zbliżeń. Wiem że to samobujstwo (czasem znajduję jakiegoś babola dopiero na fotkach ), ale może znajdziecie coś co ja przeoczyłem. Pozdrawiam i miłego wekchendu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 No i ładnie .Tylko mi te zwisy nie podchodzą ,nie wyglada to dobrze i w konsekwencji wyszło nie naturalne ułożenie gąski z przodu /zaznaczyłem/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 26 Maja 2012 Autor Share Napisano 26 Maja 2012 Kurczę tak myślałem że to będzie nie halo a od razu nie chciało się skrócić o jedno ogniwko. Trudno jutro po walczę z tym może się uda, dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Jedno to chyba za mało,a w instrukcji ile podaja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 26 Maja 2012 Autor Share Napisano 26 Maja 2012 No właśnie problem w tym że gdzieś tam znalazłem fotkę jak gąski od góry tak się ładnie rozłożyły a w instrukcji jest tak jak na zdjęciach które pokazałeś i strasznie to sztucznie w modelu wygląda, choć tak właśnie być powinno. Postanowiłem że skrucę jedno ogniwo co zlikwiduję zwis gąski z przodu a górne części raczej tak zostawie( robiłem pruby i naprawde naciągnięte wyglądają okropnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 27 Maja 2012 Autor Share Napisano 27 Maja 2012 Gąski skrócone- każda o trzy ogniwka myślę że wygląda to lepiej. Poza tym zmniejszyłem te fale na górnych częściach gąsienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Wygląda dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Widzę budowa idzie bez problemu, obserwuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 27 Maja 2012 Autor Share Napisano 27 Maja 2012 Witam. Miałem wziąść się za wieżę ale postanowiłem lecieć po kolei, czyli błotniki na gotowo i w takim stanie będą na malowanie oczekiwać. Sama wieża na koniec. w związku z tym nie ma odpoczynku od blacharki, a przyznam im dalej brnę tym te wszystkie pierdółki wydają się jeszcze mniejsze. Jeśli o plastik chodzi to pogiąłem trochę przody błotników i poszarpałem gumowe elementy tyłu błotników. Teraz trochę fotek, i dzięki za wszelaką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Chyba by mnie krew zalała z tymi drobiazgami... jak na mój gust wygląda świetnie Model aż krzyczy kup mi aerograf, kup mi aerograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 27 Maja 2012 Autor Share Napisano 27 Maja 2012 Chyba by mnie krew zalała z tymi drobiazgami... jak na mój gust wygląda świetnie Model aż krzyczy kup mi aerograf, kup mi aerograf Może kiedyś haha, zobaczę najpierw co dam radę wypędzlować z tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Szkoda go na pędzel ,kup sobie aerek na allegro za 50zł i starą sprężarkę z lodówki/złom/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 27 Maja 2012 Autor Share Napisano 27 Maja 2012 Szkoda go na pędzel ,kup sobie aerek na allegro za 50zł i starą sprężarkę z lodówki/złom/ A ile aero w sklepie? i co tam jeszcze trzeba spężarka, dysze? nie mam pojęcia, ja chłop od pędzla oderwany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Pamiętam w castoramie widziałem kiedyś kompletny aerograf za 60zł... mam takiego i jest bdb. Zaś co do kompresora to już w zależności czy samoróbka czy nowy ale około 250zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Polecam taki http://allegro.pl/aerograf-tg130-z-dysza-0-3-pistolet-reg-cisnienia-i2313576926.html A sprężarka jak na początek to za 30-40zł złożysz,jak coć to pisz na PW i pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi