Erolek Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 Zdecydowanie za długo zeszło mi nad tym projektem. Kilka danych technicznych: Land Rover 109 FFR 1/24 z zestawu Italeri plus trochę wkładu własnego. Figurki - jako baza żywiczne odlewy Kit Form Services. Karabiny SLR -odlew własny, przeróbki z Green Stuffu Kot - wymęczony z Magic Sculpa. Dioramka - wystrugana z gipsu sztukatorskiego. Malowane farbami Tamiya i Citadel Scenka z lekkim przymrużeniem oka przedstawia dwóch spadochroniarzy z 2 PARA podczas patrolu w Irlandii Północnej gdzieś w połowie lat 80-tych. Gwoli wyjaśnienia - "Norn Iron" to slangowe określenie Irlandii Północnej. LAta 80-te to szczyt "The Troubles" czyli zamieszki między republikanami a lojalistami (przy czym przekornie postanowiłem całą polityczną otoczkę konfliktu odstawić na bok i zabawić się konwencją). Zainspirowało mnie oryginalne zdjęcie gdzie na murze wymalowane były inwektywy wymierzone w 2 PARA i Scots Guards. Reszta to moja luźna interpretacja. Koniec gadania - czas na obrazki: Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 Kot liżący jajka najlepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 Pkmysl nietypowy, ale wykonanie bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 Rzeczywiscie, kot jest rewelacyjny. Scenka super. Ale mam pytanie laika - czy w szczytowym okresie "The Troubles" takie kabriolety nieopancerzone w ogole byly tam uzywane? Skoro cale serie wozow bojowych byly przerabiane na miejscu/produkowane tylko na potrzeby tego konfliktu? Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2013 Byly - glownie do patroli w terenie. Mam kilka fotek nieopancerzonych 109 ze spadochroniarzami na pokladzie. Czesto byly tez usuwane drzwi, za to worki z piaskiem na budzie byly czestym widokiem. Glownie bardziej jako ochrona przed IED, niz przed bezposrednim ostrzalem. Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 mi się nie mieści w głowie taka "prowokacja" sprayem, ale modelarsko się podoba, szczególnie figurki. kot git! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 Obserwując fotki na fejsie domyślałem się, że to będzie "na północ od Dublina". Eryk - kot miażdży. Genialny pomysł i super wykonanie. Cała dioramka wygląda zacnie. Mam nadzieję zobaczyć ją na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 Hej.Scena klimatyczna,kot wymiata,pojazd sie podoba chociaz bardziej kojarzy mi sie dopancerzony Land Rover w N.I.Calosc na duzy plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 10 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2013 mi się nie mieści w głowie taka "prowokacja" sprayem,[...] Dlatego też na samym początku napisałem, że scenka jest z przymrużeniem oka i to tylko zabawa konwencją. Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Stycznia 2013 Share Napisano 11 Stycznia 2013 Erolek, świetny pomysł na dioramkę. Bardo mi się podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi