Szupryt Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 Na otarcie łez po skaszanionym BA-64 (jeszcze się spotkamy), prezentuję moją wcześniejszą produkcję - Willysa z Italeri. Otrzymał oznakowanie pojazdu z 4. pułku czołgów ciężkich LWP w czasie walk na Pomorzu w marcu 1945. Kalkomanie i koła wziąłem z modelu SK-Model. Kalkomanie - bo to jedyne źródło, koła - bo jakoś mi bardziej pasowały niż italerowskie. Malowany sprayem Tamiya z puchy - był to ostatni model wykonywany tą techniką. Miłego oglądania. Oryginał i model: tzw. "bajer" ;-) Wraz z "literaturą fachową" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 Fajny model. Duży plus za malowanie 4 pcc. Trzy drobiazgi: 1) na zdjęciu widać że oryginał nie miał lusterka 2) z wspomnień z walk o Pomorze kojarzę że błocko było "po uszy" więc trochę brudu by mu dobrze zrobiło 3) wash by mu dobrze zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szupryt Napisano 8 Października 2012 Autor Share Napisano 8 Października 2012 na zdjęciu widać że oryginał nie miał lusterka Racja - do urwania. Analizowałem też zdjęcie pod kątem dachu - jeśli dobrze się przyjrzeć, to nie był to fabryczny dach brezentowy, tylko jakaś (blaszana?) konstrukcja z drzwiami. Poszedłem na skróty i zrobiłem go w wersji by-the-book. z wspomnień z walk o Pomorze kojarzę że błocko było "po uszy" więc trochę brudu by mu dobrze zrobiło W tym przypadku jestem konserwą - na moich modelach błota i kurzu nie będzie wash by mu dobrze zrobił Po zrobieniu tego modelu też doszedłem do takiego wniosku - dlatego następny model dostał już dark wash MiGa. Ten się jeszcze nie załapał ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 Mam sentyment do tego pojazdu ( do modelu nie- nie składałem). Podobają mi się wycieraczki i dach. Rzeczywiście wash nadałby mu życia. Co do kurzu- nic nie poradzimy, skoro tak postanowiłeś . Na tarenowym samochodzie, zwłaszcza z okresu walk w tamtym miejscu, aż się prosi, żeby dac mu brud na ciało Tym samym niestety koła wyglądają dość sztucznie. Estetycznie sklejony i pomalowany- dobra baza, żeby po powyższych zabiegach zrobić z niego jeszzce lepszy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 13 Października 2012 Share Napisano 13 Października 2012 Tak jak makinen mam sentyment do tego pojazdu( mam 3 szt) pojazd zrobiony jest czysto( za czysto) z tego co czytałem we wspomnieniach żołnierzy LWP( jak byłem młody były tylko takie książki) Jeepy miały nagminnie dobudowywane nadwozia ze sklejki, poza tym nie myślaleś żeby zainwestować w blaszki,koszt nieduży(28zł) a jakość podnosi się niesamowicie np. osłona lampy na lewym błotniku. W sumie na plus.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Października 2012 Share Napisano 13 Października 2012 Model ładny choć brak wash'a widoczny. Czekam na nastepny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 Witam.Ładny modelik Ci wyszedł gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 22 Października 2012 Share Napisano 22 Października 2012 Fakt model zacny lecz jeśli chodzi o silnik no to wg mnie jest trochę za pusty przydałoby mu się jakieś okablowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 25 Października 2012 Share Napisano 25 Października 2012 Ja mam całą robotę okablowaną pełno kabli i to jakich ah tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi