robert p Napisano 14 Września 2012 Share Napisano 14 Września 2012 Dzięki. Jak dotąd PKL kojarzyło mi się z Polskimi Kolejami Linowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 30 Maja 2013 Autor Share Napisano 30 Maja 2013 Na początku powinienem sam sobie wręczyć nagrodę złotego szpadla za odkopanie tematu Po dłuższej przerwie wracam do dłubania przy Hokeju. Pokleiłem trochę żywic i blaszek, szykuję się do zamknięcia kadłuba i w zasadzie wypadało by zacząć malować pomału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Cześć! Cieszę się, że jedziesz dalej! Maszyna wygląda bardzo dobrze. Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 Łatnie ponitowany. Jakiego narzędzia użyłeś, że nity nie są kwadratowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 31 Maja 2013 Autor Share Napisano 31 Maja 2013 Użyłem gotowego nitowadła ze sklepu modelarskiego firmy RB Productions. Najważniejsze to nie dociskać za mocno koła do modelu, wtedy nity wyglądają ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 31 Maja 2013 Autor Share Napisano 31 Maja 2013 Przykleiłem jeszcze trochę blaszek. Są strasznie delikatne i trochę anten trzeba będzie prostować, ale generalnie robota szła płynnie. Kupiłem dobry klej CA, o konsystencji żelu z relatywnie długim czasem schnięcia tak więc można doklejany element ułożyć w odpowiednim miejscu nim klej złapie. Będzie trochę zabawy z doklejeniem żywicznych skrzydeł ponieważ mają ok 4mm krótszą cięciwę niż opływy odlane razem z połówkami kadłuba i trochę to zajmie aby odpowiednio wyprowadzić krzywizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 31 Maja 2013 Autor Share Napisano 31 Maja 2013 176, anteny IFF do wymiany... Niech żyje pośpiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 31 Maja 2013 Autor Share Napisano 31 Maja 2013 Grunt, że się wyjaśnia wszystko na bieżąco ;) Kilka zdjęć więcej. Anteny IFF wymienione, chorągiewki dajników kąta natarcia i slizgu też a to z tego względu, że oryginalne w czasie prac nad modelem poszybowały w odchłań dywanu Wziąłem się też także za WN i SO. Łopaty WN muszę podoginać na jeden i ten sam kąt, gdyż jedna z nich była wygięta w ramce, więc jakoś to trzeba ratować. Postanowiłem też dorobić figurkę pilota, którego posadzę w otwartych drzwiach kabiny transportowej, będzie pilnował koledze hełmu, który dorobiłem wcześniej ;) Kolor skóry już naniesiony, buty też pomalowanie na czarny błysk, bo pastowane ;) Będę w końcu miał okazję poćwiczyć malowanie figurek, bo do tej pory mam na koncie tylko załogę Mi-24 w 1:72 a ciężko było mi tam, jako początkującemu w tej dziedzinie, rozwinąć skrzydła ;) I na koniec, przednia stójka. Wachacz nie jest wklejony, zrobię to po malowaniu, gdyż tak trudno było by zdjąć maskowanie z trzona siłownika, który jest już pomalowany na właściwy kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2013 Małe postępy: Jeździec bez głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi