KrzychuP Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Nie wygląda to zbyt dobrze(ale przecież to SF więc wszystko jest możliwe) mimo lepszych zdjęć nie wiem też czy późniejsze zabiegi coś pomogą(może trochę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Co do modelu to trudno coś móić w środku prac, choć zimowe ubranko jakoś mi do współczesnych pojazdów nie pasuje. Nie znaczy to że twoje jest złe, po prostu dziwnie mi się na to patrzy. A lampy mam takie: http://allegro.pl/zarowka-36w-210w-lampa-5500k-swiatla-stalego-wwa-i2625366260.html i nieźle mi się sprawują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Września 2012 Autor Share Napisano 29 Września 2012 Krzysiu mam te same odczucia, człowiek się przyzwyczaił do II wojennych zimówek. Może przebiję to zaszufladkowanie, zobaczymy jak to wszystko wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 To nie jest zaszufladkowanie. Po prostu współczesne zimowe kamuflaże inaczej wyglądają. Ale temat już był poruszany parę stron wcześniej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Także robiłem Takiego "Kociaka" i zgadzam się z autorem. Mojego Kota zrobiłem w wersji Kanadyjskiej, Afganistan itp...Co do modelu, Nic do siebie nie pasuje, nie wiadomo co gdzie skleić, już nie wspominając o Kilogramach szpachli. Uważam osobiście że naprawdę szkoda tych 85 zł, bo z tyle swojego Kupiłem. Wiadomo że model zawsze "jakoś" wyjdzie. Ale Szkoda tego stresu i nerwów. Firma HB, dała w tym przypadku naprawdę Ciała. A co do twojego modelu, to ładnie wyszedł, nie podoba mi się jedynie to zimowe kamo. Może faktycznie lepiej posłuchać kolegów i zrobić współczesne kamo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jayhawk60 Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Namieszaleś. Niewiem na jakim etapie prac jesteś i chyba wiesz co robisz? Zanim zdecydowaleś się na zimówkę mogleś obejrzeć więcej materialów i wybrać jakąś wersję, bo tu już (nie obraź się ) niewiadomo co to jest? zimówka z oslonami? Znalazlem coś takiego Uploaded with ImageShack.us Z tego co widzialem oslony wystepują tylko w kolorze piaskowym. Mogleś też bardziej przylożyć się do tego kamuflażu. Uploaded with ImageShack.us Nalożona farba nie jest grubą warstwą. Oslony móglbyś przerobić na piaskowe, a na twoim miejscu to znalazlbym sposób, wyczyscil to co nalożyleś dotychczas, zmatowil calość jakąś techniką i przerobil na wersję piaskową albo nato. Jak tam wolisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Ale wy stękacie... czy wy prace Rafała znacie od wczoraj?? Chyba większość modelarzy wie że Rafał ma swój styl w modelarstwie... jeśli chce zaszaleć po swojemu przy tym modelu to ja jestem jak najbardziej na tak... To jest ja krytykowanie pojazdu SF za kolor bazowy... bez sensu Rafał już pisał że zrobi go po swojemu i że chce poszaleć... więc wydaje mi się że w tym warsztacie można było krytykować ewentualnie detale i wykonanie modelu... ocenę malunku pozostawmy do momentu założenia galerii... Tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Ale wy stękacie... czy wy prace Rafała znacie od wczoraj??Chyba większość modelarzy wie że Rafał ma swój styl w modelarstwie... jeśli chce zaszaleć po swojemu przy tym modelu to ja jestem jak najbardziej na tak... To jest ja krytykowanie pojazdu SF za kolor bazowy... bez sensu Rafał już pisał że zrobi go po swojemu i że chce poszaleć... więc wydaje mi się że w tym warsztacie można było krytykować ewentualnie detale i wykonanie modelu... ocenę malunku pozostawmy do momentu założenia galerii... Tyle Lubię to, udostępniam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Hej.Wydaje mi sie patrzac po poprzednich modelach Dumo nie powinnismy sie spodziewac szablonowego podejscia i za to +.A co z tego wyjdzie zobaczymy.Faktycznie wiekszosc kanadyjskich leosiow jest mocno okurzona. W razie jak by nie wyszlo zawsze zostaje takie wdzianko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Września 2012 Autor Share Napisano 30 Września 2012 Janek wielkie dzięki Wiem że moje malowanie znawców tematu przyprawia o piane na ustach ale co tam, czasami trzeba się wyrwać z utartych szlaków. Dzięki za krytyke i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Października 2012 Autor Share Napisano 1 Października 2012 Zostaje mi jeszcze kilka współczesnych duperelków, postanowiłem wykorzystać, trochę to ożywi koncepcje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 A po co im ta opona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Października 2012 Autor Share Napisano 1 Października 2012 Amerykańce różny szrot nakładają na swoją pancerke. Zawsze do czegoś się może przydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Października 2012 Autor Share Napisano 1 Października 2012 Kanada to także Ameryka, a więc pisałem o całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Października 2012 Autor Share Napisano 1 Października 2012 Meksyk także, ale to juz detal ;-) Mexico jedyny kraj w Ameryce, do którego chciałbym się wybrać. Płukanka, biedronka i wash zrobiony. Jeszcze tylko nałożę transparentny filtr i na dzisiaj koniec, mam dość wąchania oparów terpentyny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Października 2012 Autor Share Napisano 1 Października 2012 Dostał na wykończenie żółty filtr lekko rozjaśniający, z obić zrezygnowałem żeby z modelu nie zrobić dyskoteki. jutro dostanie lakier satynowy i trzeba będzie zacząć kombinacje z brudzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Czołem Jak wspominałem, nadałeś życia schematowi kolorów, na którym nie można właściwie nic zrobić, prócz kurzenia. Fajna robota Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Października 2012 Autor Share Napisano 2 Października 2012 Malowanie skończone wszystko zafixowane lakierem satynowym i w miejscach gdzie trzeba matowym. Do jutra niech stwardnieje i zaczynamy brudzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Teraz wygląda dużo lepiej.Nabrał życia. Zobaczymy jak skończysz brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Jest w porządku. Jakoś z tego wybrnąłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Października 2012 Autor Share Napisano 3 Października 2012 Dzięki Krzysiu mówiłem że nie będzie problemów. Brudzenie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Października 2012 Share Napisano 3 Października 2012 Jak obszedłeś problem łączenia kadłuba z przodu bez widocznej szpary? Nie wiedziałem że go nie skleiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Października 2012 Autor Share Napisano 3 Października 2012 Jak obszedłeś problem łączenia kadłuba z przodu bez widocznej szpary? Nie wiedziałem że go nie skleiłeś. Szlifowanie, szlifowanie, szlifowanie, szlifowanie i wreszcie wszystko się spasowało, ogólna mordęga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Października 2012 Autor Share Napisano 3 Października 2012 Model ogólnie skończony. Została do zrobienia mała podstaweczka i będzie galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 3 Października 2012 Share Napisano 3 Października 2012 Świetna robota, wielkie gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi