Michał96 Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Witam! Poraz kolejny zabrałem się za t-70, już kiedyś prezentowałem ten model, tym razem postanowiłem zmyć z niego farbę (nie do końca byłem zadowolony z osiągniętego efektu) i zrobić od nowa-model MiniArt skala 1:35. Całość malowana aerografem farbami pactra, brudzony pigmentami Mig i Vallejo, w przyszłości może pomyślę o małej dioramie dla niego, myślę, że teraz prezentuje się znacznie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Wyszedł Ci bardzo fajnie. Podoba mi się brudzenie i delikatne obicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Szczerze mówiąc te nowe wydanie niezbyt do mnie przemawia. Mokre plamy na całym kadłubie kontrastujące z suchym pyłem i kurzem. To do mnie nie przemawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 19 Lipca 2012 Autor Share Napisano 19 Lipca 2012 Dzięki wszystkim No cóż kub, taki efekt chciałem uzyskać, nie musi się wszystkim podobać. Bez przesady plamy nie są na całym pancerzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 na całym nie ale są rozrzucone po całym pancerzu i błotnikach i dalej nie wiem co chciałeś w ten sposób uzyskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus92 Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 a mnie się podoba, te plamy też mnie się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Nie wyglada to tak źle odrobina fantazji i mamy kałuże po deszczu,nic więcej nie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekda Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 NIE no fajnie wyszło tylko co to jest to coś na zadzie . No i te plamy faktycznie troszkę w miejscach nieprzemyslanych chyba do końca. Ale reszta super i mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreeN Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 20 Lipca 2012 Autor Share Napisano 20 Lipca 2012 na całym nie ale są rozrzucone po całym pancerzu i błotnikach i dalej nie wiem co chciałeś w ten sposób uzyskać. A co można chcieć uzyskać imitując mokre plamy na kurzu? Bo jak dla mnie to to jest pytanie retoryczne. Nie wyglada to tak źle odrobina fantazji i mamy kałuże po deszczu,nic więcej nie potrzeba. Dokładnie, w moim przypadku tak jest NIE no fajnie wyszło tylko co to jest to coś na zadzie . No i te plamy faktycznie troszkę w miejscach nieprzemyslanych chyba do końca. Ale reszta super i mi się podoba. To są deski, wzorowałem się na innych znalezionych pracach w internecie, gdzie właśnie były takowe. Dałem je też trochę dla ,,ożywienia modelu". Żeby zrobić większy kontrast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 na całym nie ale są rozrzucone po całym pancerzu i błotnikach i dalej nie wiem co chciałeś w ten sposób uzyskać. A co można chcieć uzyskać imitując mokre plamy na kurzu? Bo jak dla mnie to to jest pytanie retoryczne. Może jestem głupi ale nie wiem co chciałeś uzyskać . Jeśli pojazd w czasie deszczu to powinien być mokry cały. Jeśli po deszczu mokry powinien być tylko w zagłębieniach błotników i płaskich powierzchni. I czemu te plamy są brązowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 20 Lipca 2012 Autor Share Napisano 20 Lipca 2012 Nie wiem o co ci chodzi :/ Piszesz, że jeżeli po deszczu to powinien być mokry w zagłębieniach błotników-a jak ja niby zrobiłem? Przecież widać, że właśnie tak. Po drugie mniejsze okrągłe plamy na górnym pancerzu to przecież olej. A jaki twoim zdaniem kolor mają ,,kałuże" po deszczu na kurzu? Bo ja myślę, że jednak mimo wszystko brązowy, a nie czarny, żółty, czy np. różowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Model mi się podoba, tylko te graty z tyłu jakieś takie chaotyczne - za bardzo rozwalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Piszesz, że jeżeli po deszczu to powinien być mokry w zagłębieniach błotników-a jak ja niby zrobiłem?. zrobiłeś tylko w części zagłębień a nie po całych czy większości (niebieski) do tego mokry widać też na wypukłych elementach skąd woda spływa i zaraz to miejsce jest suche (zielony). Nie będę ciągną tej dyskusji dalej gdyż chyba żyję świecie gdzie żądzą inne prawa fizyki i tylko ja nigdy czegoś takiego w skali 1:1 nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 21 Lipca 2012 Autor Share Napisano 21 Lipca 2012 Wątpię w to co powiedziałeś. Jeżeli błotniki są w pyle, kurzu, piachu no to logiczne jest dla mnie to, że jak na te powierzchnie rozlejemy trochę wody, to woda zmiesza się z tym w wszystkim-stanie się przede wszystkim bardziej gęsta i nie spłynie tylko do zagłebień, ale zostanie również na płaskich powierzchniach w postaci gęstej mazi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Zarąbiście zrobiony mam nadzieje że mój grill będzie na podobnym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 21 Lipca 2012 Autor Share Napisano 21 Lipca 2012 Dzięki Janusz, o grill'a to nie musisz się martwić, już mi się bardziej podoba od mojego teta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 A mi się te plamy podobają, jako że kolejny raz podkreślam nie mam fazy na dociekanie jak, ile, skąd i dlaczego ( pewnie mnie zaraz zjedzą co niektórzy) a bardziej zwracam uwagę na pierwsze wrażenie w czasie oglądania, Michał model ładny i ciekawy z tymi plamkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi