Markuz Napisano 29 Grudnia 2012 Share Napisano 29 Grudnia 2012 Witam. Postanowiłem pomału kończyć dawno zaczęte warsztaty. Na pierwszy ogień poszedł GAZ-AAA w skali 1:48 od UM. Aż wstyd przyznać, ale prace nad modelem ruszyły w listopadzie 2010 roku. W sumie model sklejał się bardzo przyjemnie. Na pace wylądowały dodatki w postaci: żywności z Black Dog, kanister, beczki z zestawu Tamiya "Jerry Can Set", maxim i figuranci z zestawu Tamiya "WWII Russian Infantry & Tank Crew Set". Płot wykonany z balsy, natomiast drzewko i krzaczki z bliżej nieokreślonej roślinki pozyskanej w lesie. Scenka ma przedstawiać pojazd zaopatrzeniowy gdzieś na froncie wschodnim w okresie późnej jesieni. A teraz kilka fotek. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 No i mała sqcha Błota od chole..., a koła/oponu czyściutkie. Powinieneś oblepić je nim trochę. Reszta jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 Oprócz tego niezbyt mi pasuje trawa przechodząca w piasek szczególnie że droga jest wielkim błotniskiem. Ogólnie jednak scenka fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 Scenka wyszła bardzo fajnie. Jedyne co mnie troszkę razi to kontrast między kolorem błotka a suchym piaskiem obok. Przyciemnił bym go trochę brązami. Poza tym wyszło OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 A jak ze składalnością UM w tej skali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 A ja bym ubłocił górne powierzchnie opon z tyłu, bo teraz to wygląda tak, jakby dół pozostał uwalony błockiem, a bieżniki na górze zmyto wodą. Zmatowiłbym też skrzynki z warzywami... Ogólnie podoba się, z piaskiem warto jednak coś pokombinować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 Mi ten "piasek" bardziej wygląda na resztki śniegu w porze roztopów, takie pierwsze wrażenie. Może o to właśnie autorowi chodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 Z czego robiłeś to mokre błoto na podstawce:)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 Bardzo ladna praca . Klamoty na pace swietne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 Model, figurki jak i zaopatrzenie bardzo mi się podoba. Co do zintegrowania z podstawką to koledzy już pisali. Czekam na twoje kolejne prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 30 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2012 Dzięki za opinie. Jeśli chodzi o błotko na kołach to rzeczywiście coś przeoczyłem. Teraz patrząc na zdjęcia myślę, że napisał bym to samo. Oczywiście koła dostaną porcję błota. Natomiast jeśli chodzi o piasek to szczerze powiedziawszy na początku zastanawiałem się o co chodzi. Kolega GeraltofPoland dobrze to ujął. Mi ten "piasek" bardziej wygląda na resztki śniegu w porze roztopów, takie pierwsze wrażenie. Może o to właśnie autorowi chodziło?Dokładnie tak jest. Te jasne plamy to imitacja resztek pierwszego śniegu wykonana z sody kładzionej na wikol. Z czego robiłeś to mokre błoto na podstawce:)? Błoto to klej do terakoty zmieszany z piaskiem do akwarium. tu masz wątek warsztatowy A jak ze składalnością UM w tej skali? Model jest całkiem dobrze spasowany. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 Dokładnie tak jest. Te jasne plamy to imitacja resztek pierwszego śniegu wykonana z sody kładzionej na wikol. W takim razie przepraszam. Stare oczy myślałem,że to piasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 Te jasne plamy to imitacja resztek pierwszego śniegu wykonana z sody kładzionej na wikol. weź może na to jeszcze nasyp grubszej warstwy aby wyglądał jak jakaś zaspa i pomaluj to na biało z aerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 Fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Durant Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 Jestem pod wrażeniem,chodź nie robię dioram ni pojazdów... uważam ze jest ok. Jedyne co moim zdaniem psuje odbiór to te butelki na pace. Jakieś,takie bardzo jaskrawe..nie naturalne.Wszystko jest ładnie stonowane a tu jeb..! Taka zieleń. Mimo to ,moje gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 Tak śmię zauważyć-te butelki muszą być to BIMBER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi