Jump to content

E.R.von Schleich i jego maszyna Albatros DV

RH
 Share

Recommended Posts

gallery_10763_793_65858.jpg

PC290534.JPG

No wreszcie po wielu przerwach ( sklejanie innych ciekawych maszyn ) udało mi sie dokończyć model z mojej ulubionej dziedziny- "szmatopłatów ".Zarazem jest to model wieńczący ten rok modelarstwa .

Niestety nie pobiłem rekordu z ubiegłych lat i poprzestałem tylko na 35 sztukach (no cóż starość nie radość )

No ale wracajmy do modelu

Oczywiście jest to model Wingnut Wings w jedyne słusznej skali 1:32 Albatros DV na którym szalał

Eduard Ritter von Schleich Jasta 21, wrzesień 1917.

O samym modelu nie będę sie rozpisywał ,bo już dosyć o nim pojawiło się na witrynach modelarskich jak i czasopismach .Pozostanę

przy fotkach

PC290535.JPG

PC290536%252520-%252520Kopia.JPG

PC290536.JPG

PC290537.JPG

PC290538.JPG

PC290539.JPG

PC290540.JPG

PC290541.JPG

PC290542.JPG

PC290543.JPG

PC290544.JPG

PC290545.JPG

PC290546.JPG

PC290547.JPG

Edited by Guest

Niestety nie pobiłem rekordu z ubiegłych lat i poprzestałem tylko na 35 sztukach
Rozbroił mnie ten tekst , chciałbym 1/3 tego robic w roku Model bardzo ładny i życzę jeszcze więcej i lepszych w 2013 roku

Ja tam się tylko zastanawiam; kiedy Ty śpisz, jesz (oddychasz pewnie w międzyczasie)... no, chyba, że przez sen popełniasz takie cudeńka!

Piękny model świetnie wygląda silnik, drobne detale jak; opaski, ubranko kolektorów, wycieki, zabrudzenia. Czy wystawiasz czasem swoje modele? Jeżeli tak, to kiedy i gdzie w przyszłym roku można będzie pana Ryszarda z modelami zobaczyć?

Piękny model świetnie wygląda silnik, drobne detale jak; opaski, ubranko kolektorów, wycieki, zabrudzenia. Czy wystawiasz czasem swoje modele? Jeżeli tak, to kiedy i gdzie w przyszłym roku można będzie pana Ryszarda z modelami zobaczyć?

Jak dobrze pójdzie to mam zamiar u nas w muzeum AK wystawić modele

,czy ten to nie wiem ,ale na pewno pójdą na pierwszy ogień "sreberka " w barwach brytyjskich (DH 9 i fairey flycatcher) Albatrosa może wystawię jako dioramę bo mam do pomalowania m jeszcze mechanika i autko z epoki

Niestety nie pobiłem rekordu z ubiegłych lat i poprzestałem tylko na 35 sztukach
Rozbroił mnie ten tekst , chciałbym 1/3 tego robic w roku Model bardzo ładny i życzę jeszcze więcej i lepszych w 2013 roku

Ja tam się tylko zastanawiam; kiedy Ty śpisz, jesz (oddychasz pewnie w międzyczasie)... no, chyba, że przez sen popełniasz takie cudeńka!

Praktyka z wojska .Tam doba trwa 26 h