p_bladek Napisano 17 Października 2012 Share Napisano 17 Października 2012 Samolot generalnie skończony, została podstawka do dopieszczenia. F-14B z dywizjonu VF-103 w malowaniu okazjonalnym na 60-lecie w/w. Zdjęcia robione na szybko, dnia nie starcza, ale jutro postaram sie o światło dzienne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 17 Października 2012 Share Napisano 17 Października 2012 Super, jak zresztą wszystkie Twoje Tomcaty! Co prawda to nie moja specjalizacja, ale też zamierzam zrobić F-14ke Hasegawy, oczywiście w 1/72. A zarówno gotowy model jak i warsztat który podglądałem będą znakomitą pomocą i wzorem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 17 Października 2012 Share Napisano 17 Października 2012 No cóż tu napisać, przyzwyczaiłeś nas już do solidnego poziomu swoich kocurków i innych rur. Nie wiem czy to kwestia oświetlenia (lampa błyskowa?) ale z jednej strony samolot zdaje się być stylizowany na nieco styrany, te plamki (może powinny być nieco mniej rozmyte, bardziej wyraziste) fajnie urozmaicają jednolitą szarość kamuflażu, a z drugiej strony błyszczy się trochę jakby był przygotowany na Tomcat Sunset. Ale powtórzę, może to efekt lampy takie złudzenie daje, poczekajmy na zdjęcia w świetle naturalnym. Wielki, wielki plus za podstawkę, jest bardzo estetyczna i poprzednie w ogóle się do niej nie umywają. Mnie osobiście denerwuje eksponowanie modeli wpuszczonych w ramki. Taki model to przecież w pewnym sensie dzieło sztuki i powinien być "wyniesiony" ponad podłoże a nie schowany za krawędzią. Jak na pomniku i tu w końcu mamy taką podstawkę która nie zasłania modelu a go eksponuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 Wyszedł ci super. Podstawka też póki co wygląda naprawdę fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 18 Października 2012 Autor Share Napisano 18 Października 2012 Dzięki, obiecane światło dzienne. Co do spostrzeżeń kolegi Woit światło rzeczywiscie wyolbrzymiło efekt, jednakże samolot celowo jest w niektórych miejscach błyszczący, zagrałem matem i błyskiem, i tam gdzie są podmalówki poszedł mat a gdzie fabryczny lakier został błysk, także oprócz ciekawego wyglądu kolorystycznie (tak myślę) wygląda jeszcze bardziej ciekawie pod światło, ale niestety nie do uchwycenia aparatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 Jeśli miałbym coś modelowi zarzucić, to sterylne dysze i stateczniki. Nie wiem czy jest na modelu wash. Niby linie widać, ale tak jakby go nie było - strasznie mi się to podoba. Powiedz jak to zrobiłeś Ale właśnie brakuje mi takiej konsekwencji na statecznikach, które mimo iż są czarne, to też powinny mieć jakieś ślady. Podobnie z dyszami. Ale ogólnie rzecz biorąc model bardzo mi się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 Baaardzo fajny, tylko ... ... może jakieś zbliżenie na szczegóły, żeby zobaczyć te podmalowki, please, please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 18 Października 2012 Autor Share Napisano 18 Października 2012 Karambolis8 jak popatrzeć na fotki to ślady eksploatacji na czarnych statecznikach są praktycznie niewidoczne, praktycznie bo pod różnymi kątami patrzenia zobaczysz różnicę, u mnie na modelu tez ale pod światło . Co do lini, w tym modelu ani ich nie ryłem ani nie zapuszczałem, zrobiłem jedynie cieniowanie lini na czarno przed malowaniem, a później nie zalewałem ich mocno farbą Zbliżenia będą jutro jak dam radę, zapraszam na imprezę do Lublina, zabieram "kociarnię". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 19 Października 2012 Share Napisano 19 Października 2012 Rzeczywiście nie jest tak, jak sobie wyobrażałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 19 Października 2012 Share Napisano 19 Października 2012 Zbliżenia będą jutro jak dam radę, zapraszam na imprezę do Lublina, zabieram "kociarnię". Na 99% będę w niedzielę pooglądać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slusar Napisano 20 Października 2012 Share Napisano 20 Października 2012 Długo czekałem na prezentację tego modelu obserwując warsztat i cieszę się niezmiernie widząc "siedemdwójkę" w Twoim wykonaniu. Prezentuje się pięknie, szczególnie podoba mi się powierzchnia samolotu, która wygląda bardzo naturalnie. Respect! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ruderigo Napisano 20 Października 2012 Share Napisano 20 Października 2012 Świetny model wspaniałego samolotu! Ja jestem fanem II WŚ, ale ten samolot do mnie "przemawia". Gratulacje i pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 21 Października 2012 Share Napisano 21 Października 2012 (...) Co do spostrzeżeń kolegi Woit światło rzeczywiscie wyolbrzymiło efekt, jednakże samolot celowo jest w niektórych miejscach błyszczący, zagrałem matem i błyskiem, i tam gdzie są podmalówki poszedł mat a gdzie fabryczny lakier został błysk, także oprócz ciekawego wyglądu kolorystycznie (tak myślę) wygląda jeszcze bardziej ciekawie pod światło, ale niestety nie do uchwycenia aparatem. Skoro tak to już nic nie mówię, jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 21 Października 2012 Share Napisano 21 Października 2012 Fajowy Te efekty o których mówisz da się uchwycić aparatem. Pokręć modelem przykładowo przy oknie i jak zobaczysz wspomniany efekt to z tego kąta zrób zdjęcie. Może się uda. Mam nadzieję, że sporo kotków zobaczę w Bytomiu. A i Ty trzymaj kciuki za moje Su-27 i F-16C żebym je pokończył do tego czasu. pozdro P.S. Po co Ci modele w 1:72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 22 Października 2012 Autor Share Napisano 22 Października 2012 Pokombinuję, może wyjdzie, P.S.Po co Ci modele w 1:72? Chciałem się zmierzyć z materią ;) i chyba zostane przy 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Przemku gratuluję kolejnego bardzo udanego modelu. Masz rację pozostań w 1:48. Gratuluję wyróżnień w Lublinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 28 Października 2012 Autor Share Napisano 28 Października 2012 A dziękuję i pozostaję. A Ty tym razem nie doleciałeś do Lublina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi