Twitch Napisano 1 Stycznia 2013 Share Napisano 1 Stycznia 2013 Witam wszystkich Pierwszy noworoczny warsztat za który chciałbym podziękować Tomkowi K. bo to model który otrzymałem od niego. Angol... ale co tam coraz bardziej się do niego przyzwyczajam, wieża jeszcze nie złożona czeka w ramkach na swoją kolej koła poskładane i oszlifowane a tymczasem wanna dostała już podkład. Jest prośba do was... jakie farby z Tamiya albo Valleyo Air pasują do angielskiej myśli technologicznej?? no chyba że ktoś mnie przekona na farby z innej firmy?? Ps. staram się cały czas dogadać z tym moim obecnym aparatem ale myślę że już powoli dochodzimy do porozumienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 1 Stycznia 2013 Share Napisano 1 Stycznia 2013 Bardzo fajny model skleiłem dwa nie było większych problemów poza linami holowniczymi które w obu przypadkach połamałem malowałem pactrom ale nie mogę podać numeru bo się starł Natomiast drugi będzie malowany rozjaśniona TAMIYA XF-59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 1 Stycznia 2013 Share Napisano 1 Stycznia 2013 Jest i warsztat, z chęcią popatrzę Janusz na Twoje zmagania . Masz już jakiś plan na kamuflaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 1 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2013 Najprawdopodobniej w Angielskiej zieleni ale na pewno przejęty przez Niemców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 1 Stycznia 2013 Share Napisano 1 Stycznia 2013 Jeżeli już- to chyba nie w angielskiej zieleni- tylko w "mundurku" pustynnym z Afryki. Wtedy hitlerowcy mogli to zdobyć... W "zielonym" Crusadery jeździły na Wyspie. Rownież z PL- ką na pancerzu. Pozdrawiam w Nowym Roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 1 Stycznia 2013 Share Napisano 1 Stycznia 2013 W "zielonym" Crusadery jeździły na Wyspie. Rownież z PL- ką na pancerzu. W zielonym też jeździły, we Francji, Belgii oraz Holandii w 1944, i też z PL-ką na pancerzu. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 1 Stycznia 2013 Share Napisano 1 Stycznia 2013 Witam! Humbrol 30, albo Pactra russian green, albo Lifecolor UA001. Osobiście polecam Lifecolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 1 Stycznia 2013 Share Napisano 1 Stycznia 2013 W "zielonym" Crusadery jeździły na Wyspie. Rownież z PL- ką na pancerzu. W zielonym też jeździły, we Francji, Belgii oraz Holandii w 1944, i też z PL-ką na pancerzu. Pozdrawiam Jacek Zgada się mój imienik ma rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 1 Stycznia 2013 Share Napisano 1 Stycznia 2013 A masz papier na "wrogie przejęcie"??czy s/f będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 1 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2013 A masz papier na "wrogie przejęcie"??czy s/f będzie? Żadnych papierów... taki pomysł po prostu... a czy s/f to nie wiem czy to trafne określenie, nic w tym pojeździe nie zmieniam i będzie malowany pudełkowo... jedyne co to dostanie krzyże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Masz kilka fotek Crusadera na niemieckim wikcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Tyle, że on robi Crusadera AA czyli pelotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Ups, nie zauważyłem dopisku w tytule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 I dwa pierwsze zdjęcia to nie Crusader, tylko A13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 I dwa pierwsze zdjęcia to nie Crusader, tylko A13 Nie bij!-tłumacz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 No i tu widać moją aliancką niewiedzę Ech, chciałem dobrze, a wyszło jak wyszło Wracam do swoich niemiaszków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Sorry! Ja też nie doczytałem, że to ma być AA- oczywiście, że jeździły takie po inwazji w "zielonym" Zmyliło mnie oznaczenie "III"... Tak czy owak- Nowy Rok człowiekowi służy- na oczy... Dzięki, Panowie, za zwrócenie uwagi! Niezależnie od wersji- trzeba w modelu zmienić przednie błotniki. Te, które są w zestawie (nie wiedzieć dlaczego) wzorowane są na egzemplarzu muzealnym, któremu dorobiono do celów ekspozycyjnych jakieś dziwadła... No i kalkomanie do polskiego AA zawierają niewłaściwy krój numeru ewidencyjnego. Z samego sklejania będziesz zadowolony- jako i ja byłem. A do Niemiaszków zawsze zdążysz wrócić! Sama radość- taki płodozmian! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Lufy organizujesz z RB czy zestawowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 2 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2013 Lufy organizujesz z RB czy zestawowe? No przydałoby się ją wymienić bo do rewelacyjnych nie należy... zobaczymy do wypłaty jeszcze mi troszkę czasu zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saty Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 Zasiadam do kibicowania. Lubię jak Ci od nudnych niemieckich produkcji zaczynają robić coś fajnego Niezależnie od wersji- trzeba w modelu zmienić przednie błotniki. Będziesz przerabiał? Chętnie zobaczę jakiego rodzaju to są zmiany (coś się leniwy robię w nowym roku, nie chce mi się szukać po materiałach źródłowych ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 Na tej fotce, można sobie skonfrontować wygląd błotników oryginału i modelu; przeróbka polega na obniżeniu profilu błotnika- trzeba ok 1,5 mm ściąć z góry i uzupełnic tę powierzchnię kawałkiem płytki polistyrenowej (blaszki?)... No i trzeba uzupełnić nity... Np. Tak: Zdjęcia z serwisu z serwisu http://www.ww2incolor.com/britain tylko do użytku w/w wątku! Jest jeszcze parę przeróbek- zachęcam do studiowania zdjęć oryginałów! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 15 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2013 Witam wszystkich... pora na aktualizację. Dzisiaj dotarła farba Tamiya XF-74 Olive Drab (JGSDF) delikatnie ją rozjaśniłem Tamiya XF-60 Dark Yellow. Modela na razie prezentuje się jak na zdjęciach (które nadal mi się wydają że mogły by być lepsze) Wieżyczka jest w sześciu częściach a to tylko dla tego żebym miał idealny dostęp do wnętrza... jak bym ją złożył w całość byłby spory problem w malowaniu detali. No i czas na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 No i fajnie ,dawaj rozjaśnienia na środkach paneli ,tylko mocno farbe rozcieńcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Porozjaśniaj trochę jak pisze Robert bo się pogubisz przy następnych zabiegach . Działaj dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Jak mówią chłopaki - śmielej z tymi rozjaśnieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi