kojot92 Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 Grzesko, rozrysuj plamy ołówkiem i porób wałeczki z masy mocującej. Będzie trochę roboty, ale i efekt końcowy będzie . Przy takim duuuuuuużym hokeju to jeszcze jakoś ujdzie. Jak robiłem maskowanie takim sposobem w 1/72 to myślałem, że nerwy stracę, ale się opłaciło. A więc powodzenia w malunkach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 6 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2012 Witam Wszystkich. Jako że znalazłem troszkę czasu przedstawiam kilka fotek z nowego malowania Mi-24 czyli remonciku Kolor jest piaskowo-żółty musi teraz podeschnąć aby go można było rozjaśnić lekko i nadać mu malowanie kamo łatki. Wydawać może się ciemny ale jest mokry jeszcze a w rzeczywistości jest trochę jaśniejszy. , , , , , , , A tu fotka z porównania koloru: , , , to na chwile obecna tle , resztę w krótce zapodamy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 6 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2012 No maszynka mam nadzieje , że wyjdzie ładna, w zasadzie to nawet już nie spieszę się przy jej wykańczaniu co w moim wydaniu jest trudne ( niecierpliwa bestia ze mnie ). Sadzę że kolorek udało mi się dobrać, nigdy nie widziałem w rzeczywistości tego wiatraka, a zdjęcia przekłamują i to sporo. Heh czas pokaże co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 6 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2012 ze za gęsty ?? (troszkę za szeroko pryskany . Jak farba wyschnie mniej go widać a w większości kolor to będzie kamo , zielone więc obawiam się że go nie będzie za dużo widać , a może i dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 7 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2012 AAA No tak to już wiem o co chodzi No wiem preszejding służy by nadać cienie na modelu. Grzesko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 17 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2012 Witam. Na chwile obecną dorobiłem ożebrowanie na osłonach silnika od wewnętrznej strony, na razie jedna strona , resztę będę działał jak czas pozwoli. , . To na razie tyle. Pozdrawiam Grzesko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 19 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2012 No dobra koledzy zapodaje następne fotki z czasów maskowania mojego Mi-24 malowanie ...... być może jeszcze przed Wigilią , , , , , , , . Ok to na razie tyle, jeśli są uwagi proszę wnosić do ...... ach w miarę szybko bo jeszcze co nieco można poprawić dokleić odkleić itd. Maskowanie wzorowane na fotkach dzięki uprzejmości qalimar (naszego guru od wiatraczków ) Pozdrawiam Grzesko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 20 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2012 No i po malowanku. Jeszcze zaklejony ale jutro zdejmę maskowanie .....aż się sam boje co to z tego będzie ..... , , , , , , , Kolorek chyba będzie ok zobaczymy jak wyschnie, tak czy tak trzeba będzie go lekko rozjaśnić , wytrzeć bo jest za nowy Grzesko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 29 Grudnia 2012 Share Napisano 29 Grudnia 2012 a cóż taka cisza zapanowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 29 Grudnia 2012 Share Napisano 29 Grudnia 2012 WoW! Zdejmuj to maskowanie, doczekac sie już nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 30 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2012 Witajcie. jako że maskowanie zdjęte więc pokazuje mojego wiatraczka tak jak stoi. Dziś dostanie sidolux a następnie zdejmę z niego całość taśm . Dodatkowo zrobiłem wewnętrzne strony osłon silników i przekładni głównej. Poniżej fotki . , , , , , , , a te fotki w całości jako że duży to z daleka go focimy , , i wspomniane osłony : , , To na razie wszystko jak sido wyschnie pozostanie czekanie na kalki i damy wash i resztę experymentów (chociaz aż szkoda mi go brudzić ). W między czasie biorę się za łopaty wirników górnego i tylnego oraz malowanie pokryw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 Nadmieniam, że łopaty WN są zielone od góry, czarne od dołu, a żółte końcówki tylko od dołu. No i chciałbym zobaczyć światła obrysowe....:-))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 30 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2012 Nadmieniam, że łopaty WN są zielone od góry, czarne od dołu, a żółte końcówki tylko od dołu. No i chciałbym zobaczyć światła obrysowe....:-))))) no postaram się tak zrobić , muszę poszukać na zdjęciach tych obrysówek i zobaczyć jak wyglądają. A jak jako fachowiec oceniasz to malowanie ?? lepiej jest a niżeli poprzednie ?? Grzesko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 30 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2012 Się obada , na chwile obecna pomalowałem od zewnątrz osłony silników i skończyłem osłonę silnika AI-9. Z sido jeszcze się chwile wstrzymam przypasuje all i będę wiedział czy wszystko jest ok. Osłony i tak będą otwarte wiec nie ma zmartwień ze się nie zamkną Grzesko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 (edytowane) A proszę: Na razie wygląda to przyzwoicie. Kolory ok. Teraz czas na brudzenie :-) Acha, antenę na belce zrób mniej więcej tak: ASMUD z Mi-24 różni się tylko tym, że ma jeszcze poziomy dipol na szczycie. Kolor- od jasno szarego po ciemno szary, w zależności jaką farbę mieli pod ręką. Edytowane 30 Grudnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 30 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2012 o i qalimar się znalazł Ale krawędź natarcia łopat WN sa czarne z obu stron jak widzę a Wirnika Tylnego koloru srebrnego ?? Grzesko Poprawka łopaty WN od góry na krawędzi czarne a od dołu srebrne , a jak z tylnymi tak samo ?? tez maja to samo malowanie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 Podsumowując- łopaty wirnika nośnego- krawędzie natarcia od góry i u doły- białe. Od sekcji 8 do konsoli końcowej od góry i dołu węższy pasek srebrnych sekcji grzewczych. Konsola od dołu żółta, od góry w zielonym kolorze łopat. Spód łopat- czarny. Bywały również łopaty jasno szaro niebieskie od dołu. Śmigło ogonowe- jasno szaro niebieskie z obu stron. Napisy eksploatacyjne czerwone tylko z zewnętrznej strony o ile nie zostały zamalowane (egzemplarz ze zdjęcia na poprzedniej stronie), albo nie uległy zatarciu. Podobnie do łopat WN tu także istnieje sekcja grzewcza- ta srebrna na zdjęciu. Z obu stron tak samo. Krawędzie natarcia białe jak na łopatach WN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 31 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2012 Ot właśnie i to są rzeczowe odpowiedzi na nurtujące pytania Wielkie dzięki koledzy za podpowiedzi i pomoc retoryczna . Grzesko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 Styraj go... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 31 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2012 Ależ oczywiście w miarę użytkowania i eksploatacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erykqaz Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 Witam. Jestem tutaj nowy. Kleję teraz śmigłowiec Mil Mi 24D Hind, i mam pewne pytanie, a mianowicie co do maskowania. Czy moglibyście podać mi numery farb humbrola do maskowania ( tego w łaty). Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 1 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2013 Witaj. Dla mojej wersji W kolory dobierałem mniej więcej na oko tzn , odcień żółto-piaskowego to mieszanka 24+29 , Zielona Plamy dla Mojej wersji 86+150 natomiast niebieski 89+147. Przy wersji D musisz wybrać konkretne malowanie zresztą jak do każdego Mila i kolory dobrać, no chyba że zrobisz malowanie Oliwkowe. Ja robię konkretna wersję wiec staram się skupiać na jednym konkretnym wzorcu. Bardzo dużą wiedzę ma Pepsi_Adam i Qalimar więc raczej ich zazwyczaj pytam o porady. Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erykqaz Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Czy to tego maskowania oliwkowego może być 155. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erykqaz Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 A no i dziękuje za rady Grzesko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erykqaz Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Dzięki jestem wdzięczny . Grzesko piękny ten model Ci wychodzi gratulacje. Jestem pod wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi