niemcy3 Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 (edytowane) Witam jakiś czas temu zlepiłem sobie tygrysa. Proszę o komentarze. p.s dodałem polską szachownicę na przednim pancerzu, na pewno zauważycie. proszę o komentarze. pozdrawiam niemcy3 Edytowane 3 Listopada 2012 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Wkradła się chyba pomyłka bo Hobby Boss żadnego Tygrysa nie wypuścił na rynek. Napisz jaka skala zakładam, że 1:35. Ewentualnie może jesteś szczęściarzem i posiadasz już zestaw w skali 1/16, który właśnie Hobby Boss zapowiedział ale raczej wątpię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Przykro mi to pisać, ale model nie jest udany. A szachownica - to takjakby naszego orła postawić na swastyce zamiast "wrony". Kompletnie nie pasuje. Aż się boję pomyśleć co fachowcy od Tygrysów napiszą. Do poprawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Kolega pogrywa chyba w WoT'a jak widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niemcy3 Napisano 3 Listopada 2012 Autor Share Napisano 3 Listopada 2012 Przykro mi to pisać, ale model nie jest udany. A szachownica - to takjakby naszego orła postawić na swastyce zamiast "wrony". Kompletnie nie pasuje. Aż się boję pomyśleć co fachowcy od Tygrysów napiszą. Do poprawki. a co ty wolisz swastyke nisz polski zank co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niemcy3 Napisano 3 Listopada 2012 Autor Share Napisano 3 Listopada 2012 wziąłeś pod uwagę że powstańcy mogli go zdobyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 a co ty wolisz swastyke nisz polski zank co? Tak ,jest bardziej na miejscu niż twoje uwielbienie do polskich znaków na tym czolgu. Tygrys Niemiecki czołg nie Polski jak koniecznie chcesz zrobić polski czolg zrób sobie 7TP,to sie nawet na sajfaj nie nadaje,wiem że każdy kiedyś zaczynal itd.ale...poza tym sam model jest niekompletny P.S.ale Powstańcy tego czołgu nie zdobyli historia się kłania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niemcy3 Napisano 3 Listopada 2012 Autor Share Napisano 3 Listopada 2012 niemiecki ,ale jest polska kalka i tyle nie muszą być niemieckie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 niemiecki ,ale jest polska kalka i tyle nie muszą być niemieckie. Dobre sci-fi nie jest złe, ale jeśli ktoś daje polską kalkę na Tigera "bo tak mi się podoba" to nie widzę w tym większego sensu. Równie dobrze można by mu walnąć mu na wieży logo McDonalda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekA Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 - srebrna skrzynka umieszczona z przodu powinna znajdować się z tyłu nad błotnikiem i powinna być w kolorze kamo - narzędzie i liny lepiej malować ciemnymi metalizerami (stalowy, żelazny), nie srebrnym - brakuje włazu z boku wieży, lufy kmu i kilku innych drobiazgów - jeżeli chcesz mieć otwarte włazy to warto pomalować wnętrze - miejscami widać spore szpary, co wskazuje na kiepskie spasowanie przy klejenie, musisz staranniej składać elementy - gąsienice za kołami napędowymi powinny opadać, kiedy tutaj są napięte - nierówno pomalowane bandaże - kolor bazowy wygląda na dobrze położony, jest równo i bez śladów pędzla, chyba jednak jest trochę za grubo, proponuje malować nakładając kilka warstw bardziej rozcieńczoną farbą - o szachownicy już wspomniano Życzę powodzenia przy następnym modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Wnioskując po kształcie lamp myśle, że to Academy. Model wykonany niechlujnie, masz nad czym pracować przy następnych ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Proszę o komentarze.(...)proszę o komentarze. Przykro mi to pisać, ale model nie jest udany. A szachownica - to tak jakby naszego orła postawić na swastyce zamiast "wrony". Kompletnie nie pasuje. Aż się boję pomyśleć co fachowcy od Tygrysów napiszą. Do poprawki.Prosiłeś, więc napisałem. O co ci chodzi?- gąsienice za kołami napędowymi powinny opadać' date=' kiedy tutaj są napięte[/quote']Dodatko widać na trzecim zdjęciu że chyba się rozkleja. Brak też podstawowych technik jak wash, czy choćby delikatne urozmaicenie kolorystyki farbami olejnymi. Nie wiem czy malowany pędzlem dlatego nie wspominam o rozjaśnieniach lub innych technikach modulacji koloru wykonywanych aerografem.Wnioskuję że jesteś prawdopodobnie młody wiekiem (ze względu na ton twoich odpowiedzi), ale nie można oczekiwać po oglądających zachwytu publikując pracę na takim poziomie. Załóż warsztat, a na pewno coś się pomoże aby model był lepszy. A teraz poszukaj zaginionych części, włóż model do cleanux czy czegoś tam podobnego do zmywania farby i zacznij od nowa. Witam jakiś czas temu zlepiłem sobie tygrysa.I tu się z tobą zgodzę. I troszkę więcej luzu, bo to w końcu hobby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niemcy3 Napisano 3 Listopada 2012 Autor Share Napisano 3 Listopada 2012 kurcze ,ale co to ma być że krytykują jedną małą polską szachownicę,co wolą żeby swastyka była czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Aż się boję pomyśleć co fachowcy od Tygrysów napiszą. Szkoda pisać. - kolor bazowy wygląda na dobrze położony Obawiam się, że nie ma koloru bazowego. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niemcy3 Napisano 3 Listopada 2012 Autor Share Napisano 3 Listopada 2012 niemiecki ,ale jest polska kalka i tyle nie muszą być niemieckie. Dobre sci-fi nie jest złe, ale jeśli ktoś daje polską kalkę na Tigera "bo tak mi się podoba" to nie widzę w tym większego sensu. Równie dobrze można by mu walnąć mu na wieży logo McDonalda. ooo nie rozpędzasz się za bardzo z tym mc donaldem bez przesady apropo szachownica jest akcentem z okazji zbliżającego się święta niepodległości. niemcy3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niemcy3 Napisano 3 Listopada 2012 Autor Share Napisano 3 Listopada 2012 a co ty wolisz swastyke nisz polski zank co? Tak ,jest bardziej na miejscu niż twoje uwielbienie do polskich znaków na tym czolgu. Tygrys Niemiecki czołg nie Polski jak koniecznie chcesz zrobić polski czolg zrób sobie 7TP,to sie nawet na sajfaj nie nadaje,wiem że każdy kiedyś zaczynal itd.ale...poza tym sam model jest niekompletny P.S.ale Powstańcy tego czołgu nie zdobyli historia się kłania konsultowałem się z historykiem. niemcy3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Ty to jakiś nadzwyczaj "dowciapny" jesteś. Niezły cyrk się kroi - pooglądam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niemcy3 Napisano 3 Listopada 2012 Autor Share Napisano 3 Listopada 2012 Ty to jakiś nadzwyczaj "dowciapny" jesteś. Niezły cyrk się kroi - pooglądam. a ty co o czołgu myślisz chodzi mi o to czy w wyglądzie ładny jest. pozdr niemcy3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 No ładny to nie jest, ale jakbyś popracował jak sklejaniem i malowaniem byłby ładny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 kurcze ,ale co to ma być że krytykują jedną małą polską szachownicę,co wolą żeby swastyka była czy co?Przepraszam że cię męczę swoimi wypowiedziami, ale szachownica w tym modelu to jest najmniejszy problem.Ty to jakiś nadzwyczaj "dowciapny" jesteś. Niezły cyrk się kroi - pooglądam. Chłopak ma 13 lat więc wszystko jasne. Wyszło przy okazji przeglądania latadeł http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=35287Nie chcemy cię zniechęcać, a troszkę szacunku do starszych kolegów którzy czasami są w wieku twojego taty nie zaszkodzi. P.S. W twoim wieku podobnie lepiłem. Z czasem nabywa się doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Bardzo ciekawa wizja modelarstwa... Jakieś 20 lat temu mój Kolega skleił PzKpfw Panther, pomalował ją na różowo i postawił obok figurkę "Różowej Pantery" z kreskówki- efekt był porażający... Ale, ale... Czytaj, Przyjacielu i oglądaj dużo zdjęć. I sklejaj dużo... Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Jakieś 20 lat temu mój Kolega skleił PzKpfw Panther, pomalował ją na różowo i postawił obok figurkę "Różowej Pantery" z kreskówki- efekt był porażający... To MUSIAŁO wyglądać z..ście! a swoją drogą-dobry pomysł!! A wg. twojego historyka to kiedy miało miejsce zdobycie Tygrysa przez powstanców i namalowanie na nim szachownicy??może to mała pomyłka i chodziło o Panterę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Nie dziw się że zrobił się cyrk o tę szachownice bo naprawdę szczeliłes gafę mnie też bardzo ona razi. Modelarstwo to hobby wymagające pewnej dokładności również historycznej i nie chodzi tu o takie szczegół jak typ wydechów itp a jeśli już tłumaczysz się ze to pojazd zdobyczny to najpierw sprawdź jak powstańcy znakowali zdobyte pojazdy Jeśli chodzi o sam model to po pierwsze nie jest skończony nie ma włazu na wieży peryskopów Po drugie pomalowałeś wszystkie narzędzia i liny holownicze na "piękny" srebrny kolor w połowie warsztatów na tym forum jest mowa żeby malować je na czarni i tylko przecierać suchym pędzlem. po czecie jeśli chodzi o samo malowanie to pierwsze w zasadzie drugie bo pierwsza myśl dotyczyła szachownicy to pomyślałem to kurcze ten tygrys wygląda jak pisanka jeśli chodzi o same plamy kamuflażu to musi je nanosić dobrze wymieszaną farbo i trochę staranniej żeby warstwa była mniej więcej równa. I na koniec jeśli wystawiasz model do galerii to musisz się liczyć również z krytyką koledzy nie są złośliwi nie musisz się z nimi kłócić nikt nie robi ci na złość po to wytykają blendy byś uniknął ich w przyszłości sam jestem początkujący i wiem jak to jest czytaj warsztaty dotyczące czołgu jaki sklejasz można się wcielę nauczyć pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 ooo nie rozpędzasz się za bardzo z tym mc donaldem bez przesadyapropo szachownica jest akcentem z okazji zbliżającego się święta niepodległości. niemcy3 Może trochę za bardzo pojechałem (nie było to oczywiście złośliwe, czasem mi się tak zdarza), ale nie zmienia to faktu, że znacznie lepszym akcentem niepodległościowym byłby polski czołg np. 7tp niż pchanie na siłę biało-czerwonej szachownicy na niemieckiego Tygrysa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Witam! Zazwyczaj jak model jest słaby, to się nie odzywam, lub próbuję znaleźć w nim coś pozytywnego, co można było by pochwalić. Tym razem odstąpię od moich przyzwyczajeń oraz zasad i napiszę: Ten model to zupełna kupa! Źle polepiony, tragicznie pomalowany i jeszcze gorzej oklejony! Dorabianie różnych "legend" co do szachownicy i samego modelu nie ma sensu. Kup Kolego następny zestaw, najlepiej tani. Czytaj, oglądaj, klej, maluj i wstawiaj na forum. Trening czyni mistrza! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi