slawekmalysek Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2012 Siamanko gąski doszły niestety gumisie pęknięte w połowie ;/// I tu moje pytanie do was jak sklejać te plastiki żeby było dobrze to pomalować potem, pierw rozumiem że muszę skleić wszystkie kółka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2012 Siemka wszystkim teraz dioramka odsapnie chwilke biore się za ISa Skleiłem do kupy dolną i górną część wieżyczki martwi mnie troche ten spaw łączący te dwie części nie zabardzo mam pomysł co z nim zrobić postarałem się zrobić dokładne zdjęcia więc jak widzicie miejsca do szpachlowania to pisać faktura odlewu będzie poprawiana I ogólnie prosze o wszelki porady co powinienem poprawić w tym modelu pytanie o składanie tych plastikowych gąsek w poście wyżej nadal aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 no cóż tylnej płyty nie poprawiłeś a pisałem, wywal te plastykowe siatki i wstaw np. z edka nie zapomnij o kratkach w środku, lufa też do kosza kup z rb, do ogniwek powinieneś dostać rynienki to ułatwia montaż ale wcześniej usuwanie sladów po wypychaczach, klapy wlewu paliwa również nie dorobiłeś...wieża...poszukaj zdjęć w necie i sam zobaczysz co jeszcze do poprawy ew. na innych forach jeśli nie chcesz robić w/w po[rawek to zrób z pudła i też będzie w miarę ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2012 a co dokladniej do poprawienia w tylnej płycie? ? gdzie w tym czolgu znajduje sie wlew paliwa? wiesz ze mna jak z dzieckiem: :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 masz tutaj zdjęcie poglądowe mojego ISU zvezdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2012 małe postępy Wiem co Sławek powiesz tylna płyta nie poprawiona ale mam zamiar musze tylko kupić drucik jaka to grubość musi być ??? A i dalej nie wiem o co chodzi z tym wlewem paliwa w którym miejscu to się wogóle znajduje i co tam jest nie tak ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Wiem co Sławek powiesz tylna płyta nie poprawiona ale mam zamiar musze tylko kupić drucik jaka to grubość musi być ??? A i dalej nie wiem o co chodzi z tym wlewem paliwa w którym miejscu to się wogóle znajduje i co tam jest nie tak ;p ok. 0.5mm nie więcej ,ale oprócz mocowań masz do poprawy siatki, bo ten badziew razi w oczy i inne detale-poszukaj w necie fotek jest tego mnóstwo!!! pisałem szkoda robić zvezdę z pudła bo to jednak wbrew wszelkim opiniom dobry model wymaga jednak trochę pracy...popraw fakturę odlewu na wieży i spawy...u ruskich zawsze było -"gniotsa nie łamjotsa" szukaj fotek i działaj dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2012 czyli jednak opłaci się zainwestować w blaszki i inne bajery do tego modelu? Nastepnym razem juz jak bede kupowal model to nie zrobie takiego bledu kupie wypasionego dragona a nie bede inwestował w zvezde ( bład niedoswiadczonego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 tylko siatki i lufa resztę zrobisz sam, dragon-no nie nie IS-2 jeśli już to tamiya jedyne co skopała zvezda to zawieszenie+ wspomniany wlew paliwa i oczywiście zapasowe zbiorniki paliwa wystukaj sobie IS-2 tamki na moje hobby masz in-box i sobie porównaj-musisz zacząć SAM zbierać materiały co się opłaca na przyszłość-no chyba że wszystko lepisz z pudełka jak leci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 małe postępy Dlaczego poszpachlowałeś te łączenie, skoro w oryginale ono tam występowało? Cały przód wieży, wraz z jarzmem armaty i samą armatą był od środka przykręcany do reszty wieży, za pomocą sporych rozmiarów śrub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Nie chodziło mi o szpachlowanie łączenia tylko wieża jest troszke krzywo i właśnie tam się zrobił taki dołeczek a z tego łączenia to będe się starał zeszlifować i uwidocznić je jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Poprawiłem dziś fakture odlewu na kadłubie wydaje mi się że jak na ruską maszyne to jest troche za mało ziarnista robiłem to nitro czy można coś dodać by ta faktura była bardziej widoczna ?? Pojawił sie problem bo w miejscach gdzie szpachlowałem np na tej wieży jak chce popawić fakture nitro to on mi rozpuszcza szpachle czym moge zastąpić nitro w tym miejscu ?? A może robić fakture od nowa jakimś innym specyfikiem co polecacie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 masz dwie opcje: surfecer 500 lub farbę fallera o nazwie beton popraw też wizjer przedni kierowcy też był odlewany a u Ciebie gładki jak d..a niemowlaka i "dziabaj" mocniej pędzlem w niektórych miejscach bo ta faktura jest zbyt jednolita... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 11 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2012 A może by tak zrobic fakture odlewu szpachlówką ??? tylko moja humbrola raczej się na to nie nadaje bo jest strasznie gęsta i szybko zasycha :[ a słyszałem też robią z wikolu ale to modelarze kartonowi czy na plastiku też się da ?? Bo ten nitro to słaby efekt daje na shermana było z nim dobrze bo tam jest taka drobna faktura a tu nie daje rady i chyba z niego zrezygnuje bo mi miejsca szpachlowane rozpuszcza ;// Co wy na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 Sorki że zaśmiecam ci wątek zdjęciem. Ja robiłem na KW-1 właśnie szpachlą humbola. Szarą i wysycha naprawdę szybko. Nakładałem partiami i dziabałem, czesałem starą szczoteczką do zębów. Teraz wydaje mi się, ze trochę przesadziłem i powinna być chyba łagodniejsza - wystarczy tylko jej mniej nakładać, ale chcę ci pokazać efekt jaki mi wyszedł. Tak to wyszło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 No fakt trochę się rozpędziłeś .Ja sam próbowałem fakturę odlewu robić szpachlą tamiya to po szybkim dziabaniu starym twardym pędzlem wyszło fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 Witam. Kilka zdjęć faktury odlewu IS-2 Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 11 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2012 Bazylms nie zasmiecasz !!! dzięki że pokazałeś fotke no i za fotki ISa też wielkie dzięki w moim mieście w muzeum też stoi ten czołg byłem ostatnio oglądnąć i wydaje mi się że ma jeszcze ''grubszą '' fakture odlewu niż ten No nic będe próbował Mam jeszcze jedno pytanko jaką mase na spawy polecacie bo jak zauważyłem w realu to tych spawów jest dużo więcej niż w modelu zvezdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 Ostatnio w jednym wątku o tym pisałem green stuff ,milliput lub magic sculp; http://www.karaya.pl/pl/-/59/3/1/items.html http://jotte.istore.pl/pl/masy-modelarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 Ja polecam robić fakturę odlewu mieszanką szpachlówki humbrol i nitro. Im wicej szpachli tym ostrzejsza faktura, więcej nitro delikatniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 No i Jacek był szybszy popatrz i zrób nitro lub jak pisałem wcześniej....no chyba że chcesz futerko na wieży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Zacząłem coś kombinować użyłem tego : A tak to wygląda: Myśle że to już bardziej przypomina fakture odlewu rosyjskiego czołgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Mi się podoba. Jak to mieszałeś i nakładałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2012 mieszałem no i bede mieszał bo jak narazie to tylko ta czesc zrobiona w metalowym pojemniczku i nakładałem pędzelkiem czekałem pare sekund i jazda ze szczoteczką ;] tylko jeszcze musze troche popracować na najlepszą konsystencją na początku próbowałem samą szpachle dawać to nakładałem żyletą ale było troche za grubo ziarniste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi