ZIO BY NAITT Napisano 14 Lipca 2007 Share Napisano 14 Lipca 2007 Odnośnie szpachlowania - jesteś pewny że Bf-109 nie posiadał mechanizacji płata PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
msegen Napisano 14 Lipca 2007 Autor Share Napisano 14 Lipca 2007 mechanizację miał. wponiedziałek to poprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 14 Lipca 2007 Share Napisano 14 Lipca 2007 Jakiej szpachli uzywasz? Bo ten kolor wyglada jakby szczelinami z modelu wypływało masło A jeśli juz masz malowac plakatówkami to lepiej zrob kolejny model bez malowania A jesli chodzi o mechanizacje to mozliwe ze producent celowo zaprojektował model w ten sposób w w miejscu lacznia lotka/klapa - skrzydlo powstałą szczelina zamiast na krawedzi spływu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
msegen Napisano 15 Lipca 2007 Autor Share Napisano 15 Lipca 2007 to jest szpachla do drewna . nawet dobrze się trzyma plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 He, he msegen zadziwia nas znowu. O Plakatowkach juz slyszalem w poprzedniej dyskusji msegena. Teraz szpachla do drewna! Mam nadzieje msegen, ze te zaszpachlowane dziury przejedziesz papierem sciernym, zeby calosc nieco wygladzic. No chyba, ze zamierzasz zrobic skapotowany w bagnie wrak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Idź do sklepu modelarskiego kup sobie pactry są dobre pod pędzel , i jakąś dobrą szpachlówkę ( był o tym temat na forum) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Wiecie co... Ja to lądowy chłopak jestem i na samolotach się nie znam. Ale to co odwala kolega to profanacja modelarstwa jak dla mnie. Tyle mojego w temacie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Artek, kazdy robi jak umie i jak lubi... Kazdy tez kiedys zaczynal.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 A on zaczyna ciekawie . Zastanawia mnie co jeszcze wymyśli . Może waloryzacja kamieniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Majek się zgadzam w całej rozciągłości.... jakbyś popatrzył na moje pierwsze modele to ręce nogi opadają.. Ale ja pozyrałem po forach poczytałem tu coś podpatrzyłem tam coś podsłuchałem wyciągnąłem wnioski i jest lepiej. A ten kolega jakby był głuchy i ślepy na wszystko co wokół niego się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Niech robi jak umie i może, polozy kalki na plakatówke to zmieni zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Ej, panowie, bez zlosliwosci prosze. Wiecie doskonale, ze najlepiej jest uczyc sie na wlasnych bledach. Juz chyba taka nasza, ludzka natura, ze mimo racjonalnych i logicznych rad, musimy sami wsadzic ten przyslowiowy palec w ogien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
msegen Napisano 15 Lipca 2007 Autor Share Napisano 15 Lipca 2007 witam szpachla do drewna dobrze się trzyma plastiku więc narazie nie bede kupywał szpachli modelarskiej, niedługo jadę do olsztyna to tam się zaopatrze w materialy modelarskie. jeśli chodzi o farby to kolega miał mi załatwić farby , a jak nic z tego nie wypali to użyje farb plakatowych lub farby akwarelowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micz Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Witam! W Olsztynie w modelarskim humbrolki i Modelmastery są po 4,50zł a Pactry po 4,70zł. Może jednak zakupisz kilka farbek, malowanie plakatówkami to taki średni pomysł. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
msegen Napisano 15 Lipca 2007 Autor Share Napisano 15 Lipca 2007 dzieki Micz sorki źle wcześnie tówj nick napisałem. nie gniewasz się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
msegen Napisano 15 Lipca 2007 Autor Share Napisano 15 Lipca 2007 Micz czy ten sklep w olsztynie ma stronę internetową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micz Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Spoko. Sklep nie posiada strony internetowej, mieści się on w domie towarowym "Jakub" na parterze. Sprzedawca jest super i zna sie na rzeczy więc jeśli nie będziesz czegoś pewien to pytaj go - napewno doradzi. Pozdrawiam! PS: Dobrą (zalecaną) praktyką na forach jest edytowanie i dopisanie informacji do ostatniego posta zamiast pisania nowego. Oczywiście nie czepiam się - tylko podpowiadam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 16 Lipca 2007 Share Napisano 16 Lipca 2007 PS: Dobrą (zalecaną) praktyką na forach jest edytowanie i dopisanie informacji do ostatniego posta zamiast pisania nowego. Oczywiście nie czepiam się - tylko podpowiadam:) W tym przypadku (myślę o msegen) słuchanie dobrych rad nie jest jego mocną stroną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 16 Lipca 2007 Share Napisano 16 Lipca 2007 a Pactry po 4,70zł A właśnie, że po 3,80 zł Sprzedawca jest super i zna sie na rzeczy więc jeśli nie będziesz czegoś pewien to pytaj go - napewno doradzi. Potwierdzam! A co do modelu - no jakby nie patrzeć to każdy z nas od czegoś zaczynał, ale Artek ma rację - mimo wszystko pewne minimum chyba istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viper Napisano 16 Lipca 2007 Share Napisano 16 Lipca 2007 Pactra za 3,80 !? W Bydgoszczy jest za 5 zł. a humbrol za 5,50 :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
msegen Napisano 16 Lipca 2007 Autor Share Napisano 16 Lipca 2007 MrBat potwierdzam cię też , że sprzedawca super. raz byłem w sklepie ale się nie spytałem o farbki bo byłem zszokowany modelem kartonowym budowli który był super wykonany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 16 Lipca 2007 Share Napisano 16 Lipca 2007 Pan Rysiek spoko gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 16 Lipca 2007 Share Napisano 16 Lipca 2007 Pozdrawiamy p. Ryska i jego fun club z Olsztyna, poza tym czekamy na ciag dalszy relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
msegen Napisano 16 Lipca 2007 Autor Share Napisano 16 Lipca 2007 jutro ciąg dalszy relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 Ja mieszkam w Szczytnie i też jeżdżę do sklepu w Olsztynie i jak czegoś nie wiem lub nie jestem pewien to zawsze mi pomaga.. naprawdę spoko ziom...A Pactry są po 3,80 ... pozdrawiam Artur Radkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi