Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam. Po długiej zabawie z tym modelikiem, mogę uznać go za skończony, strugam co prawda podstawe pod niego z gablota ale to dopiero przedstawie jak skończę. Model sklejało sie cieniutko, mimo że tak naprawde jest to to samo co Revell, w/w jest o niebo lepszy. Italerka ma część lini wypukłych, część wklęsłych (wypukłe przeryłem) revell tylko wklęsłe. Widać w nim zużycie form. Mimo że się starałem jak mogłem nie udało mi się zlicowac górnych szyb. Sklejałem wczesniej revella i z tym problemu nie było ;). Detalami tez nie grzeszy, większość dorabiałem samodzielnie. Posiłkowałem sie blachami Edka do innej wersji i elementami do złożenia ogona firmy Wolfpack. Pochlastana komora silnika i sam silnik to własna robota. Poprawiłem oświetlenie, przerobiłem wirnik główny na wersję złożoną. Całośc widac na zdjęciach. Jak tylko skończe gablote zamieszcze resztę.

3-11_zps8e380c45.jpg

6-9_zps06835d80.jpg

7-8_zpse918aff0.jpg

8-6_zpsb298a3ed.jpg

9-5_zps8e780bf9.jpg14-4_zps970d54b0.jpg

DSCF7439.jpg

DSCF7441.jpg

DSCF7442.jpg

DSCF7446.jpg

DSCF7450.jpg

DSCF7452.jpg

DSCF7453.jpg

DSCF7454.jpg

DSCF7455.jpg

DSCF7457.jpg

DSCF7458.jpg

DSCF7459.jpg

Edytowane przez p_bladek
Zmiana zdjęć
Napisano

Przemek bardzo ładny wiatrak, tylko żeś strzelił fatalnego babola!

DSCF7476.jpg

na górze znaki przynależności są malowane czubkiem gwiazdy do przodu. Zgodnie z zasadą prowadzącego sztandaru.

hh60h_1.jpg

hh-60h_011215-n-8421m-010.jpg

Napisano

To prawda, to jest reguła, ale od kazdej reguły sa wyjątki

jako ciekawostka

2569556462_ac9570312e_z.jpg

Napisano

Bo na tej środkowej latał pilot francuskiego pochodzenia ;)

Napisano (edytowane)
na górze znaki przynależności są malowane czubkiem gwiazdy do przodu. Zgodnie z zasadą prowadzącego sztandaru.

To prawda, to jest reguła, ale od kazdej reguły sa wyjątki
Bo na tej środkowej latał pilot francuskiego pochodzenia ;)

Reasumując, znaczy się, że te wiatraki z "czubkiem" do przodu to ofensywne są, natomiast te z czubkiem do tyłu służą tylko do odwrotu i ewentualnie ewakuacji?

To ma sens...

A tak już na poważnie to fajny bardzo fajny ten wiatrak.

P.S.

Przemek a dasz radę zrobić fotkę od du..y strony, znaczy się tego złożonego ogona? Ciekawi mnie jak ta żywica się prezentuje.

Edytowane przez Gość
Napisano

Bardzo mi się model podoba . A z tą gwiazdą mówi się trudno, na wygląd modelu nie wpływa. Pomylić się można. Zauważcie, że u nas w skali 1:1 od dwudziestu lat na wszystkich latadłach się z malowaniem szachownicy mylą...

Napisano

Bardzo mi się podoba ten model. Fajnie pomalowany, a szczególne uznanie za własne przeróbki. Widać, że wkład pracy był spory.

Gratulacje

Napisano

Dzieki panowie, fotke od ogona zrobie jak bede miał mpodstawkę

• 4 months later...
Napisano

Porcja obiecanych zdjęć z podstawką, zdjecia ogona jutro ;)

1-12_zpsc1c21a34.jpg

10-6_zps1eba30ff.jpg

11-6_zps293f1e6e.jpg

12-5_zpsb4ebbbc6.jpg

13-5_zps8d4ce06d.jpg

14-4_zps970d54b0.jpg

15-2_zpsd08c3e5f.jpg

16-2_zps1785750f.jpg

Napisano

Piękny model. Też takiego pragnę popełnić w 1:72 - w malowaniu z Saratogi właśnie. Gratulacje.

• 11 months later...
Napisano

no ładnie, głośno o Tobie u makaroniarskich modelarzy będzie