Wojciech Butrycz Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 To nie przepak, tylko bis w skali 1/72 (przynajmniej u Hannantsa), ale z mylną skalą wydrukowaną na pudełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 http://s362974870.onlinehome.us/forums/air/index.php?showtopic=255477 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 W sumie jeszcze trochę poczekamy na nowe formy i modeleMiGów-15 Eduarda! Ci którym udało się nabyć zestaw na E-Dayu są w posiadaniu tzw. kolekcjonerskiej wersji (collector item), które już wystawiają na licytacje np. na e-bayu. Wyprodukowano niecałe 120 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysł Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 http://s362974870.onlinehome.us/forums/air/index.php?showtopic=255477 Z tego co widać na obrazkach okienka sygnalizatora przelotu i radiokompasu w bisie tylko zaznaczone liniami. Wylot rakietnicy takoż. Dla "15" brak reflektora we wlocie i okienka na górze kadłuba. Trochę słabo. Skrzydła "15" i "15bis" nie były takie same, czy instrukcja to uwzględnia? Kadłub "15" ma linie dla okienka radiokompasu - tak miały jakieś późne "15", czy to jest dla czechosłowackiej mutacji MiG-15SB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 Właśnie przeczytałem w pażdziernikowym wydaniu EDUARD INFO (www.eduard.com), że w tej chwili listopadowa data wydania modelu MiG-15/bis jest zupełnie nierealistyczna, nowej daty nie ustalono, w zamian pan Sulc, prezes Eduard zapowiada, że jakość modelu będzie w standardzie ich Me-110 w skali 1/72. Jest wykonywana nowa i nowoczesna forma, a dotychczasowo wyprodukowane MiGi były wykonane starą technologią i forma, jak wiadomo, uległa destrukcji. W mojej opinii na 2012 nie ma co liczyć, podobnie jak z poprzednich wypowiedzi p. Sulca nie ma co liczyć na inne, w tym dwuosobowe, wersje MiGa-15. HobbyBoss wraca do łask. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 Znaczy się, skoro w ogóle całą formę robią od nowa, oraz zmieniają technologię - będzie na przełomie 2013/14 jak znam Eduarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 Nie interesuje mnie specjalnie temat MiGa-15, ale z ciekawości zajrzałem na stronę edka. I znalazłem żywiczny fotel KK-1 Kosztuje aż 18zł ale wygląda lepiej niż Pavla Może by się nadał do Iskier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 Fotel KK-1 nadałby się do Iskry ale trzeba go trochę zmodyfikować. KK-1 z Pavli zmodyfikowany pod Iskrę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 KK-1 z Pavli zmodyfikowany pod Iskrę bardzo ładny. Da mu się pomalować jeszcze pasy na kolor ciut jaśniejszy? Moim zdaniem zyskał by jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 Wracając do miga , ciekawe czy będzie zawierał polskie kalki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 W mojej opinii na 2012 nie ma co liczyć, podobnie jak z poprzednich wypowiedzi p. Sulca nie ma co liczyć na inne, w tym dwuosobowe, wersje MiGa-15. HobbyBoss wraca do łask. A ja się zastanawiam jak interpretować słowa p. Szulca ... on w zasadzie powiedział, że "w tej chwili" koncentrują się na wersji jednomiejscowej, może to jednak znaczyć, że zgodnie z pierwotnymi zapowiedziami (tymi sprzed lat) dwuosobowe piętnastki się pojawią? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diego Napisano 16 Października 2012 Share Napisano 16 Października 2012 Wracając do miga , ciekawe czy będzie zawierał polskie kalki ? Polskie kalki do MiGa-15 ma w programie HDL: 1/72= HD 72022 & 1/48= HD 48009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 17 Października 2012 Share Napisano 17 Października 2012 Fotel KK-1 nadałby się do Iskry ale trzeba go trochę zmodyfikować.KK-1 z Pavli zmodyfikowany pod Iskrę: Leszek - tak z ciekawości -to jest skala 1;72 -jaką szerokośc mają pasy w tym fotelu ? Może to kwestia złudzenia , ale w naturze pasy parciane miały ok 4,5 cm szerokości , to w tej skali ile to by było ? Wydają mi się za szerokie . Choc fotel ładny , ale pasy mi nie pasują [ może to moje subiektywne odczucie ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 No to mamy nowe wiadomości o MiG-15 od Eduarda. Po primo po pierwsze model będzie nie wcześniej niż latem przyszłego roku ... (pozostawię to bez komentarza ) Za to druga wiadomość jest lepsza - będzie MiG-15UTI (choć nadal nie wiadomo kiedy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi