Skocz do zawartości

Zapowiedzi i nowości ZVEZDA

jakub97

Rekomendowane odpowiedzi

Ramki z częściami modelu TOR M2 w skali 1/72  ze Zvezdy . Wg. info ze sklepu firmy Drim  będzie prawdopodobnie z dostawą w drugiej połowie marca tego roku.

2026-02-04_235551.png

2026-02-04_235634.jpg

2026-02-04_235643.jpg

2026-02-04_235652.jpg

2026-02-04_235702.jpg

2026-02-04_235738.jpg

2026-02-04_235747.jpg

W dniu 15.11.2025 o 23:57, _OldMan_ napisał:

W Czeskim Modelarzu nr. 2/2026 zamieszczono recenzje i artykuł an temat wydanego przez Zvezde iS-2, zamieszczono tam też kilka zdjęć pojazdów, dla których dołączono kalki do tego modelu. Tekst traktuje o tych pojazdach. W sumie 4 strony, jedna recenzja reszta uwagi dotyczące pierwowzorów .. Jeżeli jest zainteresowanie to mogę zeskanować i podesłać, ale tłumaczyć mi się nie chce.

• Like 1

Jakbyś wystawił tu skany, zawsze możemy to przepuścić przez Sztucznego Studenta (AI-LLM) i dostaniemy tekst.

W dniu 7.03.2026 o 13:26, Paweł Czarnocki napisał:

Błysnąłem jak chrząstka w salcesonie. Faktycznie wahacz sklejany z dwóch połówek .....

jak Tobie wachacze Zvezdy nie pasują , to sobie bedziesz musiał poszukać gdzie kupić wachacze z firmy SPM (Studio Perfect Model) 

tEpNf-ETHHiByoxPzBADVy5wMLGHx9DfGt8j_97UmrRB54Rf16qoFOlatxiXi2qV6xBmK4LTExbEgazwcwNqWhCo.jpg

KA6GiY_Aaa3ZbqlMF2MGoOZqjWPEcBYsfcGAS_d0YaaspnVgfzC95OdJlOE1hd1hTS5kXhSguLIXp4fUzSf7vxFM.jpg

• Like 1

5 godzin temu, Cypis napisał:

albo bedziesz miał do wyboru jeszcze takie wachacze , do koloru do wyboru

v1cXP6G9f2ohmZ7bQtR9e_rCMvPsgt_gMyxkYFfkKeKTDX5gD8HqNgRiWLeL0p-_LnnfMRzr6h-njceqrQsIahqD.jpg

DXHdhBUeE8tTKE0nMOjqxtzzDetghn7XQvj8y8LSLwKPg5wW0ngjysXiiAyO5GPgkNIIKNYT15jDNTnJJuhC9DyK.jpg

Armia radziecka z Tobą od dziecka. To chyba dla masochistów modelarstwa...... Wystarczy klej Tamiya Extra Thinn i nożyk, efekt będzie podobny z wykorzystaniem zestawowego elementu zawieszenia. Drukarka 3D teraz jest praktycznie wszędzie dostępna, Jaki sens ma zakup praktycznie niewidocznych elementów za ruble gdzieś pod URALEM.  

W dniu 14.03.2026 o 22:24, robertmodelarz napisał:

Armia radziecka z Tobą od dziecka. To chyba dla masochistów modelarstwa...... Wystarczy klej Tamiya Extra Thinn i nożyk, efekt będzie podobny z wykorzystaniem zestawowego elementu zawieszenia. Drukarka 3D teraz jest praktycznie wszędzie dostępna, Jaki sens ma zakup praktycznie niewidocznych elementów za ruble gdzieś pod URALEM.  

Coponiektórzy wykonują precyzyjne odwzorowanie wnętrza np. Pantery lub innego Tygrysa a później to zakrywają pancerzem czy wieżą wiec :)   nie tylko "armia radziecka z Tobą od dziecka" i nie tylko "pod uralem" i nie tylko "za ruble" :) co nie zmienia faktu, że podobnie jak przedmówca uważam  ...

ps. odwzorowując IS-2 pułku czołgów ciężkich WP przekraczającego kanał hohenzolernów a jadącego bez jednego z kół, można by było jeden taki wahacz wykorzystać.   

ps:https://kresy.pl/kresopedia/zbrodnia-w-siedliskach-niemcy-zamordowali-rodzine-barankow-za-pomoc-zydom/

20 godzin temu, Paweł Czarnocki napisał:

Cypis ! Jeżeli niebawem na ulicy ktoś Cię zdzieli pęczkiem rzodkiewki w dyńkę to wiedz, że będę to JA !! 🙂

ja jestem tylko donosicielem