elefantes Napisano 18 Lipca 2007 Share Napisano 18 Lipca 2007 Zapraszam na (mam nadzieję) krótki raporcik z odnowy biologicznej jednego z moich pierwszych trucków - Fraightlinera FLD 120... Od czasu kiedy postanowiłem przerzucić sie na spraye nie zrobiłem zupełnie nic, dlatego wracam na chwile do pędzla i odnawiam sobie ten model. Niestety po kilku dniach moczenia w krecie nie wszystko mi się porozklejało dlatego będą pewne trudności z malowaniem, ale myślę, że jakoś sobie z tym poradzę. Na początek pare fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 18 Lipca 2007 Share Napisano 18 Lipca 2007 Hej, Oooo no to zasiadam z popcornem i śledzę. Będziesz odmalowywał dokładnie tak jak było w pierwszej wersji, czy jakieś zmiany planujesz? Wiem, że ciężko zdradzać pomysły ;-) ale uchyl trochę rąbka tajemnicy. Jak robiłeś "pierwszą wersję" opierałeś się na jakiejś dokumentacji, realnym przykładzie (kolorystyka itp.)? Powodzenia !!! pozdrawiam, k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 19 Lipca 2007 Autor Share Napisano 19 Lipca 2007 Będę malował wszystko inaczej... Oto FLD w poprzednim wcieleniu : Jak widać model miał niemalowaną karoserię i to było głównym powodem kasacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmalTrak Napisano 19 Lipca 2007 Share Napisano 19 Lipca 2007 Kolor ramy bardzo mi się podoba. Widać, że czerwony w miarę ładnie pokrył czarny plastik. Jedyne co mi się nie podoba to brązowe poduszki. Ładniej wyglądały by czarne oczywiście w odcieniu matt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Lipca 2007 Share Napisano 19 Lipca 2007 Rama jest Co do poduszek, to tak jak mówi Smal - zupełnie nie pasuje ten kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 15 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2007 Powolutku może odświeżę temat A więc prace idą nawet nieźle, zrobiłem fotki z osłonami choć pójdzie na nie jeszcze jedna warstwa farby i lakier bezbarwny. Co do kabiny i sleepera no to już kolor na masce zdradza w jakich barwach będzie (ten wspaniały Humbrol 55!!!). Powoli dorabiam bajery do silnika (choć z tej odległości mało widać), więcej fotek zrobię jak będzie już zabudowa. Miłego oglądania Jak widać poduchy zostawiłem w takim kolorze w jakim były Jestem po prostu zbyt wielkim leniem, żeby to zmieniać... Natomiast światła przednie skaszaniłem z dwóch powodów po pierwsze szybki się nie dały w żaden sposób rozkleić i musiałem cienkim pędzelkiem malować tak, żeby nie wyjechać na klosze lamp i jak mi się to już udało to farba weszła w reakcje z bezbarwnym Malowałem silver chromem ModelMastera, a bezbarwny był Humbrola... W każdym bądź razie stąd te czarne obwódki wokół świateł (ratowałem sytuację jak się da), choć z bliska widać, że za bardzo to nie pomogło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 15 Sierpnia 2007 Share Napisano 15 Sierpnia 2007 E no Elefantes, co ty chcesz...ładniutki jest Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 15 Sierpnia 2007 Share Napisano 15 Sierpnia 2007 Wszyściutenko spoko-widzę Elefantes że wszystkie modele masz w podobnych barwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Sierpnia 2007 Share Napisano 16 Sierpnia 2007 Podoba mi się zestawienie kolorów Jak widać cała Twoja flota bedzie w jednakowych barwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 16 Sierpnia 2007 Share Napisano 16 Sierpnia 2007 Ja też twoją flotę widziałem na wystawach, kilka razy i muszę powiedzieć ,że jest Ukłony dla ciebie że zabudowa jest malowana pęzelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 6 Września 2007 Autor Share Napisano 6 Września 2007 Kominy zainstalowane więc pokażę 2 fotki I to narazie tyle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 6 Września 2007 Share Napisano 6 Września 2007 odrestałrowywanie tego cacka idzie Ci niezle ale jak poduszki nie pomalowane na Czarny tak dalej nie. Czekam na dalszy ciąg prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Września 2007 Share Napisano 6 Września 2007 ale jak poduszki nie pomalowane na Czarny tak dalej nie. Marcin normalnie leci sobie w kólki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 8 Września 2007 Autor Share Napisano 8 Września 2007 ale jak poduszki nie pomalowane na Czarny tak dalej nie. Marcin normalnie leci sobie w kólki Proponuję kwestie poduszek omówić przy innej okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 12 Września 2008 Autor Share Napisano 12 Września 2008 heh mija rok od ostatniej aktualizacji czas nadszedł w końcu powrócić do modelu, który przez ten czas zaległ gdzieś na półce Tak więc odświeżyłem malowanie, zamonotowałem już budę na stałe no i liczne przewody na silniku, żeby to wszystko ładnie się prezentowało Przednią maskę mam już praktycznie gotową ale fotki zrobię juz w całości, także trochę cierpliwości i lada dzien będzie można model oglądać w galerii. A tymczasem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 Kurka wodna, i ty to wsystko pędzlem żeś zmalował Model wygląda fantastycznie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 Miodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 Ty wszystkie modele masz złote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 Uuuaaaaaaaa te kabelki i kolorystyka (zwłaszcza, że wszystko malowane pędzlem) . A co z Manem TGA?. Już nie mogę się go doczekać . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 Co tu dużo gadać czekam na finisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 17 Września 2008 Autor Share Napisano 17 Września 2008 Model stoi juz na półce Kolorystycznie wpasował sie idealnie a fotki końcowe pokażę w galerii gdzie zapraszam juz teraz. The End Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 pokarz jak sie prezętuje przy reszcie swoich braci z floty ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi