young Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Z uzbrojenia szkolnego: BDU-33 na TER-9, ze zbiornikami i np. CATM-9X, lub zasobnikiem ACMI. To typowy wariant na poligon. Kiedyś latały parę razy ze szkolnymi AGM-65. Przy misjach pow-pow są albo z samym CATM-9X ( zamiennie ACMI), bądź wypas 2x CATM-120D. I znów oczywiście zbiorniki. Para dyżurna to 2x AIM-9X, Sniper (u nas nie używa się nazwy Pantera) i różne konfiguracje zbiorników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 Trochę biednie same Sidewindery dla pary dyżurnej. Czemu nie ma do tego AIM-120? Z czego to wynika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 Z przepisów o wzrokowej identyfikacji samolotu naruszającego przestrzeń powietrzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 Dzięki, tak myślałem właśnie. Co nie zmienia faktu, że dla mnie to przykro wygląda :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Wiem, że Sniper XR, czyli Nasz Panther, to standard. Raczej trudno orzec, że to standard. Po prostu bywa używany. W zadaniach typowo myśliwskich nie ma większego zastosowania, choć a propos pary dyżurnej zastanawiam się z jakiej odległości można by rozpoznać cel "wzrokowo" przy użyciu tego zasobnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Wiem, że Sniper XR, czyli Nasz Panther, to standard. BTW. Zasobnik nie nazywa się Panther tylko PANTERA i to skrót od Precision Attack Navigation and Targeting with Extended Range Acquisition. a propos pary dyżurnej zastanawiam się z jakiej odległości można by rozpoznać cel "wzrokowo" przy użyciu tego zasobnika?Ciekawe. Szukałem teraz na googlach ale nie znalazłem żadnych wskazówek. Tryb A-A w Sniperze istnieje ale jakie są jego możliwości - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Czołem ! Ostach racja, mój błąd pisowni. Przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Jak wygląda sprawa zasobnika rozpoznawczego DB-110? Szukałem czegoś w żywicy ale nie znalazłem. Skala 1:48 oczywiście. P.S. Są już te kalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Gdzieś kiedyś natknąłem się na małą zachodnią firmę robiącą żywiczne dodatki. Miała w katalogu zasobnik RAPTOR (reconnaissance pod for tornado), który ma podobno coś wspólnego z naszym DB-110. Tylko gdy przeglądałem zdjęcia, to one się chyba zewnętrznie różnią (choć do końca już pewien nie jestem). I nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Co mam do wyboru jeśli chodzi o kalki? W zestawie techmodu http://www.techmod.pl/aviation-48/48096-general-dynamics-f-16cd-block-52 nie ma wszystkich kalek, któych bym potrzebował, np ramki armament z lewej burty. W moim kineticu są kalki kolorowe zamiast szarych. Czy zestaw kalek z F-16 mastercraftu nadal jest najlepszy? Mówię o skali 1:48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Czołem. Zaczekaj na drugi, zapowiadany zestaw Techmodu, mają tam być kompletne eksploatacje. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 29 Maja 2013 Share Napisano 29 Maja 2013 Czekam na te kalki i czekam i co? Wie ktoś coś na temat kalek Techmodu do F-16? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Czekam na te kalki i czekam i co? Wie ktoś coś na temat kalek Techmodu do F-16? Przyłączam się do pytania. Może warto pocisnąć kolegów z Techmodu , bo czekających jest widzę więcej. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 UWAGA! Kupię kalki do naszego F-16! Interesują mnie numery taktyczne i szachownice. Skala 1:48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 Wszędzie niedostępne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 Techmod prowadzi detal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 Myslalem, ze ty pytales, skoro wkleiłes linkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 Techmod nie odpisuje na maila, nie odbiera telefonów więc chyba nie prowadzi detalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 Martola w swoich zapowoedziach umiescila kalki do naszych F-16 w najnowszym okazjonalnym malowaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 6 Lipca 2013 Share Napisano 6 Lipca 2013 Niestety od zaufanego informatora mam informacje ze tak kalka zawiera wiele bledow mimo ze jest to wykonanie samego autora naklejek na naszych Jastrzebiach... Wiem ze firma Model Maker rownierz ma w planach wydanie obszernej publikacji na temat trgoz malowania z kompletem kalek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 2 Listopada 2013 Share Napisano 2 Listopada 2013 Może komuś przyda się taka informacja: Sniper XR można dostać również kupując F-15E Academy w 1:48. Pożyczamy zasobik a F-15E nadal ma oczy bo zostaje LANTIRN. Pylon pod Snipera na F-16 jest w zestawach Kinetica nawet nie-polskich, np. Hellenic w wersji C52+. Więc jeśli ktoś lubi amerykańskie rury i chce zrobić naszego Jastrzębia z Kinetica to ma ułatwione zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Listopada 2013 Share Napisano 3 Listopada 2013 Nie we wszystkich F-15E Academy jest Sniper. Tylko w tym najdroższym pudle ze smokiem. W pozostałych E brakuje tej ramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 3 Listopada 2013 Share Napisano 3 Listopada 2013 Ja mam edycję Seymour Johnson i jest. A wydawała mi się najbiedniejsza bo była najtańsza. Nie ma w nim ramki z pylonami na 6xMk82 pod skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 3 Listopada 2013 Share Napisano 3 Listopada 2013 Seymour Johnson to chyba ostatnie wcielenie F-15E Aca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 3 Listopada 2013 Share Napisano 3 Listopada 2013 Ostach, to może chciałbyś oddać, w dobre ręce Snipera z tej F-15tki ? Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi