Artek82 Napisano 4 Listopada 2012 Share Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) Witam Kolejny maluszek z NRD w galerii. Modelik tego pierwszego Mila zacząłem jakoś ze dwa lata temu i stał tak sobie na pół gotowo gdzieś na tyłach półki, aż trafiłem na niego w jakiś dzień i najzwyczajniej postanowiłem go jako tako dokończyć, a że dziś ładnie słoneczko świeciło pstryknąłem kilka fociszek co by go pokazać publice. Model sklejony z tego zestawu: Pomalowany od dołu Humbrolem 89, tutaj dwa lata przerwy, odkurzanie , zasidoluxowany, szachownice zestawowe, numerek kombinowany, ponownie zasidoluxowany i gotowy. Tutaj trzy fotki na innym tle, ogólnie to coś mi aparat dziś wariował z ostrością Ramy oszklenia troszkę mi nie wyszły bo wtedy malowałem jeszcze ręcznie, a teraz już nie chciałem tego poprawiać w obawie że będzie gorzej. Ogólnie to jest pewnie więcej niedociągnięć, ale to miał być vintycz. Modelik bardzo podoba się mojemu ojcu bo on takiego za kawalera jeszcze skleił, a potem to ja się bawiłem nim w czasie oglądania "Przygód psa Cywila" i za każdym razem coś mu tam odpadało i zawsze było szybko doklejane Hermolem aby tato nie zobaczył. Takie akcje regularnie się powtarzały i ostatecznie ojcowy Mi-1 mógł podpierać się łopatami wirnika zamiast na kołach i wyglądał jak glut. Niestety nie dotrwał do dnia dzisiejszego, ale zastąpił go obecnie tu prezentowany Dzięki za uwagę. Edytowane 11 Października przez Artek82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 4 Listopada 2012 Share Napisano 4 Listopada 2012 Fajniutki "vintyż" , miałem takiego jak byłem dzieciakiem. Chętnie skleiłbym jakiegoś Plasticarda ale niestety trzeba trochę kasy aby zakupić jakis na aukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 4 Listopada 2012 Autor Share Napisano 4 Listopada 2012 A dzięki Kowal Ostatnio na aukcjach uda się trafić takiego Plasticarta do 20 zeta, więc tragedii już nie ma. Ja tego też kupiłem chyba za jakieś 20-25 zeta w tym pudełeczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 4 Listopada 2012 Share Napisano 4 Listopada 2012 Vintage ciekawy i rzadko budowany. Wygląda nader primitywnie (co w tej konwencji jest komplementem ), ale myślę że jakbyś ramki oszklenia pomalował dokładniej i dał lepiej wydrukowane szachownice, to wcale by nie stracił swojego charakteru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 5 Listopada 2012 Share Napisano 5 Listopada 2012 Piękny maluszek! I do tego niesamowity kawałek wspomnień... Może faktycznie z nowszą szachownicą byłoby mu bardziej do twarzy, ale ta tworzy klimat... Podobnie jak charakterystyczne "piasty" kół, które mają zapewnić im możliwość obracania się, ale i mocno podkręcają "awanagardowość" modelu:) Strasznie się cieszę, że odświeżasz te cudeńka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 5 Listopada 2012 Share Napisano 5 Listopada 2012 To był mój pierwszy model w życiu. O niego wszystko się zaczęło. Fajny szkrab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 5 Listopada 2012 Share Napisano 5 Listopada 2012 Przesympatyczny maluch i ciekawa podróż sentymentalna - też go kiedyś miałem. Przychylam się do opinii kolegów, że jeszcze lepiej wyglądałby z szachowniczkami ze współczesnych kalkomanii i lepiej poprowadzonymi ramkami oszklenia. A jak już bawisz się w "vintage" - to spróbuj zrobić Plasticardowego Drakena, ale w kamuflażu - będzie hit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 5 Listopada 2012 Autor Share Napisano 5 Listopada 2012 Mikołaju, Drakena mam, ale w wersji "ortodoksyjnej vitage", czyli bez żadnego malowania, tylko czysto sklejony plus kalki, o taki Ale mam zamiar zrobić takiego Drakena w tym malowaniu, co mi kiedyś Grześ-Letalin pokazał Skoro wywołałeś wilka z lasu to może zrobię małą galerię grupową tej piątki mikro cudaków z NRD (MIG-21, Saab J-35 Draken, L-60, Mi-1, Mi-4) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azazello Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Kurcze, ale mnie wzruszyles! Nawet pamietam zapach tego plastiku i kleju.... Dzieki!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 A srebrzanka Plasticarda? zlewało się to do butelek od witaminy C... Oj czasy... Ale o Miłym... Ładnie Też przez niego przeszedłem... Malowanie polskie wg TBiU. No ale co z niego zrobił pan A.Z? Ufff... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi