Skocz do zawartości

Su-22 nb-3305 Powidz, Master Craft 1/72

bartek532

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Wiem, że ciężko jakoś to poprawić, ale chociaż wycięcie koła dużo da i będzie to wyglądało bardziej przyzwoicie. Przymierzam do zrobienia kilku Suk, m.in. Czarnego Dzika tak więc będę śledził Twoje zmagania:)

ale ponieważ to skala 1/72 to za dużo nie zdziałam.

A czemu tak piszesz? Skala 1/72 pozwala na wiele, jeśli tylko sam będziesz chciał. Niby większe modele pozwalają zrobić wszystko lepiej, ale to od autora zależy jak sobie poradzi. W 72 znajdziesz naprawdę wiele przykładów dobrze zdetalowanych modeli - rzuć okiem choćby np. na Herculesa Darka1614, RWD Jarka38, Łosia Ipkinnsa czy Halifaxa hadzi'ego (i szereg innych)

To co powinieneś uczynić w miarę szybko, to także przestawić się na aerograf - będzie skok jakościowy, a choćby Twój Phantom aż woła o aerka.

Pozdrawiam - Mikołaj

To odlewy żywiczne ( klony ale nie wiem jakiej firmy) które dostałem od znajomego modelarza. mam tylko jeden zestaw z przeznaczeniem na Um3K. Bilkowe koła jak się wstawi w nie dekle z blaszek parta też ładnie wyglądają.

Wiem, że ciężko jakoś to poprawić, ale chociaż wycięcie koła dużo da i będzie to wyglądało bardziej przyzwoicie. Przymierzam do zrobienia kilku Suk, m.in. Czarnego Dzika tak więc będę śledził Twoje zmagania:)

Koła raczej nie będę wycinał, ale będę chciał upodobnić goleń do tej z zestawu bilkowego. Tak w ogóle to w najbliższym czasie również przymierzam się do zrobienia wersji UM-3K i myślę też o Czarnej 305.

To co powinieneś uczynić w miarę szybko, to także przestawić się na aerograf - będzie skok jakościowy, a choćby Twój Phantom aż woła o aerka.

W tym roku chcę zakupić jakieś aero ale nie wiem czy budżet pozwoli, ale tak czy inaczej muszę kupić aero bo mam Mig-a 1/48, a z pędzlem nawet do niego nie podejdę, po za tym planuję więcej modeli 1/48.

Skoro został poruszony temat aero to ile trzeba by wyłożyć na taki cały zestaw dla zaczynającego na aero, bo jestem w tym temacie zielony.

• 2 weeks later...
  • 3 months later...

Witam, po krótkiej przerwie powracam do klejenia Su-22. Ale tak to jest jak się zaczyna kolejny model a nie skończyło się innych. Na dzień dzisiejszy jest położona pierwsza warstwa kamuflażu na całym poszyciu samolotu.

vdq8.jpg

ksbu.jpg

sxo1.jpg

dhf0.jpg

• 2 months later...
  • 1 month later...