Kosynier Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Doszedłem do wniosku że koniec psucia, jak ten proces przebiegał można zobaczyć tutaj W planach miał być teren błotnisty, próby ratowania poszły na teren śnieżno błotnisty. Miałem jeszcze dodać zacieki ale obawiałem się że pozmywam ślady błota. Całość prac traktuję jako lekcję z której postaram się wyciągnąć wnioski na przyszłość. Czas na zdjęcia i schowanie się w kąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Model na prawdę nie jest zły ale niepotrzebnie na koła nałożyłeś tyle błota i śniegu. Druga sprawa model jest zbyt matowy przy takiej ilości śniegu powinieneś miejscami go nabłyszczyć aby tak sucho nie wyglądał. Bardzo fajne brudzenie przedniej płyty, zdjęcia super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Oprócz kół i kilku plam na pokrywie silnika ,model mi sie podobuje ,śnieg jest bardzo przekonywujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Sam już napisałeś co nie tak. Każdemu się zdarza. Ja ci powiem, że malowanie desek jest po prostu zarąbiste. W warsztacie się nie doszukałem jak je malowałeś. Mógłbyś to troszkę tutaj opisać (głównie jakie farbki stosowałeś)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 25 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2012 Dzięki za komentarze. Następny model powinien być lepszy. Teraz zabieram się za kolejne podstawki, ale tym razem będzie ostrożniej z błotem W warsztacie się nie doszukałem jak je malowałeś. Mógłbyś to troszkę tutaj opisać (głównie jakie farbki stosowałeś)? W warsztacie było ale mogę powtórzyć Na tych deskach podstawą są nacięcia słoi. Jedna połówka miała płytsze nacięcia i tam efekt jest słabszy. Co do metody, najpierw pomalowałem na kolor drewna Vallejo Model Air 71077. Później rozprowadziłem farbę olejną brąz Van Dyck, którą później ścierałem tak aby pigment pozostał w zagłębieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Całość prac traktuję jako lekcję z której postaram się wyciągnąć wnioski na przyszłość. I to jest najważniejsze. Nie wyszło teraz, wyjdzie następnym razem. Trzeba próbować i eksperymentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Witam. Moim zdaniem wyszedł Ci bardzo dobry model. Góra jest super a z podwozia wybrnąłeś po mistrzowsku. Z błotem koła wyglądały tragicznie ale ten śnieg wszystko uratował. Wygląda bardzo realistycznie. Taki wiosenny, mokry i szybko topniejący. Bardzo ładnie zagrał z mokrym, błotnistym podłożem. Efekt bardzo ciekawy i jeśli by był założony, byłby trudny do wykonania z takim efektem końcowym. Bardzo mi się podoba. Gratulacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Witam! Deski mi się podobają. Reszta trochę mniej. Maskowanie błota za pomocą śniegu chyba się nie udało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Dopóki nie pojawiło się to nieszczęśliwe błocko w warsztacie zapowiadał się nieźle. Teraz tym śniegiem troszkę sytuację podratowałeś,ale nie do końca. Tak,że za wykonanie samej bryły pojazdu i malowanie masz u mnie duży plus. Na podwozie staram się nie patrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Nie powiem wow, ale jest fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi