MrDyzio Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Bardzo przyjemny model Dragona, zbudowany prosto z pudła. Oznaczenia 1-ego szwadronu, 2-ego Pułku Pancernego, 1 Dywizji, Anglia, wiosna 1944 z zestawu Armo 72408. Podstawka z glinki modelarskiej z dodatkiem pigmentów. Roślinność z produktów Silflor i Polak. Figurki poskładane z elementów Milicasta, Preisera i Airfixa. Brak jeszcze anten i tabliczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 nic tak nie cieszy jak polski Sherman model jest przyjemny dla oka pod kątem estetycznym, ładnie wycieniowany i w dobrej tonacji kolorystycznej. co do spraw merytorycznych to ten egzemplarz nie miał zasobnika za radiostacją, zwraca uwagę brak zewnętrznego karabinu maszynowego. mam też wątpliwości, czy już wtedy mocowano traki do kadłuba. można byłoby też spróbować trochę zróżnicować brudzenie (chyba że to słabo widoczne jest na zdjęciach). tak czy siak gratulacje i czekamy na nastepnego Polaka. może też się za swego Świetlika w końcu wezmę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Ładnie wykonany model i podstawka. Jak już powiedział Andrzej przydało by się trochę jeszcze pobrudzić lekko górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 nic tak nie cieszy jak polski Sherman model jest przyjemny dla oka pod kątem estetycznym, ładnie wycieniowany i w dobrej tonacji kolorystycznej. co do spraw merytorycznych to ten egzemplarz nie miał zasobnika za radiostacją, zwraca uwagę brak zewnętrznego karabinu maszynowego. mam też wątpliwości, czy już wtedy mocowano traki do kadłuba. można byłoby też spróbować trochę zróżnicować brudzenie (chyba że to słabo widoczne jest na zdjęciach). tak czy siak gratulacje i czekamy na nastepnego Polaka. może też się za swego Świetlika w końcu wezmę... Popieram w 100%. I jeszcze ta skala. Mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Witaj, moim skromnym zdaniem model jest zbyt ciemny, a także wash zbyt intensywny. Szczególnie na wieży i bezpośrednio pod nią. Poza tym wyciory do czyszczenia lufy raczej nie były drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 nic tak nie cieszy jak polski Sherman Zdecydowanie, model bardzo mi się podoba choć Firefly nie jest moim faworyetm, wolę wersje amerykańskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2012 nic tak nie cieszy jak polski Sherman model jest przyjemny dla oka pod kątem estetycznym, ładnie wycieniowany i w dobrej tonacji kolorystycznej. co do spraw merytorycznych to ten egzemplarz nie miał zasobnika za radiostacją, zwraca uwagę brak zewnętrznego karabinu maszynowego. mam też wątpliwości, czy już wtedy mocowano traki do kadłuba. można byłoby też spróbować trochę zróżnicować brudzenie (chyba że to słabo widoczne jest na zdjęciach). tak czy siak gratulacje i czekamy na nastepnego Polaka. może też się za swego Świetlika w końcu wezmę... Dzięki Andrzeju Co do zasobnika na radio - masz rację że ten egzemplarz w go nie miał. Błąd ten zauważyłem dopiero jak dotarły do mnie kalkomanie i zdjęcie tego świetlika, ale nie chciałem już ciąć prawie gotowego modelu. Zewnętrzny km - nie wszystkie egzemplarze w czasie ćwiczeń przed inwazją je miały zamontowane. Ogniwa z przodu - tak samo jak z zasobnikiem radio. Ładnie wykonany model i podstawka. Jak już powiedział Andrzej przydało by się trochę jeszcze pobrudzić lekko górę. Góry nie chciałem za bardzo brudzić, jako że były to wozy krótko po dostarczeniu do jednostki, więc nie miały za wiele okazji do usyfienia się. Witaj, moim skromnym zdaniem model jest zbyt ciemny, a także wash zbyt intensywny. Szczególnie na wieży i bezpośrednio pod nią. Poza tym wyciory do czyszczenia lufy raczej nie były drewniane. Kolorystyka to kwestia indywidualna, ale OD nie był tak wyblakły jak na Twoim świetliku. Zdjęcia robione w nocy przy sztucznym świetle. Wyciory do czyszczenia lufy bardzo często były drewniane - sprawa konsultowana z kolegami z American Wartime Museum (przed malowaniem elementu), więc nie jest to błędem. Jeszcze jedna fotka dla pokazania skali (zdjęcie warsztatowe, przed ostatnimi poprawkami) Seweryn Rzecz gustu - mi się bardziej podoba Firefly Model miał premierę w maju na NoVa Model Classic 2012 i został nieco doceniony: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Jak każdy Sherman Polski cieszy oko, ale czemu brałeś go w te swoje łapki zostawiając linie papilarne? Cały czas czekam na 10TP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2012 Jak każdy Sherman Polski cieszy oko, ale czemu brałeś go w te swoje łapki zostawiając linie papilarne? Cały czas czekam na 10TP Te ślady są już poprawione. Też czekam na 10TP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 No to co mnie tu stresujesz Spoko, spoko będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 I znów nagrody . Duża była konkurencja w "polskiej kategorii"? Gratuluję pięknego polskiego Shermana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alan Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Podstawka jak i sam model b.ładnie zrobiona, ale z tego wszystkiego najbardziej podoba mi się cieniowanie Shermana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Nagrody jak najbardziej zasluzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Pewnie, że nagrody zasłużone! Model naprawdę świetny i nie nagrodzenie go byłoby moim zdaniem poważnym uchybieniem. Nie dość, że tematyka godna uznania, to i samo wykonanie bardzo dobre. Mnie tam taki weathering odpowiada. Nie jest nachalnie, a i tak efektownie. Zadziwia mnie to ile Ci się udaje wyciągnąć z 72-kowych figurek. Doprawdy zacnie to wszystko wygląda Może dodałbyś mu jakąś fajną tabliczkę ? Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2012 No to co mnie tu stresujesz Spoko, spoko będzie Mam nadzieję I znów nagrody . Duża była konkurencja w "polskiej kategorii"? Gratuluję pięknego polskiego Shermana. Dzięki Skoti Było bodajże 10 modeli w polskich barwach. Ja osobiście obstawiałem Łosia w 1/48, ale jak widać padło na mojego mikrusa Alan i Tremac dziękuję za miłe słowa. Pewnie, że nagrody zasłużone! Model naprawdę świetny i nie nagrodzenie go byłoby moim zdaniem poważnym uchybieniem. Nie dość, że tematyka godna uznania, to i samo wykonanie bardzo dobre. Mnie tam taki weathering odpowiada. Nie jest nachalnie, a i tak efektownie. Zadziwia mnie to ile Ci się udaje wyciągnąć z 72-kowych figurek. Doprawdy zacnie to wszystko wygląda Może dodałbyś mu jakąś fajną tabliczkę ? Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cieszy mnie to bardzo. Tabliczkę już zaprojektowałem, tylko muszę wysłać zamówienie. Specjalnie dla Ciebie jeszcze 2 fotki Mikro chirurgia stosowana na wstępnym etapie (delikwent po prawej złożony z 4 figurek) Pasowanie do włazów pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Tak jak napisałeś na samiutkim początku... "bardzo przyjemny model" no i bardzo przyjemny dla oka bardzo mi się podoba i nie mam się do czego przyczepić Swoją drogą podziwiam za skale mi to by przy niej korki wywaliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2012 Tak jak napisałeś na samiutkim początku... "bardzo przyjemny model" no i bardzo przyjemny dla oka bardzo mi się podoba i nie mam się do czego przyczepić Swoją drogą podziwiam za skale mi to by przy niej korki wywaliło Dzięki Twitch 1/72 to moja ulubiona skala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Gratuluję nagród. Model rewelacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2012 A dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Zasluzone gratulacje za zdobyte laury. Sam nie wiem jak widzisz cokolwiek w 72,a juz te orzelki na beretach... Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 To i ja przyłączam się do gratulacji, model wyśmienity, a te figurki są bomba. Co do skali 1/72, to nie ma lepszej Skala 1/35 jest ... za duża, a jak patrzę na te maleństwa to ... Polecam dobre szkła powiększające i będzie jak w 35, a nawet lepiej. Pozdrawiam, Monika Chodorowska ====== Sklep modelarski TANK models: http://sklep.tankmodels.pl ====== Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 28 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2012 Zasluzone gratulacje za zdobyte laury.Sam nie wiem jak widzisz cokolwiek w 72,a juz te orzelki na beretach... Super. Dzięki wojtas. Jak wspomniałem wcześniej, 1/72 to moja ukochana skala. Na nosie okulary, czasem dodatkowa lupa, a czasem po omacku To i ja przyłączam się do gratulacji, model wyśmienity, a te figurki są bomba. Co do skali 1/72, to nie ma lepszej Skala 1/35 jest ... za duża, a jak patrzę na te maleństwa to ... Polecam dobre szkła powiększające i będzie jak w 35, a nawet lepiej. Pozdrawiam, Monika Chodorowska Wielkie dzięki. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilkU Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 Wielki + za figurki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 29 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2012 Wielki + za figurki ;) Fajnie, że się podobają. Osobiście też jestem z nich zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi