JeyBee Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 Witam. Proponuję temat dot. makiet lotnisk w róznej skali ale dot. samolotów cywilnych. Ja akurat buduję w skali 1:144 ale tylko terminal i płytę bez pasa i dróg kołowania z powodu miejsca. I tak już dużo zajmuję. Terminal długości około 4,5 merta i dodatkowo hangar DHL wraz z częścią płyty. Oto kilka fotek z postępów w budowie. Co sądzicie. URL=http://imageshack.us/photo/my-images/189/25418753.jpg/][/url] A ty popracowałem troszke nad płytami lotniska i myśle, że wyszło nieźle. Po pomalowaniu płyty fabrą Bondex Akryl szary mat uzyskałem dobrą bakturę betonu a teraz kosmetyka . Potem jeszcze dojdzie elektryka w terminalu częściowe oświetlenie płyty. Obecnie dokończe częsć towrową DHL, całą płytę i dalej wracam do terminala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 16 Października 2012 Autor Share Napisano 16 Października 2012 a to Airbus z oświetleniem wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 21 Października 2012 Autor Share Napisano 21 Października 2012 A tu gotowe drugie skrzydło termianala (jeszcze baz oświetlenie i kosmetyki) i łącznik ale stoi na desce bo brakuje filarów pod nim). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 25 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2012 Wreszcie swięta więc mam wiecej czasu aby podgonic prace. Tak jak pisełem wcześniej dotarla elektronika i cześciwo montaż sie robi wieć przesyłam zdjecie z podlącznie pierwszego obwodu. i plus samolocik z oświetleniem . i jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niemcy3 Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 Super efekt tylko jakaś obsługa lotniska by się przydała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 Niesamowita dekoracja ! Nie poddawaj się, dopracuj szczegóły a efekt już teraz powala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 26 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2012 Dzięki. Tak obsługa tez bedzie i troche pasażerów (czeka 200sztuk figrek wiec powinno jakos wystarczyć) - tylko z czasem kiepsko wiec postępy ida powoli. Najgorzej będzie z pojazdami obsługi lotniska bo w skali 1:144 nie ma nic prawie. Wiec będzie pewnie mozolna i dłigotrwała praca. Dzięki za dobre słowa bo to daje chęć do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 30 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2012 Tu małe postępy w pracy. Obwody zrobione wstępnie wszsytko działa więc czas na wnętrze i płyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 1 Stycznia 2013 Share Napisano 1 Stycznia 2013 O ja cie... Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 1 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2013 tu popracowałem nad magazynem DHL i jego wnętrzem (aby nie było puste jak ktoś zajrzy ) i dodałem obsługę DHL bo byłem ciekawy jak będzie wyglądało - taka przymiarka. Jeszcze planuje zrobić FedEx ale musze kawałek półki (płyty) dorobic obok DHL. Tylko musze zmienic płytę magazynu bo wybrałem za grubą 2mm i źle wygląda a myśle ze wystarczy 1mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 11 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2013 Oj chyba sie Wam nie podoba :(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 Podoba sie.Jest super ale te forum jest i tak mocno rozdrobnione,bardzo wielu modelarzy odchodzi na swoje blogi, wiec naprawde ciezko zapodac nowy projekt grupowy.Mysle ze spokojnie mozesz prezentowac swoje projekty w formie galerii.I uwierz mi -Twoje prace robia wrazenie.Powodzenia,masz we mnie kibica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 Poproś kogoś o przeniesienie tematu do normalnego warsztatu w dziale samolotów i pokazuj trochę zdjęć z samej budowy poszczególnych elementów (nie tylko po zakończeniu jakiegoś etapu) wraz z opisem wykonania i zastosowanych materiałów oraz technik, a na pewno będziesz miał wielu fanów i komentujących ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 3 Lutego 2013 Autor Share Napisano 3 Lutego 2013 Witam. Długa przerwa ale duzo obiwiązków w domu i w pracy. Aby odetchnąć od terminalu zabrałem się z długo oczekiwane modele oczywiście z oświetleniem wnętrze i perwszy z pasażerami wychodzącymi będzie i załadunkiem bagażu (Boeing 737-300 Airfixa z malowaniem New Zelland) a drugi też Airfix B727-200 ale w malowaniu Alitalia też z oświetleniem wnątrza. Dlatego też musiałem nalożyć zielony pasek na okna bo zobielm oszklenie. Wrzucam dwa zdjęcia poglądowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 4 Lutego 2013 Share Napisano 4 Lutego 2013 Jeśli szukasz inspiracji, rzuć okiem na filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 7 Lutego 2013 Autor Share Napisano 7 Lutego 2013 a to wspominane oświetlenie wnętrza. Dwie diody (barwa ciepła) dyfyzyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 7 Lutego 2013 Autor Share Napisano 7 Lutego 2013 . Małe postępy w pracy nad modelami. Terminal stoi bo czekam na różne profile z HIPS-u i płyty PET. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 23 Lutego 2013 Autor Share Napisano 23 Lutego 2013 a tu małe postępy po feriach. . Za kilak dni powinienem dokończyć B727-200 Alitalia z oświetleniem wnęrza i skrzydeł (mam nadzieje ze sie uda z tymi skrzydłami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Niedawno przyleciał. Oczywiście z oświetleniem wnętrza. Teraz opracowywuję schemat elektryczny oświetlenia płyty i rękawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 3 Maja 2013 Autor Share Napisano 3 Maja 2013 czas pozwolił na popracowanie przy pierwszej części pierwszego rękawa. to wyniki wstępnej przymiarki. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 5 Maja 2013 Autor Share Napisano 5 Maja 2013 kolejna przymiarka: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2013 Witam po dłuższej przerwie ale inne obowiązki uniemożliwiały postępy w pracy poza praca projektową. Wieć projekty oświetlenie i poszczególnych obwodów gotowe i przyleciał nowy nabytek . Embraer 170 LOT w malowaniu Star Alliance - jak zrobię zdjęcia to wrzucę. Mam nadzieje, że budowa ruszy w lipcu bowiem inwestor uzyskał otwartą linie kredytową więc zwozi sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 24 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2013 To nowy nabytek, długo produkowany..... Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 4 Lipca 2013 Autor Share Napisano 4 Lipca 2013 A tu postępu na oświetleniem części rękawów (diody SMD 3528 6szt na 10 cm) barwa zimna ale zrobię jeszcze przymiarkę z barwą ciepła i diodami 3szt na 10cm. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 6 Lipca 2013 Autor Share Napisano 6 Lipca 2013 a tu przymiarka do barwy ciepłej. W sumie podobnie ale jednak są różnice. Jeszcze zrobię z SMD ale 3 szt na 10cm bo chciałbym aby światło było o mniejszym natężeniu. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi