micmal Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 Witam wszystkich Forumowiczów! Jest to mój pierwszy temat i post na tym Forum. Czasu niewiele to i prac i doświadczenia mało. Pershing to pierwszy czołg, na którym postanowiłem przetrenować technikę CM. Kolejne etapy prac jakoś coś wyciągnęły, bo pierwsze kroki były raczej mizerne. Model malowany zestawem AK Olive Drab, ktrego raczej nie polecam. Kolory zupełnie inne niż prezentwane na obrazkach producenta. Model składało się przyjemnie, ale przez moje gapiostwo wkleiłem lufę RB, która przewidziana jest do M26, a nie do M26A1, bo o taki pojazd mi chodziło. Generalnie model przedstawia pojazd marines z walk w Korei. Pozostało pomalowanie podstawki i drutów na słupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 Który to Twój model z tej kategorii w życiu? Jaka to skala? Zaje..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 14 Listopada 2012 Autor Share Napisano 14 Listopada 2012 Fajnie, że się podoba i że go widzisz, bo u mnie na kompie coś zdjęć nie widzę. To mój 4 model, skala 1:35. Pierwszy raz robiłem też obicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 U mnie zdjęcia raz są, raz nie. Model fajnie wykonany, może trochę przesada z rdzą, ale generalnie lux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 A ja zdjęć nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 U mnie niestety też zdjęć nie widać a szkoda bo to model do którego się przymieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 14 Listopada 2012 Autor Share Napisano 14 Listopada 2012 Coś chyba mam z Imageshackiem, bo na innym Forum też nie widać tych zdjęć. Może ktoś z Was coś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 14 Listopada 2012 Autor Share Napisano 14 Listopada 2012 O teraz są zdjęcia U mnie zdjęcia raz są, raz nie. Model fajnie wykonany, może trochę przesada z rdzą, ale generalnie lux Pierwszy raz robiłem też zacieki preparatem AK i trochę upodobniły się do rdzy (na wieży). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 Chyba cały Imageshack ma jakieś problemy, bo choć ja wszystko widzę to w mojej galerii też były zgłoszenia o braku zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2013 Maźnę tylko jeszcze raz podstawkę i skończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 Niedawno przechodziłem budowę tego modelu tyle że robię wersję wczesną walczącą w europie. Z czego widzę nie poprawiałeś mocowań na wieży dodatkowych gąsienic. Zmalowany fajnie, ja testował będę zestaw LifeColor easy 3 olive drab. Z podstawą super to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 Podstawka dodaje mu bojowego wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcrec1962 Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 Piękny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 nadal bardzo się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 Michał, bo ja może tępy jestem -czy model przedstawia M26 w momencie oddania strzału? Bo nie jestem w stanie inaczej sobie wytłumaczyć opadniętego tyłu pojazdu (koło napędowe znajduje się na poziomie koła jezdnego, a poza tym rolki biegu górnego opadają także ku tyłowi). Jeżeli tak, to jest to nielogiczne, bo wieża obrócona jest w prawo i po wystrzale kadłub mógłby się "zakołysać", ale na lewą stronę. I drugie pytanie -czy po lewej stronie, pod trzecim kołem gąsienica się rozpięła, bo tak nienaturalnie się układa. Chyba, żeś tam jakiegoś kamola podrzucił Pod względem wykonania modelu, to jest całkiem przyjemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 Nie Marcinie musi pewnie jeszcze przed strzałem bo dymu brak co do pracy prezentuje się miło dla oka może przy dużo tych olejno rdzawych wykwitów na błotnikach ale to tylko moja osobista sugestia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2013 Z czego widzę nie poprawiałeś mocowań na wieży dodatkowych gąsienic. Zmalowany fajnie, ja testował będę zestaw LifeColor easy 3 olive drab. Mój Pershing, to miał być M26A1 z Korei, ale tak chciałem koniecznie zamontować pierwszy raz metalową lufę, że...zamiast poprawnej zestawowej zamontowałem RB Model miał posłużyć do trenowania malowania i brudzenia, więc nie spinałem się absolutnie co do zgodności z rzeczywistością. Śledzę Twój wątek z Pershingiem i widziałem, że masz w osobie Pawła Leszczyńskiego doskonałego "przewodnika" po Pershingu. Nic tylko korzystać z rad, bo jest z czego. Moim zdaniem LifeColory będą lepsze od AK, którymi malowałem model. Podstawka dodaje mu bojowego wyglądu. Piękny!!! nadal bardzo się podoba. Bardzo Kolegom dziękuję i cieszę się, że się podoba. Michał, bo ja może tępy jestem -czy model przedstawia M26 w momencie oddania strzału? Bo nie jestem w stanie inaczej sobie wytłumaczyć opadniętego tyłu pojazdu (koło napędowe znajduje się na poziomie koła jezdnego, a poza tym rolki biegu górnego opadają także ku tyłowi). Jeżeli tak, to jest to nielogiczne, bo wieża obrócona jest w prawo i po wystrzale kadłub mógłby się "zakołysać", ale na lewą stronę. Jejku nie mam pojęcia, co Ci odpisać. Tak sobie wymyśliłem i zrobiłem . Pewnikiem masz rację, co do logiki wywodu ale zamysłem modelu i podstawki było potrenowanie malowania, więc nad resztą długo się nie namyślałem. I drugie pytanie -czy po lewej stronie, pod trzecim kołem gąsienica się rozpięła, bo tak nienaturalnie się układa. Chyba, żeś tam jakiegoś kamola podrzucił I tu mnie masz . A na serio, to miałem straszny problem ze sklejeniem gąsek, bo mój cyjanoakryl odmawiał współpracy przy nich. co do pracy prezentuje się miło dla oka może przy dużo tych olejno rdzawych wykwitów na błotnikach ale to tylko moja osobista sugestia . Mnie nie pasują jeszcze zacieki na burtach, ale już trudno. Są za "wyraziste"-widać że to pociągnięcie pędzla. Pierwszy raz bawiłem się olejnymi farbami i brak doświadczenia wychodzi. Zwłaszcza przy wspomnianych zaciekach z AK, no i przytoczonych przez Ciebie olejach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi