Paweł Czarnocki Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca Błysnąłem jak chrząstka w salcesonie. Faktycznie wahacz sklejany z dwóch połówek ..... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vsk9 Napisano 8 Marca Share Napisano 8 Marca W dniu 14.02.2026 o 12:26, Cypis napisał: Ciekawe, ktoś wie może czy planują również wersję 122S? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andreya Napisano 8 Marca Share Napisano 8 Marca Ramki z częściami modelu TOR M2 w skali 1/72 ze Zvezdy . Wg. info ze sklepu firmy Drim będzie prawdopodobnie z dostawą w drugiej połowie marca tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca W dniu 15.11.2025 o 23:57, _OldMan_ napisał: W Czeskim Modelarzu nr. 2/2026 zamieszczono recenzje i artykuł an temat wydanego przez Zvezde iS-2, zamieszczono tam też kilka zdjęć pojazdów, dla których dołączono kalki do tego modelu. Tekst traktuje o tych pojazdach. W sumie 4 strony, jedna recenzja reszta uwagi dotyczące pierwowzorów .. Jeżeli jest zainteresowanie to mogę zeskanować i podesłać, ale tłumaczyć mi się nie chce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca Jakbyś wystawił tu skany, zawsze możemy to przepuścić przez Sztucznego Studenta (AI-LLM) i dostaniemy tekst. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca Żeby wystawić musiałbym zapytać redakcję.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 12 Marca Share Napisano 12 Marca W dniu 7.03.2026 o 13:26, Paweł Czarnocki napisał: Błysnąłem jak chrząstka w salcesonie. Faktycznie wahacz sklejany z dwóch połówek ..... jak Tobie wachacze Zvezdy nie pasują , to sobie bedziesz musiał poszukać gdzie kupić wachacze z firmy SPM (Studio Perfect Model) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca albo bedziesz miał do wyboru jeszcze takie wachacze , do koloru do wyboru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca Noooo taaa do wyboru. Wesołek jesteś Cypisku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca 5 godzin temu, Cypis napisał: albo bedziesz miał do wyboru jeszcze takie wachacze , do koloru do wyboru Armia radziecka z Tobą od dziecka. To chyba dla masochistów modelarstwa...... Wystarczy klej Tamiya Extra Thinn i nożyk, efekt będzie podobny z wykorzystaniem zestawowego elementu zawieszenia. Drukarka 3D teraz jest praktycznie wszędzie dostępna, Jaki sens ma zakup praktycznie niewidocznych elementów za ruble gdzieś pod URALEM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca W dniu 14.03.2026 o 22:24, robertmodelarz napisał: Armia radziecka z Tobą od dziecka. To chyba dla masochistów modelarstwa...... Wystarczy klej Tamiya Extra Thinn i nożyk, efekt będzie podobny z wykorzystaniem zestawowego elementu zawieszenia. Drukarka 3D teraz jest praktycznie wszędzie dostępna, Jaki sens ma zakup praktycznie niewidocznych elementów za ruble gdzieś pod URALEM. Coponiektórzy wykonują precyzyjne odwzorowanie wnętrza np. Pantery lub innego Tygrysa a później to zakrywają pancerzem czy wieżą wiec nie tylko "armia radziecka z Tobą od dziecka" i nie tylko "pod uralem" i nie tylko "za ruble" co nie zmienia faktu, że podobnie jak przedmówca uważam ... ps. odwzorowując IS-2 pułku czołgów ciężkich WP przekraczającego kanał hohenzolernów a jadącego bez jednego z kół, można by było jeden taki wahacz wykorzystać. ps:https://kresy.pl/kresopedia/zbrodnia-w-siedliskach-niemcy-zamordowali-rodzine-barankow-za-pomoc-zydom/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca W dniu 14.03.2026 o 21:31, Paweł Czarnocki napisał: Noooo taaa do wyboru. Wesołek jesteś Cypisku to jeszcze dołożę produkty od firmy SPM (Studio Perfect Model) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca Cypis ! Jeżeli niebawem na ulicy ktoś Cię zdzieli pęczkiem rzodkiewki w dyńkę to wiedz, że będę to JA !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca 20 godzin temu, Paweł Czarnocki napisał: Cypis ! Jeżeli niebawem na ulicy ktoś Cię zdzieli pęczkiem rzodkiewki w dyńkę to wiedz, że będę to JA !! ja jestem tylko donosicielem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 14 Kwietnia Share Napisano 14 Kwietnia Chociaż raz udało mi się ubiec donosiciela Cypisa . Zwezdowy ZiŁ131 z lebiodką ( wyciągarką) nabiera kształtów. Trzeba przyznać że kacapy faktycznie wydają teraz pojazdy na wysokim poziomie ze wszystkimi szczegółami w tym z plandeką , do tej pory w tej wersji (z wyciągarką) dostępny był tylko koszmarnie drogi ZiŁ z Brońco i to bez plandeki, trzeba przyznać że jest bardzo szczgółówy ma nawet wykładzinę w kabinie , z resztą co tam będę pisał zobaczcie sami: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 15 Kwietnia Share Napisano 15 Kwietnia Ostatnie zdjęcie - ma siłowniki od hamulców, tego detalu mi najbardziej w ICM-owskim ZiLe brakowało. Pamiętam jak robiłem mojego i patrzyłem na instrukcję do Bronco to myślałem sobie - Bronco jest tak szczegółowy, że składanie go powoli zaczyna to wyglądać jak praca na pełen etat a nie hobby... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 1 Maja Share Napisano 1 Maja MS-1 w 1/35 coraz bliżej wydania 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 3 Maja Share Napisano 3 Maja W dniu 1.05.2026 o 15:59, Cypis napisał: MS-1 w 1/35 coraz bliżej wydania RUSKIJ RENO ciekawe czy będzie lepszy niż model HobbyBoss. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszF Napisano 3 Maja Share Napisano 3 Maja 1 godzinę temu, robertmodelarz napisał: RUSKIJ RENO ciekawe czy będzie lepszy niż model HobbyBoss. Ruskij Reno to była kopia Ft-17. Wygląda na to, że model będzie dużo lepszy od HB. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Poniedziałek o 22:19 Share Napisano Poniedziałek o 22:19 W dniu 3.05.2026 o 11:13, robertmodelarz napisał: RUSKIJ RENO ciekawe czy będzie lepszy niż model HobbyBoss. będzie też wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi