Tremac Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Witam Cos ostatnio nie mam natchnienia do pedzla a nie skaczonych modeli przybywa postanowilem cos nowego ulepic moze zle moce odejda i uda mi sie skonczyc zaczete ulepki Tym razem na warsztat trafil taki pojazd Na poczatek pobawilem sie z zimerintem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 28 Września 2012 Autor Share Napisano 28 Września 2012 Powoli do przodu zaczolem blaszki kleic te latwiejsze Zapinki raczej odpuszczam niestety brak chirurgicznych paluchow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 28 Września 2012 Share Napisano 28 Września 2012 Witaj z tego co widzę to model wygląda bardzo przyjemnie,choć to 1:48 (nie moja skala) to wygląda jak w skali 1:35.Sam mam zamiar takiego złożyć więc będę tu zaglądał i dopingował .Ja bym spróbował złożyć owe zapinki najwyżej nie wyjdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Witam! Piękny modelik się zapowiada. Zlepiłem coś takiego, co prawda w 1:35, ale w końcu to ten sam pojazd. Poszukaj w warsztatach i w galerii, może ci w czymś pomoże? Skrzynia na zapasowe kółka ma niespiłowany farfocel, pozostały po wycinaniu z blaszki. Wali trochę po oczach. Popraw to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Przy takiej "walorce" to ta lina wygląda biednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Mały, ale całiem udany. Wydaje mi się że te opaski mocujące tlumik powinny być przymocowane do tylnej częsci, coś jak na tym zdjęciu: Wiem że to nie ten typ itd., ale chodzi mi o ogólny obraz. To na czym opiera się twój to były osłony rur wydechowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 1 Października 2012 Autor Share Napisano 1 Października 2012 Dzieki panowie za doping Na ile bedzie mozna skozystam z waszych rad i co nieco pozmieniam Mały, ale całiem udany. Wydaje mi się że te opaski mocujące tlumik powinny być przymocowane do tylnej częsci, coś jak na tym zdjęciu: Wiem że to nie ten typ itd., ale chodzi mi o ogólny obraz. To na czym opiera się twój to były osłony rur wydechowych. Zupelnie przypadkowo przykleilem te opaski w miejscach gdzie byly plastikowe i dopiero po Twojej uwadze zaczolem googlowac jak ten tlumik powinien wygladac i natrafilem na take zdjecie. widac tu ze ta lewa opaska nie jest zamontowana na skraju jak ta druga (oczywiscie jesli o to Ci chodzilo) I jeszcze pytanko o ilosc ogniwek? czy ktos pamieta bo mnie wyszlo 98 z plastikowych i tyle zrobilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 Nie, nie chodzio mi o ich położenie, a raczej o sposób montowania. Na twoim tłumiku są one zamontowane dookoła tłumika, a to był obejmy mocujące tłumik do kadłuba. Na moim zdjęciu masz to w powiekszeniu, a na twoim też to widać tylko trzeba się przypatrzeć. Jeżeli chcesz to zerknij do mojego warsztatu z Pz.kpfw.IV - tam to widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 I jeszcze pytanko o ilosc ogniwek? czy ktos pamieta bo mnie wyszlo 98 z plastikowych i tyle zrobilem Powinno być 99 ogniw na stonę w praktyce braku tego 1 nikt się nie dopatrzy,cała kwestia polega na tym iż chcąc mieć model z taką samą liczbą ogniw co pierwowzór należy koło napinajace(to z tyłu)wklejać jak najpoźniej tam minimalne jego przesunięcie powoduję brak lub nadmiar ogniw w gąsienicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 Późno tu trafiłem ale szkrab bardzo ładny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 31 Października 2012 Autor Share Napisano 31 Października 2012 Dzieki panowie za doping Poszedlem za waszymi radami i poprawilem opaski na tlumiku, dorobilem takze line holownicza. Ta czesc uwazam za skonczona.Chociaz na fotkach widze ze przed malowaniem trza zimmerint podczyscic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Października 2012 Share Napisano 31 Października 2012 Dużo lepiej ten tłumik teraz wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 10 Lipca 2015 Autor Share Napisano 10 Lipca 2015 3 lata ale lepiej późno niż wcale. Pierwszy model full wypasiony haulerem. Pewne rzeczy dziś zrobiłbym troszkę inaczej ale nie ma co gdybać trza kończyć. Odświeżylem kolor bazowy i dałem kamo. Oczywiście zdjęcia mogły by być lepsze ale nie dam rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Lipca 2015 Share Napisano 11 Lipca 2015 Na tych kiepskich forach wygląda fajnie. Ja przynajmniej mam szansę zobaczyć go w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 11 Lipca 2015 Share Napisano 11 Lipca 2015 bazylms, mam nadzieję, że to literówka się wkradła, a chciałeś napisać "fotach", nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artellos Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 Popatrzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Lipca 2015 Share Napisano 13 Lipca 2015 Tak miało być fotach. Mam nowy telefon i jeszcze się wszystkich słów poprawnie nie nauczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 13 Lipca 2015 Share Napisano 13 Lipca 2015 Niezły wykopek. Niby Niemiec, ale jak 1:48 to kibicuję. Na razie wygląda fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi