Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czyli Trąbka postanowiła zmniejszyć swój zestaw, zanim eduard zmaterializuje zapowiedzi. Trochę mnie to niepokoi, bo ci drudzy mogą w taki razie z tego projektu zrezygnować. Chyba, że ta F-13 będzie bardzo słaba.

Widzieliście RS-2US na F-13? Bo w tym zestawie są

Ciekawe czy UM też zmniejszą...

Napisano

Od przybytku głowa nie boli :-) lepiej kilka części za dużo niż jedna za mało, a słuchy krążą, że Trumpeter faktycznie przyszykował całą rodzinkę ... Zobaczymy, czy Edek zdąży z PFM przed "trąbkarzem" :-)

Napisano (edytowane)

Musieliby mnie powalić tym produktem na kolana, inaczej dotrzym danego samemu sobie słowa i nigdy nie kupię nic ichniego.

Na szczęście pierwsza generacja nie należy do moich ulubionych i nie mam żadnego ciśnienia. Jesli natomiast wpieprzą się Eduardowi w szkodę i wypuszczą PF/PFM czy R a Eduard zrezygnuje ze swoich planów, to będę naprawdę zły. (żaden z lotniczych modeli T/HB w jakiejkowliek skali nie jest choćby w połowie tak dopracowany, jak szybkie od Eduarda)

Edytowane przez Gość
Napisano
Widzieliście RS-2US na F-13? Bo w tym zestawie są

może planują późniejsze wersje i wspólna ramke z uzbrojeniem zrobili

coś czuję, że tak będzie, co mnie bardzo cieszy

Napisano (edytowane)
Będzie schrzaniony jak wszystkie produkty z wiadomej firmy.

Rozumiem ,że sklejałeś ich wszystkie modele we wszystkich skalach?

U nas jak zwykle ,modelu jeszcze nikt nie macał a już pogrzebany

I mówienie o wpieprzaniu się miedzy wódkę a zakąskę dla Edka to jakieś nieporozumienie ,to jest rynek ,jeśli będzię gorszy od Eduardowego to nikt go nie kupi a cena za pewne będzie na podobnym poziomie ,naprawdę nie rozumiem tych lamentów i co do "szybkich" i do "23" ,ja jestem też zdania od przybytku głowa nie boli,chcą robić niech robią.

Edytowane przez Gość
Napisano

Tak właśnie, oby był jak największy wybór. Komu jak komu, ale modelarzom duzy wybór modeli w różnych skalach nie zaszkodzi. To jest wolny rynek - klienci zweryfikują, który model kupić.

Mi już sam pomysł pojawienia się obu modeli w 48 poprawia humor.

Jeszcze tylko Mi-2, W-3, Mi-17, Iryda, Orlik...

Napisano

Pogniewałem sie na dobre po dokładnym - jak to mówi młodzież - "rozkminieniu" ich Su-24M i Mig-17F/PF (traktuję T i HB jako jednego producenta w zasadzie) - które rzecz jasna mam na składzie tak samo jak piętnastkę.

Taką mam "zajawkę", że ich znielubiłem ;)

Napisano

Panowie, Robert ma rację, a i ja nie rozumiem,

nikt z nas nie miał jeszcze ani jednej ramki w rękach a już wszystko jest źle i nie odpowiada.

W końcu ni ma złych modeli, tylko kiepscy wykonawcy

Należy się raczej cieszyć, że będzie baza do zrobienia w 48 a nie tylko 72.

Każdy za pewne patrzy innymi oczami, część widzi maszynę którą "dopieszczał" w 1:1,

część chce perfekcyjnie odtworzyć rzeczywistość w magicznym świecie krasnoludków,

a część z racji zainteresowania chce mieć model, tej maszyny o której tyle czytał i podziwiał.

Nie ma więc co krytykować, tylko cieszyć się i planować ewentualne konwersje.

• 1 month later...
Napisano

mam konwersję Neomegi do F-13 ale tego tez chetnie zakupię

Napisano (edytowane)

It is a relatively well-done scaled reproduction of the fighter, with most of its components, lines, and general shape conforming to the real thing (from pictures I have gathered).

Doskonałe podsumowanie chińskiej koncepcji produkcji modeli.

Ponadto z opisu recenzenta wynika, że przednia goleń powinna być zamontowana przed sklejeniem kadłuba - kto to wymyślił?!

Edytowane przez Gość
Napisano (edytowane)

Coś mi się wydaje że na pewno z klapami to chyba nie jest well-done .Ale żle zrobine mocowanie klap , albo żle wklejone klapy. Na 21F-13 do startu i lądowania było przecież jednakowe połóżenie klap, a tu wygląda jakby klapy były wysuwane tak jak na wersjach z SPS. No ale może to wina złego sklejenia ?

Ps . arek

to już nie chodzi o prace " do tyłu i w dół " ale sam kąt wychylenia też jest do ...y.

Edytowane przez Gość
Napisano

Nie narzekajcie klapy sa w porzadku ,nawet widac na nich charakterystyczne okragle wzierniki ,skrzydło tez dobre .Zle nie wyglada ,a ze mniejsi bracia za miesiac wypuszcza go go jako J-7 ? prawa rynku..

Napisano

Ale wychylenie jest do bani -21F-13 czy to do startu, czy do lądowania miał taki sam kąt wychylenia 24"30 '.Nie wiadomo jak jest z mocowaniem

porwnaniepoklap.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Napisano

Bez przesady, ktos kto klei dla firm nie musi wiedziec o katach wychylenia klap, tak samo ze rulie bez cisnienia wroca na zero. Tak wkleił i mozemy ze zdjecia gadac ze widelec okropny ,ze tylna owiewka zle pomalowana, zaprojektowana ale czy to potrzebne teraz ?

I tak znajac zycie staniemy przed sprzedawca pomarudzimy i kupimy ?

Napisano

Wychylenie klap nie świadczy o złym modelu, raczej o niewiedzy jego autora - modelarza.

Chyba właśnie na tym polega modelarstwo, żeby skorygować błędy i zbudować przyzwoity model. Przykładem niech bedzie MiG-23 GEMa.

Ja osobiście uwielbiam takie wyzwania