Constructor Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Pytanie: czy Aceton Techniczny może mieć jakiekolwiek zastosowanie w modelarstwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Mycie aerografu. Niektórzy robią sobie klej rozpuszczając plastik w acetonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Dobrze usuwa zachniętą farbę akrylową i olejną z narzędzi, w tym ze wspomnianego aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 20 Września 2012 Autor Share Napisano 20 Września 2012 Ok, a powiedzcie mi czy da się tym rozcienczać jakiekolwiek farby? Bo znalazłem około litra tego smrodliwego specyfiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Może farby celulozowe, jak np Gunze C, ale nie polecam bo aceton zbyt szybko odparowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Jej jaka ta młodzież teraz delikatna! "Smrodliwy specyfik"! Założę się że podobałby ci cię zapach "tri" Da się. Najlepiej sam spróbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 21 Września 2012 Autor Share Napisano 21 Września 2012 Jej jaka ta młodzież teraz delikatna! "Smrodliwy specyfik"! Nie wiem gdzie widzisz tą młodzież... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 A ja się z tak zwanym pytaniem podłączę. Wziąłem trochę ramek, podziubałem i wrzuciłem do buteleczki. Zalałem rzeczonym Acetonem No i z miesiąc już minął a zamiast kleju w butelce mam jakąś galaretę. Znaczy się bardziej taką meduzę pływającą w Acetonie. I trzącham tą butelką, czasem mieszam te meduze, ale ona ni jak nie chce się w klei zamieni i w Acetonie rozpuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 Bo do tego raczej używa się nitro, a nie acetonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 21 Września 2012 Autor Share Napisano 21 Września 2012 mac eyka prawdopodobnie może to być imitacja szpachli. Niestety nie widzę tego na własne oczy więc Ci nie powiem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 Dokładnie zalewa się to nitro a co do acetonu, ja myję tym aerograf ( 2x strzykawka 5ml i lśni ), zmywa akryle i chyba wszystkie Gunze. Używam go też do rozcieńczania Pactry ale tylko do aerografu bo bardzo szybko paruje, maluje się świetnie, gładkie przejścia i nigdy nie miałem kaszki, farba trzyma mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 21 Września 2012 Autor Share Napisano 21 Września 2012 Czesio dzięki za odpowiedź Dzięki wszystkim za pomoc Czyli mam baniaczek dobrego zmywacza tudzież rozcieńczalnika do Pactry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi