p_bladek Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Witam. Po długiej zabawie z tym modelikiem, mogę uznać go za skończony, strugam co prawda podstawe pod niego z gablota ale to dopiero przedstawie jak skończę. Model sklejało sie cieniutko, mimo że tak naprawde jest to to samo co Revell, w/w jest o niebo lepszy. Italerka ma część lini wypukłych, część wklęsłych (wypukłe przeryłem) revell tylko wklęsłe. Widać w nim zużycie form. Mimo że się starałem jak mogłem nie udało mi się zlicowac górnych szyb. Sklejałem wczesniej revella i z tym problemu nie było ;). Detalami tez nie grzeszy, większość dorabiałem samodzielnie. Posiłkowałem sie blachami Edka do innej wersji i elementami do złożenia ogona firmy Wolfpack. Pochlastana komora silnika i sam silnik to własna robota. Poprawiłem oświetlenie, przerobiłem wirnik główny na wersję złożoną. Całośc widac na zdjęciach. Jak tylko skończe gablote zamieszcze resztę. Edytowane 19 Kwietnia 2023 przez p_bladek Zmiana zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 Fajny smigalczek Przemo Ci wyszedł . Pierwsze skojarzenia jak spojrzalem na foty :uszy po sobie i podwinienty ogon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 Piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 Przemek bardzo ładny wiatrak, tylko żeś strzelił fatalnego babola! na górze znaki przynależności są malowane czubkiem gwiazdy do przodu. Zgodnie z zasadą prowadzącego sztandaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 20 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2013 To prawda, to jest reguła, ale od kazdej reguły sa wyjątki jako ciekawostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 Bo na tej środkowej latał pilot francuskiego pochodzenia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 Jako fan "wiatraków" powiem: EXTRA !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 (edytowane) na górze znaki przynależności są malowane czubkiem gwiazdy do przodu. Zgodnie z zasadą prowadzącego sztandaru. To prawda, to jest reguła, ale od kazdej reguły sa wyjątki Bo na tej środkowej latał pilot francuskiego pochodzenia ;) Reasumując, znaczy się, że te wiatraki z "czubkiem" do przodu to ofensywne są, natomiast te z czubkiem do tyłu służą tylko do odwrotu i ewentualnie ewakuacji? To ma sens... A tak już na poważnie to fajny bardzo fajny ten wiatrak. P.S. Przemek a dasz radę zrobić fotkę od du..y strony, znaczy się tego złożonego ogona? Ciekawi mnie jak ta żywica się prezentuje. Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 Ładniuni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Durant Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 Konkretny produkt, na najwyższym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 21 Stycznia 2013 Share Napisano 21 Stycznia 2013 Ładny, bardzo ładny, ale.... ...żartowałem, Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 21 Stycznia 2013 Share Napisano 21 Stycznia 2013 Bardzo mi się model podoba . A z tą gwiazdą mówi się trudno, na wygląd modelu nie wpływa. Pomylić się można. Zauważcie, że u nas w skali 1:1 od dwudziestu lat na wszystkich latadłach się z malowaniem szachownicy mylą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 21 Stycznia 2013 Share Napisano 21 Stycznia 2013 Bardzo mi się podoba ten model. Fajnie pomalowany, a szczególne uznanie za własne przeróbki. Widać, że wkład pracy był spory. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2013 Dzieki panowie, fotke od ogona zrobie jak bede miał mpodstawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2013 Porcja obiecanych zdjęć z podstawką, zdjecia ogona jutro ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 Widziałem na Fiescie ,jest piekny znacznie lepszy jak na fotkach pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 Piękny model. Też takiego pragnę popełnić w 1:72 - w malowaniu z Saratogi właśnie. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Świetna robota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 10 Maja 2014 Autor Share Napisano 10 Maja 2014 Dzięki wszystkim. A co tam pochwalę się http://www.italeri.com/news_scheda.asp?idNews=300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 no ładnie, głośno o Tobie u makaroniarskich modelarzy będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tata1963 Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Pozostaje tylko pogratulować dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi