irizar Napisano 26 Lipca 2012 Autor Share Napisano 26 Lipca 2012 Na szybie masz kalkę która powinna być na chlapaczu z tyłu ? Ja bym Cie namawial na waloryazację tylnej felgi - żeby ją odciac od piasty... i walnąć piastę na czerwono... bo jak patrze na takie felgi z tyłu to psuje cały efekt.. A co nie może być? http://graffic.bazarek.pl/opis/128556/naklejka-napis-scania.html mam tu przykład takiej naklejki wiadomo jest biała ja nie miałem białej więc jest srebrna Wiem tylko myślę jak nie uszkodzić chromów przy wycinaniu piast zazwyczaj to robiłem na plastiku nie chromowanym, a chciałbym u niej chromy bo mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Tylko nie zostawiaj tych chromów. Rób tak jak Maciol pisał, piasty na czerwony. A od siebie dodam felgi na szaro lub jakaś srebrzanka. Do tego śruby na kolor stali. No, ale Ty tu rządzisz, zrobisz jak uważasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 26 Lipca 2012 Autor Share Napisano 26 Lipca 2012 Przemyśle tą kwestię i zobaczę jakie są tego typu spreie w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Ja bym tego nie ruszał jak już koła są na osiach. Ale jak już to (zdejmiesz koła z osi ?) fele do kreta a potem przeróbka i siknij sobie tym -- to jest 400ml ale są i mniejsze . Nie musisz kłaść podkładu To ten sam kolor co jest na mojej skrzyni ładunkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 26 Lipca 2012 Autor Share Napisano 26 Lipca 2012 Dzięki , poszukam. Jakoś upały zniechęcają, ale powolutku robie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Na szybie masz kalkę która powinna być na chlapaczu z tyłu ? Ja bym Cie namawial na waloryazację tylnej felgi - żeby ją odciac od piasty... i walnąć piastę na czerwono... bo jak patrze na takie felgi z tyłu to psuje cały efekt.. A co nie może być? http://graffic.bazarek.pl/opis/128556/naklejka-napis-scania.html mam tu przykład takiej naklejki wiadomo jest biała ja nie miałem białej więc jest srebrna Wiem tylko myślę jak nie uszkodzić chromów przy wycinaniu piast zazwyczaj to robiłem na plastiku nie chromowanym, a chciałbym u niej chromy bo mi się podobają A czy ja mówie że nie może być ? Też tak myślałem żeby zrobić u siebie, ale ostatecznie miałem takie specjalnie pod to... Zmarnowałem je w ostatecznym rozrachunku ale to inna historia Mi tam takie chromy nie przeszkadzają ale piasty w chromie? Tzn w takim samym... no wiecie. Taka sprawa z przerobieniem tych felg nie jest trudna możliwe ze nawet by Ci sie udało nie uszkodzić ori chromu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 http://www.europa-ciezarowki.pl/zdjecia-ogloszenia-pojazdy-przemyslowe-487990.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 26 Lipca 2012 Autor Share Napisano 26 Lipca 2012 Dzięki wielkie za linka na pewno coś się przyda, przykleiłem też nie dawno chlapacze na tył błotników. Planuje dać białą kierownice "Vabis" wszystko pokaże po weekendzie. Maciol Piasty przemaluje, mam już wycięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 okazuje się że bez jednego komina też można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Jak będziesz robił te reflektory główne ? To takie jakieś badziewne jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 29 Lipca 2012 Autor Share Napisano 29 Lipca 2012 Jeszcze, nie wiem ale masz racje do rzeczywistości daleko. Można od podstaw spróbować i śruby od siebie dodać I tak jak italeri nie jest , że zderzaka się trzymają. Trzymają się bardziej kabinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Jeszcze, nie wiem ale masz racje do rzeczywistości daleko. Można od podstaw spróbować i śruby od siebie dodać I tak jak italeri nie jest , że zderzaka się trzymają. Trzymają się bardziej kabinki. Przejrzałem sporo zdjęć, ciężko coś zdobyć na temat 142 H , ale wydaje mi się że jednak są zespolone ze zderzakiem Jeśli jeszcze nie zacząłeś spitzleadera to masz fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 30 Lipca 2012 Autor Share Napisano 30 Lipca 2012 http://www.patrickvdhoeven.nl/new/images/stories/joomlatextarticles/2011-1-5-4539-BV-68-PY/fotos-web/album/062.jpg Na zdjęciu widać co i jak. http://www.patrickvdhoeven.nl/new/index.php?option=com_content&view=article&id=111:bv-68-py&catid=40:fotoalbum-voertuigen&Itemid=71 Dziś robiłem wnętrze i blachę ryflowaną poprawiłem na ramie w nocy będą zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 A nie macie w pobliżu Scanii odpowiedniej w 1:1 żeby sprawdzić te światła? Mozna się porozglądać przecież takich jest jeszcze sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 Na tych rekonstrukcyjnych fotkach wyrażnie widać że reflektory są osadzone na zderzaku. Najprawdopodbniej jest z nimi tak : Podstawą jest nie blacha jak u Italeri a metalowa ramka do której z przodu przychodzi szkło z uszczelką w obudowie ramki z owiewką , a z tyłu jest odbłyśnik i to jest to takie graniaste pudełko z osadą żarówki. Tylko nie wiadomo jak ten kształt odtworzyć. Tłoczyć to jakoś mi się nie chce. Można odrysować na tej blasze kształt szkła, nawiercić wiertłem otwory , wyciąć zbędny plastyk ,oszlifować i stworzyć ramkę, Tylko co dać z tyłu ? Można dać prostokątne pudełko tylko to nie będzie oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 Mark666, a moze te fotki Ci pomoga.... Co do umiejsowienia lamp w Scanii serii 2/3 to jednak mysle, ze sa one zamontowane do kabiny, nie do zderzaka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Witam po dłuższej nie obecności aktualizowania tematu: Następnym razem będzie silnik już jest pomalowany na żółto. Nie ma sensu się bardziej rozdrabniać. Wycieraczki oszlifowane i pomalowane będą zielono-czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Kiero taka biała zostaje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majutek Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Wg. mnie kolor kierownicy jest dobry tylko coś nieoszlifowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Miałem z nią problemy Trochę poszarpany lakierek. Maciol: zdjęcie nie moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Kierownicę przydało by się poprawić/przeszlifować bo szkoda aby szpeciła całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuzjan Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Odnoszę wrażenie, że z tyłu brakuje jakiejś poprzeczki w ramie, na samym jej końcu albo tuż przed końcem. Czymś te podłużnice powinny być spięte bo raczej tylne zawieszenie mocno pracuje ramą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Co do piast w tylnej osi. Można ją na luzie nawet wyrwać, a chrom nie powinien ulec zniszczeniu. Trzeba włożyć tylko jakiś dłuższy przedmiot we wnętrze piasty(np. śrubokręt) i poruszać piastą w każdą możliwą stronę, jak boisz się ciąć skalpelem. Potem wiadomo szlifować tylko felgę a piastę wyrzucić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi