imt Napisano 14 Stycznia 2006 Share Napisano 14 Stycznia 2006 Poszukuję zdjęć MiG'a-15 (lub któregoś z rodziny), a dokładniej to luku radiowego i jego osłony od wewnątrz (to ten z przodu przed kabiną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 15 Stycznia 2006 Share Napisano 15 Stycznia 2006 Postaram sie jutro tzn. juz dzisiaj poszukac . Chyba mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 15 Stycznia 2006 Share Napisano 15 Stycznia 2006 No i juz poszukalem ale w moich materialach nie ma nic Polukalem natomiast w sieci i prosze bardzo http://modelism.airforce.ru/reviews/ru/mig-15_trumpeter/pict_07.htm Luknij tez na strone glowna . Pewnie sie przyda http://modelism.airforce.ru/reviews/ru/mig-15_trumpeter/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 15 Stycznia 2006 Share Napisano 15 Stycznia 2006 ...... w moich materialach nie ma nic Czasami za szybko g...... otwieram PS.Fotka - Seria "Pod lupa" nr.4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 15 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2006 Linki się przydadzą. Kto wie może i laweta będzie opuszczona. Publikacji "Pod lupą" niestety nie mam. Wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 15 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2006 Zdjęcie pokrywy luku mnie zaciekawiło. Pokrywa ta wszędzie występuje jako zdejmowana a nie podnoszona i dlatego brak zdjęcia strony wewnętrznej (może to MiG-15 a na pozosrtałych zdjęciach MiG-15 bis lub Lim'y-2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 15 Stycznia 2006 Share Napisano 15 Stycznia 2006 Irek tego to ja juz nie wiem . Mam tylko taka fotke . Co do publikacji to ......no juz wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 15 Stycznia 2006 Share Napisano 15 Stycznia 2006 Tak troche w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilN Napisano 1 Lutego 2006 Share Napisano 1 Lutego 2006 SPUCHŁEM !!!!!!!!! ALE MODEL ;[ ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 1 Lutego 2006 Share Napisano 1 Lutego 2006 Linki się przydadzą. Kto wie może i laweta będzie opuszczona. Publikacji "Pod lupą" niestety nie mam. Wielkie dzięki. A masz publikację In Action nr 116? Na stronie 22 jest trochę widać luk w MiG15 bis, na stronie 37 słabo widoczny z zewnątrz w naszym Lim2, na 45 pokazano ładowanie baterii w MiG 15 UTI (polskim). Jeśli nie masz tego, to mogę fotki podrzucić. Jestem też w posiadaniu kilusetstronicowej publikacji w języku rosyjskim o MiG 15 i jego rodzinie, ale by sie do tego dostać, musiałbym troche poprzewracać drobiazgów w pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 15 Lutego 2006 Share Napisano 15 Lutego 2006 Zdjęcię za: Масштабные Модели No 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 15 Lutego 2006 Share Napisano 15 Lutego 2006 Ups...skleroza nie boli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 17 Lutego 2006 Share Napisano 17 Lutego 2006 Niestety książka z której pochodzi obrazek nie ma strony tytułowej i nie wiem co to za książka i kto jest autorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edax Napisano 20 Maja 2006 Share Napisano 20 Maja 2006 Pierwszy post na tym forum, więc zacznę w dobrym stylu nie wiem czy temat jest dalej aktualny ale może komuś się przyda: MiG 15 In Action http://www.megaupload.com/?d=Q9PSZYS9 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukuruźnik Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Koledzy Poszukuję wszelkich możliwych kolorowych zdjęć kamuflowanych SBLimów 2A z okresu ich służby w jednostkach (np. Siemirowice). Szczególnie zależy mi na ujęciach następujących egzemplarzy: 3303, 6247, 0732, 7039. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Pozdrawiam życząc spełnienia modelarskich marzeń w 2008 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Witam. Zdjęcia są skanowane z czasopisma Militaria z 1992 roku oraz z Lotnictwa (nie pamiętam który numer) Może się przydadzą. Tutaj też są ciekawe fotki: http://siemirowice.w.interia.pl/ Pozdrawiam. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukuruźnik Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Dzięki. Do tych zdjęć też udało mi się dotrzeć. Mam ten numer Lotnictwa. I stronę, którą podąłeś również wielokrotnie odwiedzałem. Mam wszelako nadzieję, że to nie jedyne fotki moich "poszukiwanych" i zanim przystąpię do przeróbki Trumpka na któregoś z nich będę dysponował sensownym materiałem zdjęciowym. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Takie zdjęcia znalazłem u siebie na dysku. Nie pamiętam skąd je pobrałem, więc nie mogę podać źródła. Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi za zamieszczanie Myślę,że się przydadzą, bo mieszkałem w Siemirowicach i Limki pamiętam z dzieciństwa edit: dopiero teraz skapnąłem się, że 0732 ma fotki z dwóch stron więc już możesz co nieco wyciągnąć z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Faktycznie zdjęcie szparki 0732 pochodzi z okładki czeskiego wydawnictwa 4+ o Mig-15.Wewnątrz jest malowanie w trzech rzutach SBLim-2A z Siemirowic numer boczny 8020. Ale moim zdaniem na temat 8020 najlepsze są artykuły w Mini Replice nr.37 i 38 Pozdrawiam. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukuruźnik Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 Fajnie, że chętnie dzielicie się posiadanymi informacjami. Niezmiernie interesujące jest zdjęcie 6247 w locie. Widać nawet fragment rozkładu plam na płacie. Mini Replikę 37 z modelem SBLima mam. Numer wcześniejszy, 36 zawierał opis malowania na podstawie dokumentacji. Niestety tej MR nie mam i do tej pory nie udało mi się zdobyć. 8020 raczej nie będzie tematem mojego modelu, bo chciałbym zrobić inny egzemplarz, nieco mniej "sławny" Jeszcze raz dziękuję za wszystkie pojawiające się w tym wątku informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALBERT Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 WITAM. Mam pytanie do znawców tematu. Ponieważ mam w planach model MIGa-15 UTI i chciałbym go skleić w polskich barwach (prawdopodobnie zielono-oliwkowa "613") - czy będą się nadawać numery od MIGa-21 (wysokość , grubość) , a może lepsze będą od Iskry? Jeżeli nie da się nic dopasować powstanie pudełkowy iracki. Drugie pytanie dotyczy foteli - czy są to te same co do Iskry czyli KK-1 ? Dziękuję za odpowiedzi. POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALBERT Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 To znowu ja. Jeszcze jedno pytanie - znalazłem w Mini Replice nr.37 zdjęcie SBLim-2a "1012" z informacją o przebudowie - czy jest to samolot z 1.PLM"Warszawa" tylko przebudowany i zostawiony numer ,czy inny z nadanym takim samym numerem (na zdjęciu widać tylko kawałek numeru) , a może błąd w interpretacji numeru ? POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robcio7904 Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Witam. Zabrałem się za wykonanie modelu MiG15 UTI z Trumpetera i mam problem z wykonaniem wyposażenia kabin. Nie mogę nigdzie dostać zdjęć kokpitów z samolotu MiG15 UTI (ewentualnie SBLim). Być może nie potrafię "surfować" po sieci ale na cały dzień poszukiwań to wyniki marne. Może ktoś z kolegów pomoże mi w rozwiązaniu problemu? Dodam , że model składam z dwóch modeli : MiG15 i MiG 17 (wrsja szkolna FT-5)./ Skala 1.32. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 http://combatace.com/topic/27132-mig-15bismig-17-cockpit-near-completion/page__st__80 http://www.airliners.net/photo/Bulgaria---Air/Mikoyan-Gurevich-MiG-15UTI/1719289/L/ http://www.virtualpilots.fi/en/feature/photoreports/hallinportti2002/ niewiele ale to efekt 5 minut... mimo wszystko pogrzebałem w książkach-efekt tylko 4+ Publication -MIG-15-all variants-polecam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robcio7904 Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Dzieki. To juz jest coś. Kilka paneli moge juz przykleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi