Jacko Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 W ramach Baltops 2012 lotnicy Marynarki Wojennej udostępnili do zwiedzania swój sprzęt na wystawie statycznej na lotnisku w Babich Dołach. Było kilka śmigłowców i samolotów, a także wozy lotniskowe, ratunkowe i obrony przeciwlotniczej. Sama wystawa może nie jakaś przełomowa, ale wszystko było otwarte i ogólnodostępne. Każdy mógł wejść, usiąść, pomacać i obcykać co i gdzie chciał. "Wódz" chodził tylko bez przerwy od samolotu do śmigłowca i przypominał, że po wystawie mają wszystko sprawdzić wg. "procedur", bo dzieciaki w kokpitach przełączały prawie wszystko ;) Naprawdę wielki plus dla lotników za organizację i otwartość. Sam cyknąłem prawie 500 zdjęć i spędziłem dużo więcej czasu niż planowałem. Mi-14PŁ/R - 1012 Mi-14PŁ - 1008 M-28B Bryza-1TD - 1118 M-28B Bryza-1E - 0405 M-28B Bryza-1R - 1115 Mi-8MTV-1 - 5528 W-3RM Anakonda - 0513 W-3T Sokół - 0304 Kaman SH-2G Super Seasprite - 3543 wozy lotniskowe, ratunkowe i obrony przeciwlotniczej PS1. Byli też koledzy z RC i pomimo wiatru nawet ponad 10m/s trochę polatali. PS2. Zdjęcia okrętów z trzech dni Baltopsu w tym temacie: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=78&t=33126 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireksir Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 REWELACJA... PADŁBYM TAM Z GŁODU I PRAGNIENIA A I TAK BY MNIE NIE WYPĘDZILI :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysł Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Impreza musiała być ciekawa. Dzięki za fotki. Masz może więcej Seasprite'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 Brawo za fotorelację, zarówno tę jak i tę morską Robiłeś może wnętrze Bryzy 1118, chodzi mi głównie o kabinę transportową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 17 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2012 Wrzucę jutro na serwer to co mam Kamana i Bryzy i wyślę Wam PW z linkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Wrzucę jutro na serwer to co mam Kamana i Bryzy i wyślę Wam PW z linkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Świetne! Ja również poproszę (jeśli można )o link do zdjęć Kamana. Nawiasem pisząc to irytują mnie te napisy navy czy Polish navy na Polskich samolotach i śmigłowcach. Marynarka Wojenna może i nie brzmi "światowo" ale przynajmniej po Naszemu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Marynarka Wojenna może i nie brzmi "światowo" ale przynajmniej po Naszemu! Ale trochę mieszać może w przypadku współpracy z innymi krajami paktu NATO, i z tego też względu pewnie są napisy anglo-języczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi