Robert Ostrowski Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 Witam Czy ktoś sie wybiera z szanownych Kolegów? http://www.23blot.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=317:program-qpikniku-lotnikow-2012q&catid=48:newsflash Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 31 Maja 2012 Autor Napisano 31 Maja 2012 (edytowane) W takim razie może wymienimy sie telefonami ,łatwiej bedzie się znalezć mój na PW Edytowane 31 Maja 2012 przez Gość Cytuj
Woit Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 W takim razie może wymienimy sie telefonami ,łatwiej bedzie się znalezć mój.*** *** *** Telefonu ani adresu e-mail lepiej nie podawać publicznie, no chyba, że pragniesz dostawać dużooooo informacji :-) A takie malowanko już widzieliście Cytuj
Cinekf1 Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 (edytowane) czy widzieliśmy??? ja już kalkę zrobiłem Edytowane 1 Czerwca 2012 przez Gość Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 31 Maja 2012 Autor Napisano 31 Maja 2012 Woit spokojnie ,nie obawiam sie tego /ten numer mam ponad 10lat więc i sporo ludzi go ma i jakoś nie narzekam/ale wykasowałem .W takim razie na PW napiszę do zainteresowanych Cytuj
Woit Napisano 1 Czerwca 2012 Napisano 1 Czerwca 2012 Pogoda jutra raczej nielotna, przynajmniej dla pokazów I jeszcze te opady... Cytuj
Grzes Napisano 1 Czerwca 2012 Napisano 1 Czerwca 2012 ja już kalkę zrobiłemRozumiem, zrobiłeś lov-vis? Cytuj
Grzes Napisano 1 Czerwca 2012 Napisano 1 Czerwca 2012 za szybkość działania A o kalkach dla mnie pamiętasz? Cytuj
Maciek_66 Napisano 1 Czerwca 2012 Napisano 1 Czerwca 2012 Pogoda jutra raczej nielotna, przynajmniej dla pokazów I jeszcze te opady... Też sprawdzałem tą stronę i się mocno zmartwiłem. Myślę, czy nie śmignąć tam dla samej wystawy statycznej... Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Napisano 1 Czerwca 2012 Ale lipa ,jedyne pokazy blisko mnie i tak się cieszyłem ,dla samej wystawy statycznej i to w chłodzie i deszczu nie chce mi sie dymać 140km Cytuj
Maciek_66 Napisano 1 Czerwca 2012 Napisano 1 Czerwca 2012 Monitoruję prognozę pogody na bieżąco, ta ze strony LINK sprawdza się na razie najlepiej. Wygląda, że prawie nie będzie padać i chmur mniej niż we wcześniejszych przewidywaniach. Może jednak... Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Napisano 1 Czerwca 2012 Że by nie zapeszyć,u mnie słońce świeci a chmur już praktycznie nie ma . Cytuj
Maciek_66 Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Byłem i widziałem. Impreza naprawdę świetna, przede wszystkim lotnicza, atmosfera wspaniała, nie jakiś piknik familijny. Nawet nie zepsuło mi jej to, że jechałem 2 godziny - dokładnie z domu 51 km, zmarzliśmy z żoną jak nigdy oraz padł mi akumulatorek (wiedziałem, że się kończy, ale nie zdążyłem kupić nowego). Pomysł z malowaniami znakomity, brawa dla autorów. Teraz jeszcze poproszę o kalkomanie - decyzja zapadła, jesienią zaczynam robić MiGa! Z mankamentów to pragnę stwierdzić, że wystawiony MiG 29 nr 115 nie wyglądał realistycznie, kiepskie ślady eksploatacji, cieniowania nie było, żadnych preshadingów. To mnie rozczarowało . Poniżej zdjęcia ilustrujące powyższe tezy. Brawa dla organizatorów! Cytuj
Drzemi Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Z mankamentów to pragnę stwierdzić, że wystawiony MiG 29 nr 115 nie wyglądał realistycznie, kiepskie ślady eksploatacji, cieniowania nie było, żadnych preshadingów. To mnie rozczarowało Nówka farba, z Bydgoszczy wrócił przedwczoraj. ;) Cytuj
Ari Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Skoro zrobiłeś niemal identyczne zdjęcia jak ja to trzeba było pojechać tak samo! Na przyszłość: Jadąc z Warszawy za Dębe Wielkie na rondzie skręcacie w lewo i jedziecie do Rudy. Następnie Bykowizna, Gamratka i przecinacie "50" - jedziecie ul Sosnkowskiego aż się skończy. Następnie w lewo, przez tory i w pierwszą w prawo - Szpitalna. Szpitalną do końca asfaltu i w lewo następnie w prawo i.... poszli na Mrozy. Ale po ok 3 kilometrach odbijacie w lewo na Tyborów i po ok 1,5km na Janów. Tu jeszcze można zakombinować raz w prawo i w lewo i wyskakujecie na wprost lotniska. Impreza fajna, ale mam lekki niedosyt. Może przez to że za daleko w pamięć sięgnąłem. Do czasów gdy w Dęblinie MiGi 21 kotłowały się z 23. Szkoda że się inie dogadali i nie wysłali wczoraj do Powidza "29" żeby w zamian dziś przyleciał Herkules. Tu 154 wystawiony do przetargu stał na zachodniej stojance... ale przyholować na statyczną chyba można było... Niemczycki i spółka na Góraszce bilety kasowali, a MiG29 był główną atrakcją więc w zamian mogliby również uświetnić obecnością ... Lima, Mesera A Orliki? A F-16? Tak wiem... poleciały na Red Flag ale chyba nie wszystkie? No chyba że cały zapas paliwa poleciał razem z nimi. A Caski? Cytuj
Piotr_P Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 A mówiłem żonie ,że pojedziemy ale nie bo po co....w porownaniu do dzisiejszego wyjazdu na okęcie to niebo a ziemia.... Czekam na kalki do sterow kierunku do miga....zacnie ....polacy nie gęsi i tez okolicznosciowe mają !!! Cytuj
Piotr_P Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 coś mi wygląda ,że nie tylko "111" dostał malowanie bo to z Płk Krasnodębskim różni się chyba od tego ze "111"... Cytuj
Mikele Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 A mają być jeszcze 3 ... Coś więcej na ten temat? Takiego tematu nie można przemilczeć ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi