KrzychuP Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Szkoda że się pomylileś kamo wyglądało dobrze a jednobarwny coż Berlin '45 też będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 19 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Ktoś może ma kalki z edseka od Dragona do takiego jednolitego malowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 A jakie Konrad konkretnie potrzebujesz bo kalek z moich sdeków trochę zostało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 19 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2012 No właśnie problem jest w tym, że są dwa schematy: http://www.mojehobby.pl/products/Sd.Kfz.251-22-Ausf.D-w-7.5cm-PaK-40.html http://www.mojehobby.pl/products/Sd.Kfz.-251-22-Ausf.D.html Ale nie jestem w stanie rozszyfrować jaki są numery na tablicach (które mam). Do tego pozostałe kalki (krzyże, godła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 No właśnie problem jest w tym, że są dwa schematy: http://www.mojehobby.pl/products/Sd.Kfz.251-22-Ausf.D-w-7.5cm-PaK-40.html http://www.mojehobby.pl/products/Sd.Kfz.-251-22-Ausf.D.html Ale nie jestem w stanie rozszyfrować jaki są numery na tablicach (które mam). Do tego pozostałe kalki (krzyże, godła) http://www.mojehobby.pl/products/Sd.Kfz.251-22-Ausf.D-w-7.5cm-PaK-40.html Co do tego schematu to niestety godła tego nie mam... ale za to znalazłem prace jakiegoś modelarza który zrobił swojego sdeka w tamtym schemacie i widać numery rejestracji http://www.dioramy.fora.pl/pojazdy-wojskowe-galeria,13/sd-kfz-251-22-ausf-d-1-35-dragon,6831.html http://www.mojehobby.pl/products/Sd.Kfz.-251-22-Ausf.D.html Do tego to na pewno mam krzyże ale nie potrafię rozszyfrować numerów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 No ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 A weź zostaw bez oznaczeń tylko tablice rej. i te tabliczki po bokach(chyba znamionowe) i też będzie ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Bardzo fajnie Konrad.Mogłeś troszkę pokombinować z rozjaśnieniem niektórych paneli(wiem,że tego nie lubisz ) Teraz trochę to wszystko jednostajnie wygląda.Ale znając Ciebie to wszystko na końcu się ładnie zgra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Wyszlo super ! ! ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Dzięki Panowie. Pojazd będzie miał oznaczenia w postaci cyfr po bokach "213". ;) Bardzo fajnie Konrad.Mogłeś troszkę pokombinować z rozjaśnieniem niektórych paneli(wiem,że tego nie lubisz )Teraz trochę to wszystko jednostajnie wygląda.Ale znając Ciebie to wszystko na końcu się ładnie zgra. Piotrze lubię cieniować ale weź pod uwagę to, że jak się dowiedziałem o tych kolorach to miałem dość tego modelu. Ale to dobrze bo będę mógł pokombinować z transparentnymi farbami Tamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Błoto to zwykła mieszanka pigmentów zaprawiana farbami olejnymi. Te kalki są do bani ale cos jeszcze pokombinuje.. :-| Na edseka załaduje jakieś bambetle tylko muszę przejrzeć oferty producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Z jednej strony błotko już gotowe, jednak zdarłem tą kalkę i położyłem inną, więcej oznaczeń nie będzie.. Z drugiej strony jest czyścioch ale dziś się to zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Oj panie zdecyduj się z tym esdekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Oj panie zdecyduj się z tym esdekiem. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Fajnie wyszło to błotko Konrad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Szkoda Konrad tego kamo ale teraz z błotem wygląda świetnie nawet jednobarwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Witam. Kolejny piękny esdek z twojej fabryki. Moim zdaniem lepiej wyglądał z tym numerem, ale jak już go starłeś to trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Dioramka będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Extra wygląda tylko te ciemne plamy na "masce" trochę może zbyt wyraziste jak dla mnie, ale i tak wygląda elegancko Podstawka by to fajnie dopełniła... Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 29 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2012 Koło i dechy zdjąłem. Teraz wygląda to tak. Jak na razie to tyle bo nie mam jednej części do armaty i nie mogę kontynuować klejenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Super Konrad! Świetny pomysł z tymi gałązkami maskującymi. Może odrzuciłbym tylko tą na samym tyle, ale w sumie dojdzie jeszcze główne działo, to będzie wyglądać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Konrad napisz mi na PW której części ci brakuje to poszukam u siebie bo mam rozwalonego Paka to może coś bym znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Zobacz na drugą strone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Mam ten element ale złożony z przyklejoną dźwigienką część A19 wymagający oczyszczenia z CA jak chcesz to mogę podesłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi