Mark666 Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 Nowy projekt , na razie goła rama dwukrotnie przedłużona, z podstawą pod HDS. Ma to być coś podobnego do tego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidP Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 Cześć,trzymam kciuki i zasiadam w pierwszym rzędzie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 Ciekawy projekt. Ale te przewody, w tym hds to poprowadziłeś donikąd. Tą Scanię, albo coś podobnego to ja kiedyś z windą zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 Swietny projekt Mark666. Co to za zuraw, KFS czy Italeri? Podluznice w ramie sa krzywe na rozgalezieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 No, czyli jednak zdecydowałeś się go zrobić ciesze sie i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 29 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2012 Swietny projekt Mark666. Co to za zuraw, KFS czy Italeri? Podluznice w ramie sa krzywe na rozgalezieniach. Italeri. Dzięki nie zauważyłem, już poprawiłem ew. resztę skoryguje się na wręgach podłogi Dzięki , zobaczymy co to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 Kolejny ciekawy projekt. Też tą Scanie robię, ale na razie jest pomalowana podkładem i schowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 Widzę, że ta Scania to dobra baza pod różne wersję. Sam się na nią czaję, żeby przerobić na gówniarkę No ale póki co, życzę koledze powodzonka bo to ramię jest super. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 29 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2012 Widzę, że ta Scania to dobra baza pod różne wersję. Sam się na nią czaję, żeby przerobić na gówniarkę No ale póki co, życzę koledze powodzonka bo to ramię jest super. pzdr. No to może projekt grupowy ? No bo tak : copycat--- przywiózłby swoją pieczywko i napoje chłodząąące ja --- dowiózłbym stoły i parasole irizar --- dostarczyłby mięsko na grila A Martini po imprezce opróżniłby szambko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 Widzę, że trafia mi się najlepsza fucha:D Z tym projektem grupowym to jestem jak najbardziej za, ale jeszcze potrwa zanim obrobię się z klasykami (co najmniej 2 ). W międzyczasie zaczynam szukać ofiary co bym mógł ją sfotografować i zmierzyć. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Na razie nic nowego nie kupuję, ale może coś w kolorach Tradisa to bym i kiedyś zrobił. Winda tak leżeć nie może. Ale z tą dostawą to dobrze trafiłeś, w sierpniu przyjedzie do mnie taki ford: Tylko chyba z innymi kalkami, a może z tymi. A mój hds trafi do MANa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 mam kompletną zabudowe+ winde do tego forda jakby ktoś chciał . Copycat a po ile go ściągasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Ł27+Ł7 breidak mi go zamówił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 1 Lipca 2012 Autor Share Napisano 1 Lipca 2012 Rama już po malowaniu ( czarny mat) a ja w międzyczasie " trochę" popsułem" resory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 2 Lipca 2012 Autor Share Napisano 2 Lipca 2012 Hej. Rama już na ukończeniu. Przy pasowaniu kół wynikł problem , Italeri ma już chyba stare formy bo okazało się że wewnątrz piast są dosyć spore nadlewki i nie chodziły na osie tak jak trzeba. Musiałem wszystkie rozwiercać wiertłem 7,5 aż do uzyskania miejsca na osie Takie kolory kandydują na bazę kabiny i felgi. Ja byłbym za błękitem , jak Wam się zdaje? Byłoby tak: Skrzynia aluminiowa z brudną podłogą drewnianą Rama jak widać -- czarna Kabina + felgi --błękitny HDS -- żółty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Resorki bardzo mi się podobają. Platforma z ramieniem już zaczyna wyglądać hardkorowo, jak pobrudzisz tę balsę to będzie dopiero ciacho. Czekam na kabinę bo jestem ciekawy koncepcji jej uwalenia:D BTW, ten zbiornik/ skrzynkę zamykasz od spodu? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Rama robi duże wrażenie, Ja bym postawił na kolor żółty. Ale to twój wybór. Czekam na dalsze efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuzjan Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Wygląda świetnie jak zwykle, ale jest jedno ale... patrze na zdjęcie "wzorca", które wstawiłeś w pierwszym poście i zastanawiam się czy tylne osie nie są za bardzo przesunięte do środka ramy, czy nie powinny być trochę bliżej tyłu? Już nawet nie trzymając się tego zdjęcia na oko wygląda to trochę dziwnie. Wiem, że są takie wynalazki, jednak moim zdaniem jeśli to możliwe jeszcze to powinieneś trochę zwiększyć rozstaw osi. A co do kolorystyki to bym zrobił białą kabinę i błękitną skrzynię albo na odwrót (opcjonalnie zamiast błękitu zieleń albo na białej kabinie jakieś żółte paski czy cuś z nawiązaniem do hds-u) typowa budowlana transportówka do poz-bruku :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Dla mnie pomysł z niebieskim OK, choć pasowałby też czerwony. A nie skracasz tych piast, nie waloryzujesz ich jakoś pod Scanię? Rama też będzie brudzona czy tylko skrzynia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 3 Lipca 2012 Autor Share Napisano 3 Lipca 2012 Dzięki wszystkim. Martini-- teraz już nie , ale nie widać tego macioł --nie, piast już nie zmieniam, a rama jest już przybrudzona suchym pędzlem w myśl zasady czysty ale używany fuzjan--fakt przeoczyłem to , ale zaraz obejrzę ramę czy w tym stadium da się coś zrobić Ten lazurowy błękit mnie ciągnie , zaraz zrobię próbę jak się będą w tym kolorku prezentowały felgi Jakby co Dot jest w pogotowiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Mark666, znajac Twoje zdolnosci to ten model bedzie nieprzecietny. Zgodze sie tu z Falarkiem co do rozmieszczenia osi, albo inaczej - tylny zwis jest troche za dlugi. Osi co prawda juz chyba nie uda Ci sie przesunac do tylu (ja bym nawet nie probowal), ale za to mozesz chyba skrocic tyl ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 3 Lipca 2012 Autor Share Napisano 3 Lipca 2012 Mark666, znajac Twoje zdolnosci to ten model bedzie nieprzecietny. Zgodze sie tu z Falarkiem co do rozmieszczenia osi, albo inaczej - tylny zwis jest troche za dlugi. Osi co prawda juz chyba nie uda Ci sie przesunac do tylu (ja bym nawet nie probowal), ale za to mozesz chyba skrocic tyl ramy. Cześć. Dzięki. Wracając do sprawy --- mogę odłączyć w HDS-ie części pomarańczową od zielonej --odpowiednio 45mm i 31mm . Zyskam z długości ramy 14mm. Tak to wygląda: Da to w realu ramę krótszą o 33.6 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 3 Lipca 2012 Autor Share Napisano 3 Lipca 2012 (edytowane) Wiadomość z ostatniej chwili Teraz to będzie wyglądać tak Teraz to dało cały 1m 20cm do tyłu Już powiercone,spasowane, sklejone, make up ramy poprawiony i jest TAK Wreszcie wyszedł rzeczywisty kolor felg. Edytowane 4 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuzjan Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 I teraz moim zdaniem bomba! Masz u mnie 100 punktów a jak jeszcze ranty felg dostaną biały paseczek to chyba ucałuję Cię w sygnet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 4 Lipca 2012 Autor Share Napisano 4 Lipca 2012 I teraz moim zdaniem bomba! Masz u mnie 100 punktów a jak jeszcze ranty felg dostaną biały paseczek to chyba ucałuję Cię w sygnet Wezmę inną felgę i spróbuję z ręki ten pasek, ale ona na defiladę chyba nie jedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi