Robert Ostrowski Napisano 21 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2013 pozwalam na wolne rozmowy ,nie ma problemu a na temat napoju energetyzujacego tym bardziej. dziad ma nity ale tylko wybiórczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbychm Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 Porównałem z fotkami, na 809 z Krakowa jak i na kilku czechosłowackich i radzieckich są ciemniejsze przebarwienia na tych elementach są bardzo charakterystyczne: Swoją drogą, patrząc na zawartość pudełka, myślałem, że będzie to szybki projekcik. Twój warsztat szybko wyprowadził mnie z błędu. Cóż, modelarstwo i "szybko" to na logikę znaczenia przeciwstawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 22 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2013 Zbychu może to ja nie umiem sklejac dlatego tak idzie . Co do innego odcienia mam jeszcze kilka fotek w MR własnie tego 1217 i tam wyraznie widac że cały "garb" jest w innym kolorze łącznie z tą blachą na na sp zanzaczoną na planie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 Cóż, modelarstwo i "szybko" to na logikę znaczenia przeciwstawne. "Pośpiech wskazany jest przy jedzeniu ze wspólnej miski i łapaniu pcheł" A MiGuś ładnie wychodzi... Miałem gdzieś zdjęcia z 2PLM czarno-białe, i jak znajdę to podeślę Ci, Robercie na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbychm Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 Zbychu może to ja nie umiem sklejac dlatego tak idzie . Co do innego odcienia mam jeszcze kilka fotek w MR własnie tego 1217 i tam wyraznie widac że cały "garb" jest w innym kolorze łącznie z tą blachą na na sp zaznzaczoną na planie . Waść bzdury gadasz wiernie kibicuję i trzymam kciuki Robota idzie jak złoto, a co do "garba", skoro 1217 na fotkach ma przebarwienia w innym kolorze na całości, to nie pozostaje inaczej zrobić na jego miniaturze. Dołączam się też do prośby o fotki z efektów prób na "testerze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 14 Lutego 2013 Share Napisano 14 Lutego 2013 Może kiedyś Edek wyda kolejne Migi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 14 Lutego 2013 Share Napisano 14 Lutego 2013 Czy ten model jest poprawny merytorycznie i czy poziomem bardziej przypomina Edka czy Academy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 14 Lutego 2013 Share Napisano 14 Lutego 2013 Jesli już snuć takie rozwazania, to bardziej edka, acz i tak daleko mu do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 18 Lutego 2013 Autor Share Napisano 18 Lutego 2013 kokpit skonczony ,na całość surfacer 1200, teraz pojdzie preszajding Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 18 Lutego 2013 Share Napisano 18 Lutego 2013 Trzymam oko i ucho na pulsie temu wątku ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Lutego 2013 Autor Share Napisano 20 Lutego 2013 lekki preszajding i SM01 ,luzem elementy w innym odcieniu ,ciężko wyłapac różnicę na fotografii moze jak finalnie pójdzie mat będzie to lepiej widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zepot Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 Wygląda naprawdę fajnie!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 O właśnie, czyli można bez przerysowania. Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Lutego 2013 Autor Share Napisano 20 Lutego 2013 O właśnie, czyli można bez przerysowania. Podoba się Spokojnie Mikus jeszcze nie koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 Cóż, domyślam się, że to nie koniec, niemniej wciąż jest okazja zaprezentować go nie tylko ładnie, ale i prawdziwie. Fotek jest dość sporo, żeby wiedzieć jak wygląda, to w końcu nie samolot z drugiej wojny, gdzie dobrego materiału jest relatywnie niewiele. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 Będziesz zapuszczał w linie jakieś czernidło? A może lepiej pobawić się w polerowanie paneli, jedne mniej inne bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Lutego 2013 Autor Share Napisano 20 Lutego 2013 Leszku zadnego polerowania ,nawet nie wiem czy sie da /super metalic/ ,bedę jeszcze przyciemniał niektóre panele smoke z tamki i oczywiście nie zastapiony łosz ,spod będzie miał maxymalnie upie..lony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 Ładnie ten srebrny kolor wygląda. Bardzo mnie ciekawi jak będzie wyglądał na końcu po wszystkich zabiegach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 Widzę że po raz kolejny pudełeczko po amunicji zdaje egzamin jako podstawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 Dobry przerób masz Robert ja ostatnio za co się nie złapię to katastrofa. Świetnie wygląda ten metalik, prosto na surfa go kładłeś? Będziesz to zabezpieczał jakimś lakierem przed kalkami i łoszem? Pozdro, będę kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Lutego 2013 Autor Share Napisano 20 Lutego 2013 Dzieki Krzychu triadabor koszyczek sie plątał po "studio" dobrze sie sprawdza jako podstawka Radek przerób jak to przerób przy moim czasie wolnym mógł by byc wiekszy ale ja legat jestem ,SMa kładłem na surfacer ,tak prysnę mgiełke glossa z gunze C pod kalki a finalnie dam satynę ,ale jeszcze bedę cieniował bo nie zadawala mnie efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 Czasu to i ja mam od cholery tylko ciężko coś się zebrać ale trzeba nowego aerka wypróbować. Pytam o ten lakier bo zastanawiam się czy po tych wszystkich werniksach nie zrobi się z super metalizera zwykłe sreberko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Lutego 2013 Autor Share Napisano 20 Lutego 2013 Pytam o ten lakier bo zastanawiam się czy po tych wszystkich werniksach nie zrobi się z super metalizera zwykłe sreberko. Ma wygladac jak garnek aluminiowy a teraz jest jak mercedes z salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 A ja mam dwa pytania: 1. Preszajding robiłeś przed nałożeniem metalika czy po? 2. Na lakier bezbarwny ginze C można kłaść olejny wash? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi