szarymouse Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Po długiej batalii udało mi się coś z tego wyciągnąć. Niestety wyszło coś zupełnie innego niż oczekiwałem. Malowany według własnego pomysłu. Pozdrawiam i zapraszam do oglądania i komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 (edytowane) Witam . Model zacny , naprawdę super . pozdrawiam Edytowane 2 Stycznia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 No dobra, co robią metalowe obicia na gumowych elementach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Nie wiem co znaczy wg. wlasnego pomyslu ale mi się podoba... oprocz spodu a dokladniej tych "pasow" za silnikami. Merytorycznie pewnie legniesz ale przynajmniej efektownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Można spojrzeć na to z innej strony , guma się już tak z tarła że doszła do blach i z tego powodu takie z użycie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Jak się guma zapewniająca bezpieczeństwo w locie (system przeciw oblodzeniowy) mogła się zużyć? Nie wypisujcie bzdur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Istna riposta nie pozbieram się ,to wyobraz sobię że wleciał w klucz kaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Wyobrażam sobie że nie masz świadomości po pierwsze jak wygląda i działa ten system w B-17 po drugie, niechce mi się odpowiadać na taką bzdurę....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 2 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2013 Panowie spokój... Dziękuje za komentarze damian i wojt. Moses możesz powiedzieć które elementy są gumowe...? Teraz to popisałem się niewiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Czarne krawędzie na skrzydłach i usterzeniach Gdyby nie to było by fajnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 2 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2013 Wielkie dzięki! Nie miałem o tym pojęcia:) Ale już tak mam że wszystko musi być oskrobane i ubrudzone:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Istna riposta nie pozbieram się ,to wyobraz sobię że wleciał w klucz kaczek Ta "guma" to bardziej taki podłużny balon, który napełniał się powietrzem - zwiększał zatem objętość i dzięki temu kruszy się powstający na jego powierzchni lód. A takowy jest nie pożądany jeśli chcemy w miarę bezpiecznie dolecieć. Zatem żadne opowieści o wycieraniu się gumy czy stadzie kaczek nie mają tutaj miejsca. O co niby się by ta guma miała wytrzeć? I który samolot przetrwałby przelot przez stado kaczek? Model napewno ma plus ze względu na tematykę. Sporo ludzi deklarowało jego wykonanie po tym jak się ukazał jednak galerii jak na lekarstwo. Merytorycznie raczej tak jak koledzy wspomnieli, z resztą ten egzemplarz dosyć dobrze powinien być udokumentowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Wielkie dzięki! Nie miałem o tym pojęcia:) Ale już tak mam że wszystko musi być oskrobane i ubrudzone:) Nie pitol tylko pędzel w dłoń i to poprawiaj bo kuje w oczy. Slash, jak co poniektórzy twierdzą że Tutek przeżył by spotkanie z drzewem to przecie jasnym jest że forteca przeżyje spotkanie z kaczkami bez instynktu samozachowawczego ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Tak brzozy z trotylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 2 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2013 Oj B-17 potrafi naprawde wiele przetrwać. Opowieści o tej maszynie są niesamowite, gdzie wraca z metrowymi dziurami i jednym działającym silnikiem do bazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Model całkiem przyjemny i cieszy oko (oczywiście pomijając te zacieki za silnikami) bo rzadko ludziska pokazują B-17. Coś więcej trudno powiedzieć, bo brakuje zbliżeń, a na planach ogólnych tak wielkiego samolotu detale się zacierają. Opowieści o tej maszynie są niesamowite No właśnie. A może wiesz coś na temat tej konkretnej maszyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 albo z prawie odciętym ogonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 Legendy legendami. Na ilość wykonanych lotów tymi samolotami raczej niewielki procent kończył się tak spektakularnie. Nikt też nie powiedział, że inne typy samolotów nie zaliczył podobnych akcji. Lot z jednym silnikiem to chyba bardziej dla podtrzymania pracy alternatora i ciśnienia w instalacji hydraulicznej bo już łatwiej byłoby tym samolotem lecieć bez żadnego silnika Banny, Nine o nine ma się dobrze i lata po dziś dzień radując takich zboczuchów jak my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 Ogólny odbiór pozytywny. Ale jednak nie ustrzegłeś się błędów w malowaniu. Pewnie nie przeglądnąłeś dokładnie sieci i nie pooglądałeś sobie jak wyglądały B-17 po wykonaniu kilku lotow bojowych. Były tak okopcone i wręcz obrzygane że się w pale nie mieści. Ale zawsze wychodzi kolejna nauka na przyszłość... Gratuluję wykonania tego samolociska gdyż mam go także na składzie ale nie nabrałem jeszcze odwagi na jego popełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 Banny, Nine o nine ma się dobrze i lata po dziś dzień radując takich zboczuchów jak my Hej! to chyba nie jest oryginalny "Nine o nine" tylko samolot, który nie załapał się już na wojnę i służył do testów z bronią atomową. Po odstaniu kilku lat na pustyni, remoncie itp. lata w malowaniu "Nine o nine". Tak mi się przynajmniej wydaje bo jakoś 10 lat temu był w Skrzydlatej artykuł na jego temat (oraz B-24 All American). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi