pankot13 Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 (edytowane) Witam wszystkich. Korzystając z wolnego czasu na urlopie zakładam nowy warsztat. Tym razem będzie to SU85M z Dragona w polskim malowaniu. Model będzie prosto z pudła jako,że producent dołożył aluminiowa lufkę i sporej wielkości blaszkę. Zapraszam do komentowania i podpowiedzi. By pankot13 at 2012-07-15 By pankot13 at 2012-07-15 Edytowane 15 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 I jest warsztat Znowu będzie można podpatrzeć mistrzowską robotę Czekam zatem na pierwsze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 W prawdzie nie lubię rusków ale ta konstrukcja jest bardzo ciekawa No i bardzo chętnie pooglądam Twój warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 Fajnie Piotrek że nie robisz za długich przerw. A ja lubię ruskich w twoim wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 fajnie że rusek,fajnie że w polskim malowaniu ,fajnie że nie kolejny niemiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 Jedziesz z koksem waćpan! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 O fajnie że SU robisz a to będzie zimowy czy taki bardziej letni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 15 Lipca 2012 Autor Share Napisano 15 Lipca 2012 Dzięki za doping Panowie. Verde malowanie będzie normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 Liczę na szybki warsztat ,bo już nie mogę się doczekać malowania ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 Jest po prostu piękny, także czekam na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 Fajnie,że polskie malowanie i super,że w twoim wykonaniu. O efekt końcowy można być spokojnym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 Witam. No to zasiadam i oglądam, a raczej podglądam, bo od lepszych należy się uczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Jak tam postępy? Każdy czeka na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 19 Lipca 2012 Autor Share Napisano 19 Lipca 2012 No niestety ale szybki projekt to to na pewno nie będzie. Zachciało mi się zrobić pojazd bez przednich błotników i muszę trochę przy tym podłubać,żeby to chociaż przypominało oryginał. Dragon nie przewidział takiej opcji.W ogóle ten przód to jest cały skopany. By pankot13 at 2012-07-19 Będę też dorabiał wszystkie spawu na bocznych płytach oraz wymienię boczne błotniki na swojską produkcję z blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Szkoda, dziwne że dragon nie zrobił opcji ,,bez błotników", jak na takiego producenta i cenę Chętnie zobaczę swojską produkcję blach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 19 Lipca 2012 Autor Share Napisano 19 Lipca 2012 Michal to typowy składak Dragona. Pełno wyprasek z różnych modeli T-34.SU-85 i Su-100. Żeby zrobić wersje bez błotników musiałem je wkleić i następnie prawie wszystko wyciąć bo inaczej przednia płyta była by za krótka i dziwnie zakończona. Ten kawałek pod szpachlą to właśnie resztki błotnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 O kurde, to ja już bym poległ w takich działaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Ambitnie się za niego wziąłeś. Tylko uważaj na palce - to nie potrzeba nam przestoju w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 26 Lipca 2012 Autor Share Napisano 26 Lipca 2012 Chwilowo opuściła mnie wena do pracy nad SU-85. Za to na warsztat trafił T-80. Bardzo spodobał mi się jego poprzednik T-70,który niedawno złożyłem, więc postanowiłem sobie skleić jego pochodną z inną wieżą. Model będzie prosto z pudła,dołożę tylko metalową lufę RB. By pankot13 at 2012-07-26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Kurcze, fajowo wygląda z tą wieżą, widzę że ma ładne spawy. Wiem, że do malowania jeszcze daleko, ale masz już coś w planach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 26 Lipca 2012 Autor Share Napisano 26 Lipca 2012 Michał na pewno będzie ruska zieleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 No to super, najlepsze kamo dla teciaków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2012 W oczekiwaniu na materiał do budowy błotników SU-85 grzebię dalej przy teciaku. Dorobiłem brakujące kątowniki na wieży. By pankot13 at 2012-08-06 By pankot13 at 2012-08-06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Super, blacharka jak zawsze , chociaż nie ma tu jej i tak za wiele. Bardzo ładny detal, a jak składalność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) Michał składalność jest dobra.Trzeba tylko dorobić trochę spawów i te brakujące kątowniki na wieży. Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi