Banny Napisano 23 Lutego 2013 Share Napisano 23 Lutego 2013 Łatwiejsze w pracy by było najpierw oszlifować i przygotować kadłub, a dopiero później wklieć skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 23 Lutego 2013 Autor Share Napisano 23 Lutego 2013 O tym nie pomyślałem, ale z drugiej strony kilka suczek za sobą mam więc się przyzwyczaiłem, ale przy następnej suczce zrobię tak jak mówisz, a następna już niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 24 Lutego 2013 Autor Share Napisano 24 Lutego 2013 Nad przednim goleniem jeszcze pracuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Liczę, że praca obejmuje modyfikacje przedniej goleni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Słowo "goleń" w języku polskim jest rodzaju żeńskiego i odmienia się "pracuję nad przednią golenią" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 25 Lutego 2013 Autor Share Napisano 25 Lutego 2013 Liczę, że praca obejmuje modyfikacje przedniej goleni ? Masz rację, modyfikuje przednią goleń, ale ponieważ to skala 1/72 to za dużo nie zdziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 Wiem, że ciężko jakoś to poprawić, ale chociaż wycięcie koła dużo da i będzie to wyglądało bardziej przyzwoicie. Przymierzam do zrobienia kilku Suk, m.in. Czarnego Dzika tak więc będę śledził Twoje zmagania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 ale ponieważ to skala 1/72 to za dużo nie zdziałam. A czemu tak piszesz? Skala 1/72 pozwala na wiele, jeśli tylko sam będziesz chciał. Niby większe modele pozwalają zrobić wszystko lepiej, ale to od autora zależy jak sobie poradzi. W 72 znajdziesz naprawdę wiele przykładów dobrze zdetalowanych modeli - rzuć okiem choćby np. na Herculesa Darka1614, RWD Jarka38, Łosia Ipkinnsa czy Halifaxa hadzi'ego (i szereg innych) To co powinieneś uczynić w miarę szybko, to także przestawić się na aerograf - będzie skok jakościowy, a choćby Twój Phantom aż woła o aerka. Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 Oddzielone koło od widelca przedniego z bilkowego zestawu( w środku) - piłką wycięte i obrobione. Po prawej żywiczne koła do su-22, po lewej...mastercraft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 Leszku, odlewasz takie zestawy czy też jest to kupny produkt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 To odlewy żywiczne ( klony ale nie wiem jakiej firmy) które dostałem od znajomego modelarza. mam tylko jeden zestaw z przeznaczeniem na Um3K. Bilkowe koła jak się wstawi w nie dekle z blaszek parta też ładnie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 26 Lutego 2013 Autor Share Napisano 26 Lutego 2013 Wiem, że ciężko jakoś to poprawić, ale chociaż wycięcie koła dużo da i będzie to wyglądało bardziej przyzwoicie. Przymierzam do zrobienia kilku Suk, m.in. Czarnego Dzika tak więc będę śledził Twoje zmagania:) Koła raczej nie będę wycinał, ale będę chciał upodobnić goleń do tej z zestawu bilkowego. Tak w ogóle to w najbliższym czasie również przymierzam się do zrobienia wersji UM-3K i myślę też o Czarnej 305. To co powinieneś uczynić w miarę szybko, to także przestawić się na aerograf - będzie skok jakościowy, a choćby Twój Phantom aż woła o aerka. W tym roku chcę zakupić jakieś aero ale nie wiem czy budżet pozwoli, ale tak czy inaczej muszę kupić aero bo mam Mig-a 1/48, a z pędzlem nawet do niego nie podejdę, po za tym planuję więcej modeli 1/48. Skoro został poruszony temat aero to ile trzeba by wyłożyć na taki cały zestaw dla zaczynającego na aero, bo jestem w tym temacie zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 Skoro został poruszony temat aero to ile trzeba by wyłożyć na taki cały zestaw dla zaczynającego na aero, bo jestem w tym temacie zielony. viewtopic.php?f=40&t=981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 wersja droższa : aero za 50 zł /piwata/ sprezarka ze zbiornikiem ok 300 tansza :aero za 50 ,sprezarka z lodowki ok 20zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 2 Marca 2013 Autor Share Napisano 2 Marca 2013 Dysza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 15 Marca 2013 Autor Share Napisano 15 Marca 2013 Skończyłem szlifować samolot i zrobiłem próbę malowania, na dzień dzisiejszy wygląda to tak. W weekend będę starał się, aby pracę przy Su poszły dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 29 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2013 Witam, po krótkiej przerwie powracam do klejenia Su-22. Ale tak to jest jak się zaczyna kolejny model a nie skończyło się innych. Na dzień dzisiejszy jest położona pierwsza warstwa kamuflażu na całym poszyciu samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 18 Września 2013 Autor Share Napisano 18 Września 2013 Witam. Jak widac na zdjęciach, prace nad Su posunęły się do przodu i zbliżają się powoli do końca, jeszcze kilka rzeczy i będzie można kłaśc kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 18 Września 2013 Share Napisano 18 Września 2013 Ciekawe te stare kamo, jak dorwę jeszcze jeden model w 48 to sobie takiego trzepnę. Taką uwagę bym miał jedynie do aluminiowych powierzchni przed silnikiem, są za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 18 Września 2013 Autor Share Napisano 18 Września 2013 Taką uwagę bym miał jedynie do aluminiowych powierzchni przed silnikiem, są za duże. Chodzi o to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Dokładnie o ten element, on jest węższy nie tak szeroki jak u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 19 Września 2013 Autor Share Napisano 19 Września 2013 Fakt jest trochę za szeroka, ale raczej nie będe już tego poprawiał. Przy następnym Su-22 napewno bedzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 7 Listopada 2013 Autor Share Napisano 7 Listopada 2013 Witam Model skończony, narazie wstawiam jedno zdjęcie. Wieczorem lub jutro powinna ukazać się galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Zbiorniki na górnych powierzchniach powinny nosić kamuflaż. Poza tym zapowiada się przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Zapowiada się ciekawie Mam do tego malowania kalki i materiały, zastanawiałem się czy nie zrobić go w 1/48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi