Panzer4 Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Jeżeli znajdę wersje avre ruską chyba się skuszę. Raczej nie. Nie kojarzę, żeby do sowietów poszły jakieś AVRE, ARV, czy Crocodile. Na wschód poszły chyba tylko standardowe Mk.III i Mk.IV. Tylko silniki się zmieniały z biegiem czasu. A propos: ktoś z Was robi krokodyla? To była fajna maszynka. Niemaszki go wprost uwielbiały Zasięg cieczy palnej - 100m, paliwo w przyczepie, więc załoga nie musiała się zbytnio martwić, że spłonie dość gwałtownie, pełne uzbrojenie strzeleckie w wieży. To było coś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Jeżeli znajdę wersje avre ruską chyba się skuszę. Raczej nie. Nie kojarzę, żeby do sowietów poszły jakieś AVRE, ARV, czy Crocodile. Na wschód poszły chyba tylko standardowe Mk.III i Mk.IV. Tylko silniki się zmieniały z biegiem czasu. A propos: ktoś z Was robi krokodyla? To była fajna maszynka. Niemaszki go wprost uwielbiały Zasięg cieczy palnej - 100m, paliwo w przyczepie, więc załoga nie musiała się zbytnio martwić, że spłonie dość gwałtownie, pełne uzbrojenie strzeleckie w wieży. To było coś! Kurde powiem ci ze tym opisem mnie przekonałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Dumo, powiedz mi tylko jedno. Jak ty zamierzasz teraz przykleić boczne nity, opancerzenie i inny osprzęt, także dodatkowe resory na błotnikach jak nigdzie nie powierciłeś pod nie dziur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2012 Spokojnie, mam doświadczenie bo przy budowie każdego modelu tamiyi nigdy nie wierciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Tak do Rosji przychodziły tylko wersje Mk II Mk III i Mk IV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Sam kiedyś ulepiłem Crocodile z Tamiya i naprawdę fajny model. Rafał, będziesz malował z założonym gęsiami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2012 Sam kiedyś ulepiłem Crocodile z Tamiya i naprawdę fajny model. Rafał, będziesz malował z założonym gęsiami? Tak, inaczej no nie można bo po złożeniu i zmalowaniu byłby wielki problem z założeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2012 Mam pytanko gdzie można dostać tego typu przedłużone wloty powietrza ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 Zrób od podstaw, toż to kilka prostokątów i nitów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2012 Jak najbardziej spróbuję ale jest dość skomplikowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2012 Postępy, przedłużenia postaram się wykonać z polistyneru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 Coś poknociłeś z ta armatą, jest za długa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2012 Wstawiłem inne jarzmo ... a długośc nie ma znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 ... a długośc nie ma znaczenia... liczy się technika, ha, ha. Też mnie ciekawi czy jest jakiś zestaw z tymi podwyższonymi wlotami i wydechem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2012 ... a długośc nie ma znaczenia... liczy się technika, ha, ha. Też mnie ciekawi czy jest jakiś zestaw z tymi podwyższonymi wlotami i wydechem. Jest na pewno ale kurdę... znaleźć nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 Rafał, a nie jest to to przypadkiem? www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=4575 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2012 Tak to jest to ale w żadnym sklepie tego nie ma. Co do lufy jak pisałem wcześniej trochę inaczej to rozwiązałem i wykorzystałem inne jarzmo, jakoś tak dłuższa o kilka mm mi się bardziej podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 Kurde z danielem zostaliśmy na szarym końcu ze swoimi projektami... Ładnie wam to wychodzi i coraz bardziej przekonuje mnie ta konstrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 Chłopie, nie rób sobie jaj bo takiego czegoś co Ty stworzyłeś nie było. Rozklej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2012 ... a jednak widzę dla kogoś rozmiar od techniki jest ważniejszy xD poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2012 Przyjemnie się go buduję, tak po troszku, staram się delektować każdą następną częścią. Składa się jak klocki lego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 No widzę Rafał zasówa na całego (hehe sesja pujdzie się je**ć ) a reszta panów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Rałał by te cztery sam machnął . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Ja po meczu Euro Polska-Rosja wciąż szukam wieży od modelu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2012 Wiecie co sesje ogarniam, dziennie przy czerczilu siedzę najwyżej 30 minut w przerwie od roboty. Pracuję teraz nad tym, już końcówka, ostatnie poprawki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi