r.kalkowski Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Pokład lotniczy wymiata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 bajera więcej się nie da napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 O kurza twarz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2013 Nawet przyjemnie się to sklejało . Szkoda, że kratownice będą słabo widoczne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Dla zainteresowanych, pojawił się w sprzedaży zestaw blach FH 350018 1/350 cena ok. 350zł ( z transportem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Cytując klasyka z bajek WB: Kurza Melodia EDIT: Ślepnę na starość Dopiero teraz się zorientowałem, że przegapiłem ten temat wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 2 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2013 Miał ktoś z Was kontakt z drewnianymi pokładami firmy - Hunter? Miał w rękach, czytał opinie? Jakość, grubość, ogólne wykonanie? Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Miał ktoś z Was kontakt z drewnianymi pokładami firmy - Hunter? Miał w rękach, czytał opinie? Jakość, grubość, ogólne wykonanie? Warto? W skali 1/700 mają dobre opinie.Ja jakoś osobiście nie używałem ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Kolego Rhayader, ostatnio wypatrzyłem, że na innym forum jest Twoja relacja z budowy H.M.S. Warspite A czemu tu nie dałeś warsztatu, ładnie to tak Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 Poszukuje samolotów IJN w 350, może coś Tobie wpadło w "oaka" lub kolegom. Przepraszam ze w twoim wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 12 Lipca 2013 Autor Share Napisano 12 Lipca 2013 Na jaki okręt? Na lotniskowiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 Do Yamato, mam zestaw IJN Aircraft Set II Seaplane /Rainbow Rb3517/ Trzy ładne blaszki Powoli coś się zbiera. Dawno na forum nie było słychać nic od Wallace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 27 Lipca 2013 Autor Share Napisano 27 Lipca 2013 Jeśli chodzi Ci o pokładowe na krążowniki/pancerniki, to PitRoad robił jakieś gotowce, chyba z metalu. Są jeszcze plastiki Fujimi, ale w jakiejś chorej cenie, chyba ~~30$ za 3 sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Są jeszcze plastiki Fujimi, ale w jakiejś chorej cenie, chyba ~~30$ za 3 sztuki. Taaa, widziałem te z Fujimi. Cena troszkę zniechęcająca, kiedyś Wallace dał mi namiary na te gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 2 Września 2013 Autor Share Napisano 2 Września 2013 Zmiany, zmiany, zmiany... Co prawda jeszcze nie odciąłem spodu, ale ostatnia decyzja to postawienie go na wodzie. Zmianie ulegnie też sposób montażu. A15 to faktycznie - I36, I13 to A17, a podpory trudno powiedzieć, ale z pewnością nie te numerki ze zdjęcia. Mam też wrażenie, że nie wszystko jest w instrukcji. Aby więc nie obudzić się z ręką w nocniku, że jakiś element już poszlifowany/pomalowany, a tu trzeba oś zmienić/dokleić, postanowiłem zrobić co się da z metaloplastyki i ogarnąć to co zostanie. Pierwsze poszły katapulty Całość zamknę po pomalowaniu wnętrza. Zacząłem zamieniać pomosty na metalowe, ale nie wiem czy ma to sens. Te tamiyowskie są całkiem nieźle wykonane. Nie wiem czy pomalowaniu będzie jakaś różnica, a może nawet te metalowe będą się prezentowały gorzej ze względu na błędy w montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Może głupie pytanie, ale jak zaginasz długie ażurowe elementy typu katapulty albo żurawie? ZagInarka do fototrawionek jakaś konkretna, suwmiarka czy inne patenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 3 Września 2013 Share Napisano 3 Września 2013 Zmiany, zmiany, zmiany... Co prawda jeszcze nie odciąłem spodu, ale ostatnia decyzja to postawienie go na wodzie. Zmianie ulegnie też sposób montażu. Yess!! Będzie piękna dioramka tylko załogę będziesz musiał jeszcze dodać. Norts Star Model za jakiś czas wypuści piekne żywiczne figurki marynarzy IJN w 350. Na razie są tylko statyczne postacie: http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=16&t=153708 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 3 Września 2013 Autor Share Napisano 3 Września 2013 ale jak zaginasz długie ażurowe elementy typu katapulty albo żurawieA to różnie. Te konkretnie, to chyba w palcach To dość miękkie blaszki i dobrze nacięte, właściwie same się zginają. Najczęściej próbuję zaginać przy pomocy różnych penset, dopiero jak nie idzie to wyciągam zaginarkę. kupiłem taka jak TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 3 Września 2013 Share Napisano 3 Września 2013 Dobry patent Ale zaginarka z zawiasu mnie urzekła, poużywam takiej póki co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 15 Września 2013 Autor Share Napisano 15 Września 2013 Powoli do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 21 Września 2013 Autor Share Napisano 21 Września 2013 Wyfasowałem podstawkę Zastanawiam się czy Mayi też nie postawić na wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Września 2013 Share Napisano 21 Września 2013 Jak zasmakujesz w wodzie, to wszystko zrobisz w wodzie ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 21 Września 2013 Autor Share Napisano 21 Września 2013 Może to być Tylko to miejsce...to zajmuje więcej miejsca... No i woda. Zdecydowanie lepiej jest postawić model na podstawce niż na kiepskiej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Września 2013 Share Napisano 21 Września 2013 Woda to wyzwanie. Woda to zupełnie inny żywioł. Mam parę modeli w 700 i myślę, że kiedyś wszystkie wylądują w wodzie ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 21 Września 2013 Autor Share Napisano 21 Września 2013 To dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi