Robert Ostrowski Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Ja tam daje na wodę i jest super. Ja też dawałem radę ale od kiedy zacząłem używać Thinera z Gunze malowanie to bajka ,polecam i jeszcze jedna ciekawa sprawa :sporo mniej farby schodzi bo rozcieńczam nawet 1:5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Witam. Konradzie kolejny Piękny Churchill. Czekam na dalsze prace, młotkowanie i błoto. Co do farb Pactra to ja lubię nimi malować. Moim zdaniem porównywalne są nawet z Tamiyami. Najlepsze w nich jest to, że mają ładne krycie, dobrze się nimi maluje aero jak i pędzlem oraz to, że są bardzo tanie. Ja używam wody i Thinnera od Gunze i nie widzę wielkiej różnicy ( no chyba, że chodzi o cenę ). Rozcieńcza się podobnie łatwo i nie ma żadnych problemów w obu przypadkach. Dobra koniec OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Konrad jestem powalony wykonaniem tego brzydala przez Ciebie. Gratulacje . Czy te wspólne warsztaty to jakaś nowa moda? Prawdę mówiąc jest to dla mnie z lekka irytujące. Z braku czasu bywam ostatnio rzadko na forum i jak chcę zobaczyć coś co mnie interesuje muszę się przebijać przez kilka stron ble,ble . Coś nowego ale mnie nie przekonuje. Co do pactr to moje ulubione farby( nawet rozcienczane wodą) i zawsze sie dziwiłem że wszyscy wieszają na nich psy. Osobiście dla mnie sa najlepszymi akrylami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Ja tam miałem farbę Model Master (akryl) i kryło się nieporównanie lepiej jak Pactrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Ja używam wody i Thinnera od Gunze i nie widzę wielkiej różnicy ( no chyba, że chodzi o cenę ). Rozcieńcza się podobnie łatwo i nie ma żadnych problemów w obu przypadkach. . Różnica jest dość spora ,przy wodzie na osłonie dyszy powstaje tzw "broda " przy Thinerze nic takiego sie nie dzieje inna zaleta takiego rozcieńczania to błyskawiczne wysychanie na modelu ja przy pantherze w ciągu jednej sesji malarskiej połozyłem trzy kolory oczywiście maskując patafixem ,stosując wodę było by to nie osiagalne.A różnica w cenie jest 100ml Thinera kosztuje 20zł za taka cene bedziesz miał wannę wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Robert masz rację ale tylko przy Tamiyii gdy temp. wzrośnie powyżej 23 C zaczyna się loteria.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 Robert masz rację ale tylko przy Tamiyii gdy temp. wzrośnie powyżej 23 C zaczyna się loteria.. O tym nie wiedziałem ,trza na termometr patrzeć przed malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 obowiązkowo jeden z moich kolegów podczas upałów maluje w kibelku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Po washu. Teraz muszę za nabyć jakąś farbkę do obić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2012 No i fajnie. Mam pytanko posiada ktoś na odsprzedanie kilka plastikowych ogniw gąski do czerczila ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Ładny. Farba Vallejo brown black German camouflage czy jakoś tak jest najlepsza do obić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Po washu. Zakupie, wyżej wspomnianą przez Krzysztofa, farbkę. Musze także powtórzyć etap zacieków bo mi troszkę znikły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Piekniuśny ci ten wielkotank wychodzi. Aż przyjemnie się patrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2012 Dostał zieleni, wygląda fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Kurcze pare dni mnie nie bylo a tu takie rzeczy. Opad kopary pelna geba. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Jak wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Jak wyżej No!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Farba jeszcze nie kupiona ale za to dziś może zacznę obijać zieloną. Tymczasem maluje narzędzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Dalsze prace skupiły się nad... a zresztą może sami zobaczycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Śliczny ! Wydaję mi się tylko że za dużo tego błota na jednej z łopat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Wiem. Czekam na wyschnięcie to troszkę zdejmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Wiem. Czekam na wyschnięcie to troszkę zdejmę. Tez o tym pomyslałem,ta lewa jest jak żywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 Wiem. Czekam na wyschnięcie to troszkę zdejmę. Tez o tym pomyslałem,ta lewa jest jak żywa Nawet wczoraj używałem w ogrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 Bardzo ładnie CI to idzie Konrad, podoba mi się. Jeśli mam jakieś zastrzeżenia to do kolorów tłumika - wyglądają bardziej jak błoto nić jak rdza, ale może to wina mojego monitora. Generalnie bardzo plastycznie wygląda i zapowiada się na świetny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 Bardzo ładnie CI to idzie Konrad, podoba mi się. Jeśli mam jakieś zastrzeżenia to do kolorów tłumika - wyglądają bardziej jak błoto nić jak rdza, ale może to wina mojego monitora. Generalnie bardzo plastycznie wygląda i zapowiada się na świetny model. Nie wiem, na modelu to wygląda całkiem fajnie. No i weź pod uwagę to, że nie tylko jest jeden kolor rdzy. Zobacz tutaj: http://www.cgtextures.com/textures.php?t=browse&q=257 Jednak Churchill będzie miał ruchome kapcie, ewentualnie metalowe. Pociapałem troszkę kurzem/błotem na powierzchniach koło gąsienic, reszty nie mogłem bo jeszcze brązowa farba nie zamówiona. Zrobiłem obicia zieloną farbą, jest ich troszkę więcej bo ciężko je wypatrzyć gołym okiem, na zieleń jeszcze pójdzie brąz a od brązowych obić rdzawe zacieki. Błotniki jeszcze poobijam aluminium/kolorem gołego metalu. Jak wyżej wspomniałem dodałem blotka tam gdzie było go najwięcej, po bokach i na górze będzie kurz i delikatnie błotko na kołach, tak samo z przodu + trawa widoczna na zdjęciach. Nie obejdzie się też bez odprysków jasnego i ciemnego błota. Trzeba jeszcze zakupić liny eurek bo w zestawie są jakieś sznurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi