dak3000 Napisano 10 Października 2012 Share Napisano 10 Października 2012 Witam i zapraszam do oglądania i oczywiście komentowania mojego warsztatu. Po ostatnim Ah-1G czułem jakiś niesmak, a zarazem chyba złapałem bakcyla na tą małą "osę" jaką jest cobra. Postanowiłem się zmierzyć z kolejna odsłona tego małego śmiglaka mam nadzieje że nie ostatnią . Zapraszam do oglądania ... Tak ja w poprzednim projekcie, tak i w tym postanowiłem nie kupować żadnych blach jakoś nie mogą mnie one przekonać, wole wiec co nieco sam wydłubać i dorobić . Jedyne co mogę dodać przy budowie tej Cobry to to że ten zestaw jest o niebo lepszy od tego z jakim przyszło mi się zmierzyć za pierwszym razem a mianowicie MisterCraft . Mam jeszcze mała prośbę bo chciałbym go pomalować w takim kolorze ale nie chciał bym szczelić gafy. Czy mogli byście mi powiedzieć jaki to jest dokładnie kolor i jaki to nr u danego producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Października 2012 Share Napisano 11 Października 2012 Wygląda na kolory z F-15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 12 Października 2012 Autor Share Napisano 12 Października 2012 Dzięki za odpowiedź ,ale czy mógłbym prosić o jakiś konkretny numerek tej farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Proszę: F-15C colors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Proszę:F-15C colors chciałem się zapytać jak to zrobiłeś, ale już wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frosty Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Proszę:F-15C colors Ubiegłeś mnie to też chcaiłem wkleić podobny link... AH-1W Colors Dla dalszego ułatwienia - 2 link ok góry, button colors & markings -> AH-1 J/T/W ... http://www.cybermodeler.com/aircraft/ah-1/ah-1_profile02.shtml Sprawdzić ci może czy w lokalnym sklepie mają te kolory na składzie? Sorry za złosliwość ale bez przesady - do pewnyc rzeczy można dotrzec samemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 13 Października 2012 Autor Share Napisano 13 Października 2012 Cóż za wysublimowane poczucie humoru tu wszyscy mają ... macie jeszcze jakieś ciekawe linki do zaoferowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 13 Października 2012 Share Napisano 13 Października 2012 dak3000, nie masz się co obrażać.. zwracają Ci po prostu uwagę, że wyszukiwanie odpowiednich informacji ogólnie dostępnych jest częścią modelarstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 17 Października 2012 Autor Share Napisano 17 Października 2012 Witam ! oto kolejna moja odsłona, większość sklejona, ale nie które elementy tylko w przymiarce przed malowaniem ... co do obrażania ani mi się śnie bo za stary na to jestem ... po prosu robię swoje . Co do malowania to chyba zostanę przy pudełkowym bo nie mogę dostać nigdzie kalek pod ta pierwszą koncepcję malowania. A znając życie to na pewno kogoś by raził czarny napis MARINES na ogonie przy pierwszej koncepcji i kilka fotek z porównania wersji "G" i "W" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 18 Listopada 2012 Autor Share Napisano 18 Listopada 2012 Witam ! Troszkę mnie nie było ... ale to nie znaczy że prace stanęły. Moje warsztaty do szałowych nie należą , ale zawsze to jakaś przyjemność by podzielić się własną praca z innymi i oczekiwać na wasze komentarze, jakie one by nie były. Dziś kilka fotek z malowania kamo na razie zieleń ... na pewno krawędzie będą wymagały delikatnej korekty tu i ówdzie ale to jest do opanowania . Sami zobaczcie . Całego maskowania na razie nie ściągam tylko tu gdzie najwięcej będzie czarnego by zrobić nowe maskowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Listopada 2012 Share Napisano 18 Listopada 2012 Ciekawe kolorki Też zastanawiałem się nad tym modelem w tych barwach. Ciekawy jestem efektu końcowego. No i widzę, że model ma linie wypukłe. To trochę powstrzymuje przed kupnem, bo nie nada się na szybki, łatwy modelik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 18 Listopada 2012 Share Napisano 18 Listopada 2012 Cześć siadam i oglądam bo zapowiada się ciekawy efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 21 Listopada 2012 Autor Share Napisano 21 Listopada 2012 Witam ! Ostatni kolor położyłem wczoraj i schnie. Dziś będą poprawki i sido , ale zdjęcia po powrocie z pracy. Mam też pytanko do was jakiego wash-a do tych kolorów byście użyli, chodzi mi o kolor i jakiego wash-a używacie do ciemnych kolorów takich jak czarny i jego pochodne, a może w tych miejscach zrobić drybruch przed położeniem sido? Z chęcią bym poznał wasze sugestie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 Wg mnie drybrush nie wyjdzie. Proponuję wash czerń kostna + brąz van dycke. Jak będziesz miał dobre farby z małym pigmentem, dobrze nabłyszczony model, cienki pędzelek do nakładania rzadkiego washa, to może wyjść nawet na wypukłych liniach. Ale podstawa to gładka powierzchnia. Masz bardzo matową farbę, więc przed sidoluxem proponuję przepolerować model filcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 21 Listopada 2012 Autor Share Napisano 21 Listopada 2012 Dzięki za sugestie z filcem... A co do drybrush to chciałem go zrobić w miejscach gdzie przychodzi trzeci ciemny kolor, który położyłem wczoraj by uwidocznić w tych miejscach te wypukłe linie. Tylko nie jestem pewien efektu jak będzie się prezentował w połączeniu z ciemny washem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 Krawędzie zielonych łat podmaluj pół tomu ciemniejszym kolorkiem. Troszkę dziwny ten kolor, może to wina zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 21 Listopada 2012 Autor Share Napisano 21 Listopada 2012 Kolor powiedział bym dedykowany z pudełka Matt US Dark Green humbrol lecz osobiście też jak dla mnie troszkę za jasny, może teraz jakiś filtr z olejne na niego położyć i trochę go stonuje . Później jeszcze wash też zrobi swoje i powinno być OK . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 25 Listopada 2012 Autor Share Napisano 25 Listopada 2012 Witam w kolejnej odsłonie wybaczcie za zdjęcia, ale robiłem jej na szybko bo ostatnio człowiek choruje na ciągły brak czasu. W tej chwili jestem na etapie położenia SIDO obecnie są dwie warstwy, powinno już wszystko ładnie wyschnąć więc jak będzie dziś chwila zaczniemy kłaść washa . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azazello Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 No i git! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 Pamietaj tylko, żeby wyrzutnie npr przykleić prawidłowo. Pod skrzydłami ułożyłeś je na odwrót lewą z prawą. Pylony odchodzą na zewnątrz od kadłuba. Generalnie praca git, szkoda, że nie trasowałeś linii podziałowych bo te wypukłe wyglądają słabo, ale poza tym się nie czepiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 10 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2012 Witam ponowienie prace biegną już ku końcowi chodź z efektu końcowego nie jestem zadowolony, na pewno jest wielu takich, którzy stwierdzą że jeszcze mi daleko do zadowolenia, ale to inna historia Oto kilka fotek w moim nieudolnym wykonaniu. Jak będzie okazja to popracuje też i nad tym . To na razie tyle, tego co zauważycie to kalki też mi nie siadły tak jak powinny. W planie tez jest skromna podstawka ale to w następnej odsłonie. Pozdrawiam wszystkich oglądających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2013 Witam! Nie wiem czy jeszcze tymi fotkami kogoś zaciekawię bo mistrzem w robieniu zdjęć nie jestem, ale wyskrobałem jaką podstawkę do mojej COBRY. Sami oceńcie czy to warte pokazywanie i oglądania . Do galerii to się pewnie nie nadaje, ale tu rzucić okiem każdy może . Pozdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slusar Napisano 30 Stycznia 2013 Share Napisano 30 Stycznia 2013 Witam! Model jest zdecydowanie godny pokazania. Moim zdaniem powinieneś postarać się o jakieś lepsze zdjęcia i wrzucić go do galerii. Całkiem fajnie przybrudzony dzięki czemu realizm na fajnym poziomie. Szczególną uwagę jednak (przynajmniej moją) przykuwa podstawka. Jest mała, a mimo to nadaje modelowi życia i zupełnie zmienia jego odbiór. Znakomity pomysł na uatrakcyjnienie swojej kolekcji bez budowania wielkiej dioramy. Czym robiłeś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 31 Stycznia 2013 Share Napisano 31 Stycznia 2013 Model ładniusi wszystko cacy, niestety mam jedno ale..chodzi o kolor foteli italerka kaze pomalować je na czerwono a w realu mają one kolor oliwkowy, po za tym wszystko ok ewentualnie cos takiego: Italerka nie dała w kalkach jeszcze nr bocznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi