Skocz do zawartości

T-70 Mini Art 1:35-drugie podejście

Michał96

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Poraz kolejny zabrałem się za t-70, już kiedyś prezentowałem ten model, tym razem postanowiłem zmyć z niego farbę (nie do końca byłem zadowolony z osiągniętego efektu) i zrobić od nowa-model MiniArt skala 1:35. Całość malowana aerografem farbami pactra, brudzony pigmentami Mig i Vallejo, w przyszłości może pomyślę o małej dioramie dla niego, myślę, że teraz prezentuje się znacznie lepiej

img0295uk.jpg

img0297st.jpg

img0299ek.jpg

img0301vz.jpg

img0304ts.jpg

img0305fx.jpg

img0310qv.jpg

Szczerze mówiąc te nowe wydanie niezbyt do mnie przemawia. Mokre plamy na całym kadłubie kontrastujące z suchym pyłem i kurzem. To do mnie nie przemawia

Dzięki wszystkim No cóż kub, taki efekt chciałem uzyskać, nie musi się wszystkim podobać. Bez przesady plamy nie są na całym pancerzu.

na całym nie ale są rozrzucone po całym pancerzu i błotnikach i dalej nie wiem co chciałeś w ten sposób uzyskać.

na całym nie ale są rozrzucone po całym pancerzu i błotnikach i dalej nie wiem co chciałeś w ten sposób uzyskać.

A co można chcieć uzyskać imitując mokre plamy na kurzu? Bo jak dla mnie to to jest pytanie retoryczne.

Nie wyglada to tak źle odrobina fantazji i mamy kałuże po deszczu,nic więcej nie potrzeba.

Dokładnie, w moim przypadku tak jest

NIE no fajnie wyszło tylko co to jest to coś na zadzie . No i te plamy faktycznie troszkę w miejscach nieprzemyslanych chyba do końca. Ale reszta super i mi się podoba.

To są deski, wzorowałem się na innych znalezionych pracach w internecie, gdzie właśnie były takowe. Dałem je też trochę dla ,,ożywienia modelu". Żeby zrobić większy kontrast

A co można chcieć uzyskać imitując mokre plamy na kurzu? Bo jak dla mnie to to jest pytanie retoryczne.

Może jestem głupi ale nie wiem co chciałeś uzyskać . Jeśli pojazd w czasie deszczu to powinien być mokry cały. Jeśli po deszczu mokry powinien być tylko w zagłębieniach błotników i płaskich powierzchni. I czemu te plamy są brązowe?

Nie wiem o co ci chodzi :/ Piszesz, że jeżeli po deszczu to powinien być mokry w zagłębieniach błotników-a jak ja niby zrobiłem? Przecież widać, że właśnie tak. Po drugie mniejsze okrągłe plamy na górnym pancerzu to przecież olej.

A jaki twoim zdaniem kolor mają ,,kałuże" po deszczu na kurzu? Bo ja myślę, że jednak mimo wszystko brązowy, a nie czarny, żółty, czy np. różowy.

Piszesz, że jeżeli po deszczu to powinien być mokry w zagłębieniach błotników-a jak ja niby zrobiłem?.

img0310qv.jpg?gl=PL zrobiłeś tylko w części zagłębień a nie po całych czy większości (niebieski) do tego mokry widać też na wypukłych elementach skąd woda spływa i zaraz to miejsce jest suche (zielony). Nie będę ciągną tej dyskusji dalej gdyż chyba żyję świecie gdzie żądzą inne prawa fizyki i tylko ja nigdy czegoś takiego w skali 1:1 nie widziałem

Wątpię w to co powiedziałeś. Jeżeli błotniki są w pyle, kurzu, piachu no to logiczne jest dla mnie to, że jak na te powierzchnie rozlejemy trochę wody, to woda zmiesza się z tym w wszystkim-stanie się przede wszystkim bardziej gęsta i nie spłynie tylko do zagłebień, ale zostanie również na płaskich powierzchniach w postaci gęstej mazi.

A mi się te plamy podobają, jako że kolejny raz podkreślam nie mam fazy na dociekanie jak, ile, skąd i dlaczego ( pewnie mnie zaraz zjedzą co niektórzy) a bardziej zwracam uwagę na pierwsze wrażenie w czasie oglądania, Michał model ładny i ciekawy z tymi plamkami