Skocz do zawartości

[RS] Leopard 2A6M CAN [HB][1:35]

Dumo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 137
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Co do modelu to trudno coś móić w środku prac, choć zimowe ubranko jakoś mi do współczesnych pojazdów nie pasuje. Nie znaczy to że twoje jest złe, po prostu dziwnie mi się na to patrzy.

A lampy mam takie:

http://allegro.pl/zarowka-36w-210w-lampa-5500k-swiatla-stalego-wwa-i2625366260.html

i nieźle mi się sprawują.

Krzysiu mam te same odczucia, człowiek się przyzwyczaił do II wojennych zimówek. Może przebiję to zaszufladkowanie, zobaczymy jak to wszystko wyjdzie.

Także robiłem Takiego "Kociaka" i zgadzam się z autorem. Mojego Kota zrobiłem w wersji Kanadyjskiej, Afganistan itp...Co do modelu, Nic do siebie nie pasuje, nie wiadomo co gdzie skleić, już nie wspominając o Kilogramach szpachli. Uważam osobiście że naprawdę szkoda tych 85 zł, bo z tyle swojego Kupiłem. Wiadomo że model zawsze "jakoś" wyjdzie. Ale Szkoda tego stresu i nerwów. Firma HB, dała w tym przypadku naprawdę Ciała. A co do twojego modelu, to ładnie wyszedł, nie podoba mi się jedynie to zimowe kamo. Może faktycznie lepiej posłuchać kolegów i zrobić współczesne kamo ?

Namieszaleś. Niewiem na jakim etapie prac jesteś i chyba wiesz co robisz?

Zanim zdecydowaleś się na zimówkę mogleś obejrzeć więcej materialów i wybrać jakąś wersję, bo tu już (nie obraź się ) niewiadomo co to jest?

zimówka z oslonami? Znalazlem coś takiego leo2a6mcan.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Z tego co widzialem oslony wystepują tylko w kolorze piaskowym.

Mogleś też bardziej przylożyć się do tego kamuflażu.

leopard2a6m2.png

Uploaded with ImageShack.us

Nalożona farba nie jest grubą warstwą. Oslony móglbyś przerobić na piaskowe, a na twoim miejscu to znalazlbym sposób, wyczyscil to co nalożyleś dotychczas, zmatowil calość jakąś techniką i przerobil na wersję piaskową albo nato. Jak tam wolisz.

Ale wy stękacie... czy wy prace Rafała znacie od wczoraj??

Chyba większość modelarzy wie że Rafał ma swój styl w modelarstwie... jeśli chce zaszaleć po swojemu przy tym modelu to ja jestem jak najbardziej na tak...

To jest ja krytykowanie pojazdu SF za kolor bazowy... bez sensu

Rafał już pisał że zrobi go po swojemu i że chce poszaleć... więc wydaje mi się że w tym warsztacie można było krytykować ewentualnie detale i wykonanie modelu... ocenę malunku pozostawmy do momentu założenia galerii...

Tyle

Ale wy stękacie... czy wy prace Rafała znacie od wczoraj??

Chyba większość modelarzy wie że Rafał ma swój styl w modelarstwie... jeśli chce zaszaleć po swojemu przy tym modelu to ja jestem jak najbardziej na tak...

To jest ja krytykowanie pojazdu SF za kolor bazowy... bez sensu

Rafał już pisał że zrobi go po swojemu i że chce poszaleć... więc wydaje mi się że w tym warsztacie można było krytykować ewentualnie detale i wykonanie modelu... ocenę malunku pozostawmy do momentu założenia galerii...

Tyle

Lubię to, udostępniam!

Hej.Wydaje mi sie patrzac po poprzednich modelach Dumo nie powinnismy sie spodziewac szablonowego podejscia i za to +.A co z tego wyjdzie zobaczymy.Faktycznie wiekszosc kanadyjskich leosiow jest mocno okurzona.

W razie jak by nie wyszlo zawsze zostaje takie wdzianko.

Pn35954.jpg

Janek wielkie dzięki

Wiem że moje malowanie znawców tematu przyprawia o piane na ustach ale co tam, czasami trzeba się wyrwać z utartych szlaków.

Dzięki za krytyke i pozdrawiam.

Meksyk także, ale to juz detal ;-)

Mexico jedyny kraj w Ameryce, do którego chciałbym się wybrać.

Płukanka, biedronka i wash zrobiony. Jeszcze tylko nałożę transparentny filtr i na dzisiaj koniec, mam dość wąchania oparów terpentyny:

18.JPG

Dostał na wykończenie żółty filtr lekko rozjaśniający, z obić zrezygnowałem żeby z modelu nie zrobić dyskoteki. jutro dostanie lakier satynowy i trzeba będzie zacząć kombinacje z brudzeniem

P1030832.JPG

P1030833.JPG

P1030834.JPG

Jak obszedłeś problem łączenia kadłuba z przodu bez widocznej szpary? Nie wiedziałem że go nie skleiłeś.

Szlifowanie, szlifowanie, szlifowanie, szlifowanie i wreszcie wszystko się spasowało, ogólna mordęga!