Keisyzrk Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Co się stało z zewnętrznymi kołami jezdnymi, na co wklejałeś piasty do otworów ?? Popsułeś koła kolego Włazy przednie niestety musza tak pozostac, bo dośc solidnie siedzą Z pomącą przy rozklejaniu może przyjść benzyna do zapalniczek. Pędzelkiem podlewaj miejsce łączenia elementów, czasem łatwo puszcza czasem trzeba pomóc lub podlewać więcej a jak nie da rady to zostawić w spokoju i wyciągnąć wnioski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2013 Koła celowo zakleiłem, bo mnie te otwory drażniły i moim zdaniem tak ciekawiej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Koła celowo zakleiłem, bo mnie te otwory drażniły i moim zdaniem tak ciekawiej wygląda. Oczywiście to jest Twoj model i możesz robić z nim co chcesz, ale nie dziw się jak dostaniesz kilka bezlitośnie ironicznych komentarzy po tej wypowiedzi to jest jednak forum modelarskie i rzecz polega na tym żeby odwzorować oryginalny wygląd pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Ja wysiadam. Cześć, powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bigtank Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Hehe, z tymi kołami faktycznie całkiem inaczej wygląda ............ Na pewno ciekawiej .. A kamuflaż jaki będzie.. Polecam japoński - akurat się nad takim męczę calkiem serio . Wygląda całkiem fajnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2013 Oczywiście to jest Twoj model i możesz robić z nim co chcesz, ale nie dziw się jak dostaniesz kilka bezlitośnie ironicznych komentarzy po tej wypowiedzi to jest jednak forum modelarskie i rzecz polega na tym żeby odwzorować oryginalny wygląd pojazdu Zgadzam sie z tobą w pełni, ale tutaj nie mogłem zdzierżyć tych otworów, bo miałem wrażenie, że czegoś tam brakuje. Mam nadzieje, że mi wybaczycie ten jedyny błąd jakiego sie celowo dopuściłem ;) A zaślepione koła chyba, aż tak nie wpłyneły negatywnie na wygląd. Jesli chodzi o malunek, to pierw całego prysne na czarno, a później pędzlem bede nanosił barwe. Zastanawiam sie nad standardowym szaro-stalowym, lub pustynnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Stycznia 2013 Share Napisano 29 Stycznia 2013 Ja wysiadam. Cześć, powodzenia. Ja także. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 29 Stycznia 2013 Share Napisano 29 Stycznia 2013 Otwór w lufie też zaślep bo tez jest tam dziura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur1 Napisano 2 Lutego 2013 Share Napisano 2 Lutego 2013 Witam serdecznie. Obserwując Twoje modelowanie tygryska z stajni Zviezda moge powiedziec jedno - ładnie . Starasz sie wykonać model najlepiej na ile pozwala to zestaw Zviezdy praca jest czysta dokładna (szpachlowanie szlifowanie itp. triki modelarskie) OCENA INNYCH NIE ZAWSZE JEST OBIEKTYWNA SAM MUSISZ WIEDZIEC CZY ZROBIŁES COŚ OK CZY POPSUŁEŚMUSISZ DZIAŁAJ ZGODNIE Z WŁASNYM SUMIENIEM I MATERJAŁAMI KTÓRE ZGROMADZIŁEŚ NA TEMAT DANEGO POJAZDU. Krytykować jest łatwo być wychwalanym gorzej .Pracuj tak dalej , wyciągaj wnioski tylko z INSPIRUJĄCYCH DO DALSZEJ PRACY uwag a będzie dobrze . Na moje masz 10 pkt. na 10 . By być dobrym modelarzem potrzeba dużo doświadczenia i cierpliwości . Ja sam kleję modele broni pancernej (od 18 lat) a co dziwne uczę sie cały czas i stwierdzam że do pięt nie sięgam innym modelarzą . Pozdrawiam Artur1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 3 Lutego 2013 Autor Share Napisano 3 Lutego 2013 Własnie jestem w trakcie malowania I musze przyznac, że jestem zadowolony. Jak ukoncze, to wrzuce zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teusz Napisano 4 Lutego 2013 Share Napisano 4 Lutego 2013 Jakie malowanie wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 4 Lutego 2013 Autor Share Napisano 4 Lutego 2013 Szaro stalowe z przybrudzeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teusz Napisano 4 Lutego 2013 Share Napisano 4 Lutego 2013 Czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 4 Lutego 2013 Share Napisano 4 Lutego 2013 Szaro stalowe z przybrudzeniami Mam się spodziewać czołgu z amelinio'm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 4 Lutego 2013 Autor Share Napisano 4 Lutego 2013 Nie nic z tych rzeczy To będzie ciemna przybrudzona stal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 4 Lutego 2013 Share Napisano 4 Lutego 2013 ... Wsiadłeś z powrotem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 4 Lutego 2013 Share Napisano 4 Lutego 2013 ... Wsiadłeś z powrotem ? A gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 4 Lutego 2013 Share Napisano 4 Lutego 2013 Podoba mi się nawet ten tank , no może trochę żeś za mocno ruszył kolegom ciśnienie z tymi kołami ale przejdzie im Maluj raczej na piaskowy i za mocno nie szalej z eksploatacją jak się nie zniechęcisz po 3 modelu to będziesz kleił bo jak na pierwszy model dość ładnie go poskładałeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Lutego 2013 Share Napisano 4 Lutego 2013 Napiszę ci tak koledzy mają rację otwory filtrow powinenieś zrobić lufe ckmu też rozwiercić, to pieredoły ale naprawdę dają bardzo duzo modelowi , lufe rozwierc igła lekarską kosztuje 10 groszy , natomiast filtry od biedy zrobisz skalpelem 11 jak na 1 raz to wystarczy . co do kół dałeś ciała na całej lini skopałes całą swoją robotę model wygląeda teraz jak chińska zabawka . Moim zdaniem cały irok tego czolgu ucierpi z powodu tych koł ,odklej to jesli możesz . co do malowania to jesli malujesz pędzlem darój sobie panzergrau , żeby wyglądal dobrze musi byc porządnie wycieniowany a tego bez aero niezrobisz , w brudzenie tez sie nie baw jesli nierobiłes tego wcześniej , sprobój washa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 4 Lutego 2013 Share Napisano 4 Lutego 2013 no może trochę żeś za mocno ruszył kolegom ciśnienie z tymi kołami ale przejdzie im forumisie nie zapominają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 no może trochę żeś za mocno ruszył kolegom ciśnienie z tymi kołami ale przejdzie im forumisie nie zapominają Tomek jak zwykle dobrze prawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 5 Lutego 2013 Autor Share Napisano 5 Lutego 2013 Wysłuchałem głosu forumowego i zrobiłem koła jak należy Daje jedną fote, przedstawiającą barwe. Zdjecie troche z dupy, bo w rzeczywistosci lepiej widac przybrudzenia kurzem itp ;) Czekam jeszcze na trzy farbki, które zamówiłem i mysle ze w tym tygodniu skoncze Model jest w pelni malowany pedzlami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 Jeżeli poprawiłeś koła to chyba jednak wybaczą. A jak na malowanie pędzlem to jak dla mnie wygląda bardzo dobrze. Sam maluję aero i nie wyobrażam sobie malowania pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 5 Lutego 2013 Autor Share Napisano 5 Lutego 2013 Sporo czytałem o malowaniu pedzlami ;) Fakt ze to wolna praca, ale sprawiająca satysfakcje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 No jak na pędzel nieźle wygląda, dawaj dalej k: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi