Radziu83 Napisano 7 Grudnia 2012 Share Napisano 7 Grudnia 2012 Zapraszam do galerii i jeszcze raz dziękuję wszystkim za zainteresowanie warsztatem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 7 Grudnia 2012 Share Napisano 7 Grudnia 2012 Wyszedł Ci naprawde bardzo ładnie,gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 7 Grudnia 2012 Share Napisano 7 Grudnia 2012 cóż tu dużo pisać...ładny kawał modelarstwa. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 7 Grudnia 2012 Share Napisano 7 Grudnia 2012 Bardzo piękny. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Grudnia 2012 Share Napisano 7 Grudnia 2012 Piękny model . Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 7 Grudnia 2012 Share Napisano 7 Grudnia 2012 Radziu, przyłączam się do pozytywnych opinii. Duży plus za kolorowe malowanie. Spore wrażenie robi na mnie dokonywany postęp, co objawia się tym, że widać wyraźnie, iż Twoje kolejne warsztaty będą oczekiwanymi tematami. Pełna aprobata za metodyczne podejście do budowy modeli i konsekwencję w doskonaleniu metod i stosowaniu nowych. Małe zastrzeżenie do spasowania osłony kabiny w tylnej części. Tradycyjnie pytam - co teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Zaglądałem sukcesywnie w miarę postępów prac do warsztatu i z niecierpliwością czekałem na finał, no i jest! Piękny, bardzo dobrze pomalowany, robiący duże wrażenie, po prostu dla mnie bomba Trzy rzeczy tylko rzuciły mnie się w oczy, a mianowicie; lewe koło stoi krzywo i nie na ugięciu, chyba siłowniki klap - są jakby to powiedzieć - "obok" klap i okopcenia, już wcześniej wspomniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Bardzo ładny, gratuluję! ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: TBF-1 Avenger - Academy 1/72 MiG-9 - Amodel 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seine Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Miło popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2012 niebrzydki, ale nad okopceniami to mógł byś jeszcze popracować Dzięki . Chętnie poprawię te okopcenia, co konkretnie radziłbyś w nich zmienić? Niestety usunąć tego co mam już nie dam rady, mogę jedynie coś dodać... Zaglądałem sukcesywnie w miarę postępów prac do warsztatu i z niecierpliwością czekałem na finał, no i jest! Piękny, bardzo dobrze pomalowany, robiący duże wrażenie, po prostu dla mnie bomba Trzy rzeczy tylko rzuciły mnie się w oczy, a mianowicie; lewe koło stoi krzywo i nie na ugięciu, chyba siłowniki klap - są jakby to powiedzieć - "obok" klap i okopcenia, już wcześniej wspomniane. Jeśli chodzi o koła to wynika to prawdopodobnie z tego że nie stal równo na brystolu do fotek, wszystko z nimi ok . Te siłowniki natomiast nijak nie chciały pasować, trzeba by je przerabiać lub zrobić od nowa. Miałem więc do wyboru: przykleić klapy do skrzydeł "obok" siłowników albo przykleić je do siłowników "obok" skrzydeł Radziu, przyłączam się do pozytywnych opinii. Duży plus za kolorowe malowanie. Spore wrażenie robi na mnie dokonywany postęp, co objawia się tym, że widać wyraźnie, iż Twoje kolejne warsztaty będą oczekiwanymi tematami. Pełna aprobata za metodyczne podejście do budowy modeli i konsekwencję w doskonaleniu metod i stosowaniu nowych. Małe zastrzeżenie do spasowania osłony kabiny w tylnej części.Tradycyjnie pytam - co teraz? Staram się jak mogę Co do osłony kabiny to oczywiście masz rację. Co teraz - sam nie wiem, tysiąc pomysłów mam jak zwykle a szafa z nagromadzonymi modelami w pudłach ledwie się domyka . Dziękuję wam za opinie i cieszę się że model się podoba. Bardzo budujące na przyszłość jest to że dużo bardziej doświadczeni "koledzy po fachu" docenili moją pracę. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2012 wolisz pigmenty i aplikację pędzlem czy oleje aerografem? Do tej pory używałem do tego celu tylko pigmentów tamiya, nakładałem je pędzlem. Do poprawy dauntlessa ważne jest dla mnie żeby metoda była bezpieczna i odwracalna na tym etapie ale jestem jak najbardziej też otwarty na nowe techniki, nawet jeśli nie w tym modelu to w kolejnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Piękny czysty model. Jestem pod wrażeniem jakości metalizera i tej kolorowej farby na skrzydłach. Na prawdę mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Bardzo ładny ,było już wspomniane wcześniej -okopcenia ale i tak OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 10 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2012 Dzięki, postaram się poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeP Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 Jeśli chodzi o sposób wykonania poprawek okopceń to Kamil ma z pewnością rację, ale jeśli zdecydujesz się poprawiać (co warto byłoby zrobić) to, proszę Cię, nie przesadź. W wątku warsztatowym wkleiłem kilka zdjęć, na których to widać. Nie są to wyraziste czarne smugi ale raczej większe, ale mniej intensywne plamy za rurami. W okresie żółtych skrzydeł podobno (relacje mechaników) przykładano dużą wagę do utrzymywania samolotów w nienagannym stanie i nie dopuszczano do gromadzenia się osadów wydechowych. A Twój model bardzo mi się podoba. bardzo ładne malowanie na srebrno. Dobrze, że odpuściłeś łosza. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 11 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2012 Staram się poprawić ale nie udaje mi się uzyskać zadowalającego rezultatu. Ciężko się robi poprawki na gotowym modelu, dodatkowo sprawy nie ułatwiają mi te smugi które zrobiłem wcześniej. Ciężka sprawa z tym... Myślałem czy całkiem nie zamalować, żeby wrócić do punktu wyjścia ale teraz strach trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi