Robert Ostrowski Napisano 23 Listopada 2012 Autor Share Napisano 23 Listopada 2012 Dzieki Artur reszta osłon na biało,pas przeciwodblaskowy,połysk, kalki,jutro łosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Ekstra suczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 A co on tak "wypłowiał" od wtorku? P.S. na matrycy trochę kurzu Ci siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Dużo pochwał już jest, więc dla odmiany post o innym wydźwięku. * Na spodzie nie zaszpachlowane szapry po klejeniu skrzydeł. * Preshading w niektórych miejscach chyba jest za słabo pokryty - czarne plamy wręcz * Na wszystkich zdjęciach kolory wyglądają inaczej, ale jeszcze nie było takich, na których są podobne do tych z prawdziwej maszyny. Żeby nie było, podpisuję się pod wszystkim napisanym wcześniej. Łady i elegancki model, tylko ma parę niedociągnięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Listopada 2012 Autor Share Napisano 23 Listopada 2012 Dużo pochwał już jest, więc dla odmiany post o innym wydźwięku. * Na spodzie nie zaszpachlowane szapry po klejeniu skrzydeł. * Preshading w niektórych miejscach chyba jest za słabo pokryty - czarne plamy wręcz * Na wszystkich zdjęciach kolory wyglądają inaczej, ale jeszcze nie było takich, na których są podobne do tych z prawdziwej maszyny. ad 1 szpara nie zaszpachlowana bo uznałem ze tam jest podział ,wyszło troche za grubo ad 2 plam nie ma tylko foto mocno ma podbity kontrast ,ale rozumiem oceniamy co na fotce i ja tez widzę czarne plamy ad 3 na ostatnich fotach kolory s w 100% zgodne z tymi na modelu /zdjecie robione przy dwóch lampach studyjnych z parasolkami/ a że nie podobne do tych z prawdziwej maszyny to akurat mało mnie obchodzi ,wczesniej napisałem że brałem z instrukcji a ze ta kłamie no cóż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Wreszcie zdjęcia wyglądają porządnie i model zaczyna się podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Robercie wszystko ładnie pięknie, tylko gdzie te charakterystyczne malowanie powierzchni przed silnikami, na górnej powierzchni jak i na dolnej (na dolnej, w tym przypadku jest aluminium) http://militaryrussia.ru/blog/topic-8.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Listopada 2012 Autor Share Napisano 23 Listopada 2012 A jestes pewny że na wszystkich su 32 i 34 to było ?Nawet w tym linku ktory zapodałes 46,47,48 tego nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Kurcze poszperałem trochę po rosyjskich stronach i faktycznie 43 nie ma. http://crimso.msk.ru/Images6/AV/AV05-3/o3-3.jpg Choć miałem gdzieś w starych Skrzydlatych Polskach artykuł Jefima Gordona z obszerną galerią i coś mi się kojarzyło, że miał malowane, ale może coś mi się pomieszało. Zdjęcie jest i nie ma. Sory za zamieszanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Kurcze poszperałem trochę po rosyjskich stronach i faktycznie 43 nie ma. rozumiem, ze cały czas chodzi Ci o Su-34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Listopada 2012 Autor Share Napisano 23 Listopada 2012 Kurcze poszperałem trochę po rosyjskich stronach i faktycznie 43 nie ma. rozumiem, ze cały czas chodzi Ci o Su-34 Marcin ,Smialusowi chodzi o nr/b "43" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Mam jakieś ogólnodostępne foty... Tyle, że główny komp padł i nie wydobędę szybko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Pięknie pomalowany - mam nadzieję, że moja suczka chociaż trochę będzie się tak prezentowała jak Twoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Listopada 2012 Autor Share Napisano 23 Listopada 2012 Pięknie pomalowany - mam nadzieję, że moja suczka chociaż trochę będzie się tak prezentowała jak Twoja. No proszę Cię oglądam Twoje dwa ostatnie warsztaty i chciał bym tak robić modele jak Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Kurcze poszperałem trochę po rosyjskich stronach i faktycznie 43 nie ma. rozumiem, ze cały czas chodzi Ci o Su-34 No na pewno nie o Su-27, skoro temat jest Su-34. Odnoszę się cały czas do 43 którego Roberto nam tutaj prezentuje. I mam taką samą sytuację co fiedotow, mam sporo zdjęć Su-32/34 lecz na kompie który jest w naprawie od ponad miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Na latadłach się nie znam, ale malowanie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Pięknie pomalowany - mam nadzieję, że moja suczka chociaż trochę będzie się tak prezentowała jak Twoja. No proszę Cię oglądam Twoje dwa ostatnie warsztaty i chciał bym tak robić modele jak Ty. Robercie - chyba delikatnie Cię poniosło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Listopada 2012 Autor Share Napisano 24 Listopada 2012 Wcale nie poniosło właśnie obejrzałem foty Twojej suni,malowanie perfekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Wczoraj zapomniałem jeszcze dopisać zapomniałeś o białej części na stateczniku pionowym lewym: http://www.airliners.net/photo/Russia---Air/Sukhoi-Su-34/2149884/L/&sid=3551c6d2bc5aa666e220eea022b03865 i spodnia część stateczników poziomych mniejszych, mają takie charakterystyczne ciemniejsze powierzchnie, tam są jakieś czujniki, ale nie pamiętam już jakie: http://www.airliners.net/photo/Russia---Air/Sukhoi-Su-34/2073838/L/&sid=3551c6d2bc5aa666e220eea022b03865 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Wczoraj zapomniałem jeszcze dopisać zapomniałeś o białej części na stateczniku pionowym lewym: http://www.airliners.net/photo/Russia---Air/Sukhoi-Su-34/2149884/L/&sid=3551c6d2bc5aa666e220eea022b03865 i spodnia część stateczników poziomych mniejszych, mają takie charakterystyczne ciemniejsze powierzchnie, tam są jakieś czujniki, ale nie pamiętam już jakie: http://www.airliners.net/photo/Russia---Air/Sukhoi-Su-34/2073838/L/&sid=3551c6d2bc5aa666e220eea022b03865 Do "43" nie sugerowałbym się zdjęciami obecnych maszyn, w końcu był to o ile mnie pamiec nie myli 3 prototyp (egzemplarz przed seryjny). Przy malowaniu detali również szukałbym zdjęć oryginału , bo "43" nie miała spodu stateczników jak sugerujesz zdjęcie pochodzi z książki Polygon o Su-34 (zresztą najlepsze chyba źródło jeśli chodzi o konkretnie ten egzemplarz - bardzo dużo zdjęć oba zdjęcia źródło - INTERNET wiem ze model na luzie , ale może do czegoś sie przydadzą ;-). Rober zwróć uwagę ze część plam fajnie zachodziła na spód kadłuba i gondole silnikowe ... może zechce ci się jeszcze pokombinować ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Listopada 2012 Autor Share Napisano 24 Listopada 2012 Wczoraj zapomniałem jeszcze dopisać zapomniałeś o białej części na stateczniku pionowym lewym: nie zapomniałem a świadomie nie pomalowałem,przyznaję troche z lenistwa ,nie wiem byc może na "43" był ten element na biało ale na kilku fotografiach innych egz. tego nie ma i spodnia część stateczników poziomych mniejszych, mają takie charakterystyczne ciemniejsze powierzchnie, tam są jakieś czujniki, ale nie pamiętam już jakie: O tych elementach piszesz? Dzięki Dzejo za foty ,szkoda że tak pozno,model zbyt zaawansowany ze by kombinowac z malunkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Tak tak to był 3 egzemplarz. Chodzi mi Robercie o te elementy w kółku zielonym: A element na stateczniku pionowym był na 100% biały. Nawet na ostatnim zdjęciu które zaprezentował kolega Dzejo widać kawałek właśnie tego elementu. A dlaczego niektóre nie miały nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Tak tak to był 3 egzemplarz. Chodzi mi Robercie o te elementy w kółku zielonym: tu jest OK, ten egzemplarz miał błękitny spód stateczników O tych elementach piszesz? Obrazek tak to na biało, tak jak i te dwa okrągłe elementy widoczne na zapodanej przeze mnie focie Dzięki Dzejo za foty ,szkoda że tak pozno,model zbyt zaawansowany ze by kombinowac z malunkami Trochę szkoda , ale jakoś nie pomyślałem o tym wcześniej widząc ze model mocno relaksacyjny, wiec nawet z kolorami nic nie sugerowałem skoro miałeś już własne w głowie. Malowanie wyszło Ci naprawdę fajnie , wiec jeśli jeszcze kiedykolwiek weźmiesz się za ten fantastyczny samolot służę materiałami do "43", a z tego egzemplarza klient powinien być naprawdę zadowolony Z drobiazgów, jak chcesz jeszcze pokombinować, to ten czarny trapez na górze kadłuba (kalka z Italeri) powinien być biały, i wewnętrzne strony klap podwozia zarówno głównego jak i przedniego - czerwone, same wnęki szare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Listopada 2012 Autor Share Napisano 24 Listopada 2012 Trapeza juz nie rusze bozalakierowane ale klapy podwozia spróbuje przemalowac wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Nie do końca mnie przekonują te kolorki, ale i tak zapowiada się jeden z lepszych modeli tego samolotu jakie oglądałem. A samolot bardzo efekciarski ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi