kapral Napisano 16 Października 2012 Share Napisano 16 Października 2012 Hello, hello . Dzisiaj taki samochodzik prezentuję. Jest on częścią większego projektu, stąd taka "zastępcza" podstawka. Model w składaniu rewelacyjny, części super spasowane, wykonanie bardzo dobre. A teraz kilka zdjęć: I kilka zbliżeń: Miłego oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 16 Października 2012 Share Napisano 16 Października 2012 Merc widać po przejściach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 16 Października 2012 Share Napisano 16 Października 2012 Spokojnie. Autko się wyklepie - będzie jak nowy. Bardzo fajny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Października 2012 Share Napisano 17 Października 2012 Całkiem ciekawy projekt. Troszkę mi ta "żółta-zieleń" jakoś nie podchodzi. ale to subiektywna ocena. Mam nadzieje że wrzucisz gotowy projekt do poodglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 17 Października 2012 Share Napisano 17 Października 2012 Zacnie zczochrany>sleepwalker to jest normalny "nie wrakowy"zestaw też go mam ale długo sie zaniego nie zabiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 17 Października 2012 Share Napisano 17 Października 2012 Pancerne szyby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 17 Października 2012 Share Napisano 17 Października 2012 Super wygląda ! Ciekawym efektu końcowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 17 Października 2012 Autor Share Napisano 17 Października 2012 Dziękuję, dziękuję . Jeżeli chodzi o ten dziwny "żółtawo-zielonkawy" kolorek snujący sie na niektórych zdjęciach, biję się w piersi (?) moja wina. Gdzieś uciekł mi balans bieli. Przepraszam, przy najbliższej okazji postaram się w świetle dziennym kilka fotek uskutecznić. Seb, dlaczego sadzisz, że szyby pancerne? Czyżbyś miał na myśli to, że są oryginalne z zestawu? Otóż nie. Zapewniam wszystkich, że szyby są wykonane z koszulki na dokumenty i grubość ich jest duuużo mniejsza niż zestawowych. Oryginał ma grubość 1mm, a te zamontowane 0,18mm. Co do reszty wspomnianego projektu to mogę ujawnić, że będzie w nim również inny pojazd, a mianowicie Opel Kapitan. W stanie tech. jak że odmiennym od biednego Mercedeska . Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to przed Katowicami powinno "toto" już w całości ukazać się na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 Witam. Mirku bardzo ładny model. Z tego co trochę ki się rzuca w oczy to ta rdza. Wydaje mi się, że za duże są te plamy żółtej rdzy. Wżery powinny być też chyba bardziej ,,poszarpane" na krawędziach. Reszta modelu wykonana na prawdę dobrze. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Czas zostawił na nim ślad, i to mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Widzę w tej pracy bardzo wiele ciekawych rozwiązań! I to mi się podoba. Mam jednak zastrzeżenia co do jakości efektów. Wiele zacieków/smug jest obarczonych śladami po pędzlu. Szczególnie rzuca się to w oczy na tylnej szybie - takie rzeczy decydują o odbiorze. Gdybyś pewne efekty robił pigmentami, zamiast olejami mógłbyś uzyskać wiele ciekawszych efektów, do czego zachęcam, bo można na tym modelu się jeszcze poznęcać Jak robiłeś flaki na kołach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 22 Listopada 2012 Autor Share Napisano 22 Listopada 2012 Wszystkich ciekawych dalszego losu Mercedesa zapraszam tutaj- viewtopic.php?f=81&t=35582 . Kolego mae, kiepskie rozeznanie. Olejów nie używam wcale :( . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Skąś mi się wydawał ten mesio znajomy. Wykonanie jak zwykle w twoim przypadku klasa. Tylko się uczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Ale roz....ny świetie Ci wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Uwielbiam takie brudasy, model znakomity jedyne co razi to szczątki szyb, pomysł fajny ale grubość nie bardzo, ciekaw jestem zakończenia projektu, pisałeś że mietek jest częścią większej całości. Czekam na finał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Merc super zużyty Nie pasuje mi tylko jedna rzecz. Ten czerwony, prawie nówka lewarek pod takim wrakiem. Ale może to się wyjaśni jak zobaczymy resztę pracy. Co do szyb to chłopakom chodzi pewnie o 7 zdjęcie. Rzeczywiście potłuczona szyba wygląda tam jakby miała z 2 mm. Myślę że to złudzenie wywołane zmatowieniem lub zagięciem folii na krawędzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 27 Listopada 2012 Autor Share Napisano 27 Listopada 2012 templess, dobrym tropem poszedłeś . Na krawędzi siadły pigmenty i podkreśliły grubość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi